„Luptă crâncenă” între două firme, pentru câștigarea unui contract la CN APMC (documente)



Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) a atribuit, în ianuarie 2014, prin negociere cu publicarea prealabilă a unui anunț de participare, în SEAP, contractul „Servicii de Asigurare a bunurilor proprietate publică și privată din cadrul CN APM SA Constanța”. Valoarea totală finală a contractului a fost de 1.318.650 de lei fără TVA.     
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este SC Asigurare-Reasigurare Astra SA. Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 1.691.000 de lei fără TVA.
 
Comisia de evaluare a fost compusă din: Alexandru Iorov (președinte), Ambroziu Duma, Mihaela Alina Staetu, Iulia Udrişte, Maria Mergiu, Tănase Iulian Pepi, Nicolae Bădăluţă, Mariana Chirea și Liliana Duca (membri).
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, precum şi anunţul de atribuire a contractului, procesul-verbal şi raportul procedurii.
 
Au depus oferte următorii operatori economici: SC Asigurarea Românească - Asirom Vig SA și SC Asigurare-Reasigurare Astra SA.
 
Pentru îndeplinirea cerinței minime de calificare privind capacitatea economică și financiară, candidații au prezentat o serie de documente pentru care comisia de evaluare a solicitat clarificări. În urma analizei documentelor, s-a stabilit că ambii candidați respectă cerințele autorității contractante.
De asemenea, societățile au trebuit să prezinte documente care să ateste calitatea tehnică și profesională, cerințele minime de calificare fiind respectate.
 
După prima etapă de calificare - selectare a candidaților, autoritatea contractantă a decis continuarea procedurii de negociere cu publicarea unui anunț de participare deoarece ambii candidați au îndeplinit criteriile de calificare.

 
SC Asigurarea Românească - Asirom Vig SA a venit cu o ofertă de preț în valoare de 1.306.831,74 de lei, cu un termen de valabilitate de 94 de zile, iar SC Asigurare-Reasigurare Astra SA a depus o ofertă ce cuprindea un preț de 1.318.650 de lei, cu o valabilitate de 124 de zile. Astfel, s-a stabilit că ambele prețuri ale ofertelor depuse se încadrează în valoarea estimată a contractului.
 

Comisia de evaluare a constatat că oferta SC Asigurarea Românească - Asirom Vig SA nu justifică prețul aparent neobișnuit de scăzut, justificările date de societate privind un avantaj care, dacă ar fi luat în considerare, ar încălca anumite principii.
 
Astfel, comisia de evaluare nu a putut accepta justificările furnizate de ofertant, care privesc relația comercială cu autoritatea contractantă.
 
În concluzie, SC Asigurare-Reasigurare Astra SA este firma care a justificat prețul aparent neobișnuit de scăzut, oferta societății fiind considerată acceptabilă și câștigătoare.
 
SC Asigurare-Reasigurare Astra SA, cu sediul social în Bucureşti, sectorul 3, strada Nerva Traian numărul 3, are un capital social subscris de 257.797.193,08 lei, integral vărsat, şi se ocupă de „alte activităţi de asigurări (exceptând asigurările de viaţă)”.
 
Acţionari persoane juridice sunt Epsilon Estate Provider SRL (în calitate de asociat, cu un aport la capital de 67.772.908,42 de lei și o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 26,289%) și The Nova Group Investments Romania SA (asociat cu un aport la capital de 187.556.855,36 de lei și o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 72,754%).
 
Lista de acționari persoane fizice are un aport la capital de 2.467.429,3 lei și o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 0,957%.
 
