Contract de aproape 700.000 lei de la ABADL pentru Al Stom Company (1 document + proces-verbal)

Unul dintre contractele atribuite de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral în anul 2009 a fost cel pentru lucrări de „Pregătire a suprafeţelor de plajă aferente litoralului Mării Negre”, judeţul Constanţa. Potrivit anunţului de atribuire, a fost vorba despre un contract în valoare de 680.929,43 lei, atribuit firmei Al Stom Company SRL.

În afară de firma care a obţinut contractul, la procedura de cerere de ofertă s-au mai prezentat doi agenţi comerciali. Aşa cum reiese din procesul-verbal de deschidere a ofertelor, este vorba despre SC ISNI Construct SRL Constanţa şi SC SCIM SA Constanţa.
Caietul de sarcini a fost ridicat, însă, de 11 operatori: SC ISNI Construct SRL Constanţa, SC Rovas Investment SRL Constanţa, SC Bel Transport SA Agigea, SC Ansiva Construct SRL Constanţa, SC Socum Trans SRL Constanţa, SC Argos SA Cernavodă, SC Al Stom Company SRL Constanţa, SC Condorii Sult SRL Ploieşti, SC Euroglobal Services SRL Constanţa, SC SCIM SA Constanţa, SC Romned Port Operator SA Constanţa.
În acelaşi proces-verbal de deschidere a ofertelor se mai face şi precizarea că „valoarea sub care nu poate fi respinsă nicio propunere financiară este de 714.000 lei, fără TVA”, cursul euro la care s-a făcut evaluarea fiind de 4,2946 lei.

Trei oferte depuse, una admisă

Din cele trei oferte depuse, două au fost respinse, respectiv cea a SC ISNI Construct SRL Constanţa, motivul fiind acela că nu a fost prezentată constituirea garanţiei de participare, şi cea a SC SCIM SA Constanţa, în acest caz, motivul respingerii fiind acela că garanţia de participare nu a fost prezentată aşa cum a fost solicitată ăn documentaţia de atribuire, respectiv perioada de valabilitate a garanţiei de participare este mai mică de 90 de zile. În aceste condiţii, singura ofertă acceptată a fost cea a SC Al Stom Company SRL, care a fost, de altfel, şi declarată câştigătoare. La deschiderea ofertelor, a participat şi un reprezentant al firmei Sl Stom Company SRL, respectiv Alexandru Cârlig.
Iată şi componenţa comisiei de evaluare a ofertelor, aşa cum este menţionată în procesul verbal: preşedintele comisiei – Stelică Hagi, care în prezent este Director Tehnic Dezvoltare - Investiţii, alături de Sorin Sîrbu, Mirela Şerban, Mirella Oancea şi Rodica Vasile, în calitate de membri.

Cine-i câştigătorul...
Iată cine este şi beneficiarul contractului! Potrivit datelor Registrului Comerţului, SC Al Stom Company SRL are un singur asociat, în persoana lui Alexandru Papadumitru, care mai figurează ca asociat şi în SC Tehno Consulting SRL. Aceleaşi date de la Registrul Comerţului mai arată că acelaşi Alexandru Papadumitru a mai figurat ca asociat şi în SC Oil Petroleum SRL, SC Smart Real Estate International SRL şi SC Two for Medical SRL, acestea trei fiind, însă, radiate. La sfârşitul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 33.853.441 lei, un profit net de 1.848.566 lei şi 318 salariaţi.

Unul dintre oamenii de bază în firmă ai lui Papadumitru este finul Alexandru Cârlig, care este căsătorit cu Maria Gabriela Horga, fiică de parlamentar şi ea însăşi cu funcţii înalte în Ministerul Economiei şi membru în numeroase consilii de administraţie ale unor societăţi cu capital de stat.
Despre SC Al Stom Company SRL se ştie că este una dintre societăţile constănţene cu o experienţă bogată la capitolul achiziţii publice. Aşa cum arată statistica disponibilă pe www.e-ahizitii.com, vorbim despre peste 30 de contracte în valoare de aproximativ 250 milioane lei, derulate din 2007 până în prezent cu instituţii ale statului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 522

Declarații de avere Constanța Simona Grigorescu, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 470

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Titel Gagiu, director la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 633

Declarații de avere Constanța Dan Cristian Fugigiu, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 617

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Horia-Sorin Corceanu, șef formație în cadrul ABADL (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 354

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui lui Paul Cononov, Director la ABADL (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 555

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin - Ștefan Gerap, inspector de specialitate la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 566

Elena Edith Dulica, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Mar 2024 577

Averea și interesele lui Constantin Fronoiu, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (DOCUMENTE)

22 Mar 2024 448

La Constanța Ziua Mondială a Apei, marcată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (FOTO)

22 Mar 2024 390

Constanța ABADL pregătește sectoarele de plajă pentru sezonul estival 2024 (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 437

ABADL caută chiriași pentru cinci terenuri. Iată unde sunt situate!

21 Mar 2024 579

Investiții Constanța Constantin Bucur, acționarul majoritar de la FC Gloria Buzău SA, investește în Mamaia. Firma sa, BC Cogen Management SRL, va amenaja o plajă

20 Mar 2024 542

Daniel Costencu, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral -SGA Tulcea, averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 556

Declarații de avere Constanța Cristina Duiculete, șef birou în Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, avere și interese. Soțul său a fost consilier local în Lumina (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 528