Cum i-a suflat SC Al Stom Company SRL un contract de peste 1 milion de lei Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanța (17 documente + proces verbal)

În anul 2007, patru ofertanţi s-au bătut pentru un contract în valoare de peste un milion de lei la Topraisar. Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise, în cele din urmă, firmei SC Al Stom Company SRL şi a avut ca obiect „construcţia de podeţe pentru eliminarea efectelor inundaţiilor în Moviliţa şi Biruinţa, comuna Topraisar”, în cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural.

Aşa cum se arată în procesul verbal încheiat la data de 9 august 2007, la şedinţa de deschidere, pentru atribuirea contractului au ridicat documentaţia nu mai puţin de opt firme, respectiv: SC Ant&Lau Const SRL, din Ovidiu, Societatea de Construcţii Căi Ferate, Drumuri și Poduri SA, SC Al Stom Company SRL, SC Construcții Hidrotehnice SA, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, Societatea de Construcții și Lucrări de Îmbunătățiri Funciare – CLIF, Interconstruct și SC Arconi Star SA.

Dintre acestea, doar patru au depus oferte. Este vorba despre Societatea de Construcții Căi Ferate, Drumuri și Poduri SA, SC Al Stom Company SRL, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și SC Construcții Hidrotehnice SA, ultimei respingându-i-se, însă, oferta, motivul precizat în procesul verbal fiind lipsa garanției de participare.

La ședința de deschidere trei dintre ofertanți au avut și reprezentanți, astfel că, din partea Societății de Construcții Căi Ferate, Drumuri și Poduri SA a fost prezent Panait Nedelcu, SC Al Stom Company SRL a fost reprezentată de Simina Bujoreanu și Alexandru Cârlig,  iar SC Construcții Hidrotehnice SA Iași a fost reprezentată de Raluca Avram, singurul ofertant care nu și-a trimis reprezentant fiind, se pare, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP), instituție constituită ca unitate sub autoritatea Consiliului Județean Constanța (CJC).

Iată și ofertele cu care au venit cei rămași în cursa pentru obținerea contractului finanțat, așa cum se arată în anunțul de atribuire, de Guvernul României prin Programul de Dezvoltare a infrastructurii din spațiul rural – Ordonanța nr. 7/2006.

Societatea de Construcții Căi Ferate, Drumuri și Poduri SA s-a prezentat la licitație cu o ofertă de 1.738.044,30 lei, durata de execușie propusă fiind de 11 luni, iar termenul de garanție oferit fiind de 12 luni. SC Al Stom Company SRL a venit cu o ofertă de 1.225.475,60 lei, termenul de execuție fiind de 35 de zile calendaristice și termenul de garanție oferit de 12 luni. În ceea ce privește Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, aceasta a venit cu un asociat, respectiv SC Argos SA, oferta sa fiind de 1.072.971,63 lei, durata de execuție propusă era de 45 de zile, iar termenul de garanție oferit era de 5 ani.

Trebuie să precizăm aici și criteriile de atribuire a contractului, așa cum sunt ele precizate în anunțul de atribuire: oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic la care prețul ofertei a contat în proporție de 75%, durata de execuție a contat în proporție de 20%, iar termenul de garanție a avut o pondere de 5%.

Același anunț de atribuire îl indică pe ofertantul SC Al Stom Company SRL ca fiind și câștigătorul contractului.

Iată care au fost membrii comisiei de evaluare numiți prin Dispoziția primarului comunei Topraisar nr. 325 din 06.08.2007: Aurelia Bălănescu, în calitate de viceprimar al comunei Topraisar, a fost președintele comisiei, ceilalți membri fiind Ștefan Daniel Pârcălabu – șef Serviciu Juridic în cadrul Consiliului Județean Constanța, Cristina Guzgă – secretar al Consiliului Local Topraisar, Vasile Apostol – proiectant la SC Vamig SRL și Sofiea Paraschiv – inspector în cadrul Compartimentului Contabilitate din cadrul Consiliului Local Topraisar.

Revenind la firma care a câştigat contractul de la Topraisar, aceasta figurează în prezent la Registrul Comerţului cu un asociat unic, în persoana lui Alexandru Papadumitru. SC Al Stom Company SRL a fost înfiinţată în anul 1995 și a declarat la sfârşitul anului 2012 o cifră de afaceri de 33.853.441 lei, un profit net de 1.848.566 lei şi 318 salariaţi.

SC Al Stom Company SRL este una dintre firmele care se pot lăuda până acum cu numeroase contracte din bani publici. Din 2007 până în prezent, firma a obținut peste 30 de contracte, toate în județul Constanța, valoarea lor ridicându-se la aproape 250 de milioane de lei.

Aurelia Bălănescu

Vezi documente: Ștefan Daniel Pârcălabu

Vezi documente: Cristina Guzgă

Vezi documente:

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Studio Art Construct va reabilita și moderniza Palatul Administrativ din Constanța (DOCUMENT)

29 Mar 2024 297

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 414

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 670

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 549

Cumpărări directe O firmă din județul Harghita va furniza toalete ecologice Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 482

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 482

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 404

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 884

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 621

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 939

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 480

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 422

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 389

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 446

Ziua Evidenței Persoanelor, marcată pe 24 martie Azi se împlinesc 103 ani de la înființarea oficială a structurilor specializate de evidență a persoanelor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 561