Persoane împuternicite sunt: Radu Soare (director), Iulian Coteţ (împuternicit sucursală), Bogdan - Valentin Ghindaru (împuternicit sucursală), Bogdan Alexander Adamescu (membru în consiliul de supraveghere), Marius- Cătălin Chiriac (membru în directorat), Liviu-Viorel Cristescu (împuternicit sucursală), Aurel Cioca (împuternicit sucursală), Ion Faca (împuternicit sucursală), George Radu Selaru (împuternicit sucursală), Grigore Adamescu Dan (membru în consiliul de supraveghere), Călin Nicolae Sabău (împuternicit sucursală), Felicia Chiriac (împuternicit sucursală), Mihail Sidor (împuternicit sucursală), Claudiu Coriolan Vîlceanu (împuternicit sucursală), Antoaneta Zavedei (împuternicit sucursală), Eduard-Marius Berca D. (împuternicit sucursală), Daniel Petrariu (împuternicit sucursală), Romeo Ionuţ Comăniciu (împuternicit sucursală), Károly Orbán (împuternicit sucursală), Rareș Adrian Moldovan (împuternicit sucursală), Eugen Bâlc (împuternicit sucursală), Iancu Carabaş (împuternicit sucursală), Viorel Ghimişi (împuternicit sucursală), Mariana Luca (împuternicit sucursală), Daniel Firoiu (împuternicit sucursală), George Cătălin Ciprian (împuternicit sucursală), Iulius-Alin Bucşa (membru în directorat), Daniel Firoiu (împuternicit sucursală), Liviu Ban (împuternicit sucursală), Nicoleta Dinu (membru în directorat), Laura Vasilica Drăguţoiu (împuternicit sucursală), Florea Rădoi (împuternicit sucursală), Niţu Ion (membru în consiliul de supraveghere), Mihai-Dan Fuerea (împuternicit sucursală), Carmen Panţuru (împuternicit sucursală), Ioan Lazăr (împuternicit sucursală), Anca Georgeta Barbu (împuternicit sucursală), Marian-Bogdan Iordache (împuternicit sucursală), Mariana-Emilia Moga (împuternicit sucursală), Relu Onuţu (împuternicit sucursală), Claudiu-Adrian Minisini (împuternicit sucursală), Larisa Maria Bădoiu (împuternicit sucursală), Daniel Ion Manzur (împuternicit sucursală), Sorin Andrei (împuternicit sucursală), Daniel Oprea (împuternicit sucursală), Mădălin Silviu Miu (împuternicit sucursală), Liviu Marin (împuternicit sucursală), Ionuț Codrea (împuternicit sucursală), Florin Mihăilă D. (împuternicit sucursala), Ileana Daniela Ilie (împuternicit sucursală), Raul - Emanuel Făt (împuternicit sucursală), Camelia Mihaela Valencia Panait (împuternicit sucursală) și Toderiţă Costănel (împuternicit sucursală).
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Eugen Căruntu, directorul Strategie-Dezvoltare în cadrul CN APM Constanța (DOCUMENTE)

02 Jan 2024 1002

Alfa Terminal Constanța SRL, investitor în două proiecte în Incinta Port. Anunțul APM Constanța

28 Nov 2023 1041

Licitații Constanța Cât costă revizia tehnică periodică a instalației de utilizare gaze naturale în Port Constanța Nord (DOCUMENT)

26 Nov 2023 911

#Dobrogea145 Florin Vizan, director general CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1847

CN APMC SA Se înlocuiește hidroizolația la magazia nr. 3, Molul IV, Constanța Nord. Cât costă lucrarea (DOCUMENT)

24 Aug 2023 1032

Licitații Constanța Euro Construct SA bifează un nou contract cu CN APMC SA (DOCUMENT)

13 Aug 2023 1414

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL, contract adjudecat la Administrația Porturilor Maritime Constanța (DOCUMENT)

08 Aug 2023 1123

CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța organizează selecție de oferte pentru valorificarea „Deșeurilor reciclabile generate de vânzător”

25 Jul 2023 1068

Alice Goidea, fiica fostului director general al Portului Constanța se căsătorește

16 May 2023 3111

Decizii luate în în CA-ul CN APMC SA Constanța. Mandatele lui George Niculescu și Constantin Chirilă, prelungite. Cine a fost revocat din funcție

13 Mar 2023 1412

Bunurile proprietate publică și privată din cadrul CN APM SA Constanța, asigurate pentru aproape 4,5 milioane de lei (DOCUMENT)

06 Mar 2023 1246

CN APMC SA Constanța contractează lucrări de întreținere a drumurilor și a platformelor de circulație din porturile maritime (DOCUMENT)

24 Dec 2022 2624

Compania Națională „ADMINISTRAȚIA PORTURILOR MARITIME” S.A. Constanța organizează licitație publică deschisă cu strigare pentru vânzarea unor bunuri

19 Sep 2022 1272

CN APMC SA Constanța oferă spre închiriere spații administrative

13 Sep 2022 1313

Declarație de avere Daniela Șerban, director economic la CN APM Constanța SA, averea și interesele (DOCUMENTE)

30 Aug 2022 3946