Apel la transparenta

O altă firmă abonată la bani publici - Expertissa Constanţa SRL Două miliarde ca să asigure servicii de publicitate (documente)


 
O serie de controale venite la Consiliul Judeţean Constanţa de la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) au fost de ajuns pentru a deschide Cutia Pandorei. După ce DNA a decis cercetarea administratorului firmei Mara Construct SRL, Constantin Dima, în dosarul proiectului privind reabilitarea Cetăţii Capidava, o nouă sesizare venită de la ANAP, de această dată, vine să zdruncine universul achiziţiilor publice la Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Potrivit vicepreşedintelui CJ Cristinel Dragomir, după dosarul Capidava, în colimator a fost luată şi lucrarea de reabilitare a Monumentului triumfal de la Adamclisi. „ANAP a făcut sesizare către DNA după ce a verificat toate licitaţiile pe fonduri europene. A fost tematică la nivel naţional, nu au venit doar la judeţul Constanţa, a fost tematică pe tot ce înseamnă proiecte finalizate pe POR“, a explicat Cristinel Dragomir, la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean.
 
După ce în ediţiile anterioare am relatat, pe larg, detalii necunoscute din etapa achiziţiilor publice făcute în cazul proiectului reabilitării Cetăţii Capidava, continuăm seria materialelor dedicate transparenţei în achiziţiile publice. În ediţia de astăzi, vă prezentăm procesul-verbal şi raportul procedurii întocmite în anul 2011 cu ocazia atribuirii contractului de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de publicitate şi informare“ pentru proiectul „Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani“, cofinanţat din Fonduri Structurale, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - „Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului“, Domeniul Major de intervenţie 5.1. „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea-monitorizarea infrastructurilor conexe“.
  
Procesul-verbal de deschidere a ofertelor a fost încheiat la 28 martie 2011. Comisia de evaluare a fost formată din Daniela Dumitrescu - preşedinte, consilier la Serviciul Achiziţii, Elena Vornicu - şef al Serviciului Implementare Proiecte Naţionale, din cadrul Direcţiei Generale de Proiecte, Raluca Frigioi, inspector la DGAPJ - membri.

Procedura a fost atribuită în urma unei cereri de oferte. Un singur ofertant a fost interesat de acest obiectiv: SC Expertissa Constanţa SRL, care s-a prezentat la licitaţie cu un preţ de 199.400 de lei, adică 48.592,66 de euro fără TVA. Oferta avansată de Expertissa Constanţa SRL avea o valabilitate de 90 de zile, firma fiind reprezentată la şedinţa de deschidere a ofertelor prin împuternicita Daniela Drăgoi.  Banii pentru acest obiectiv au provenit de la bugetul local.
 
Potrivit raportului procedurii, încheiat în urmă cu aproximativ cinci ani, la data de 18 aprilie 2011, în urma criteriului de atribuire „preţul cel mai scăzut“, oferta depusă de Expertissa Constanţa SRL a fost declarată câştigătoare.
 
În cadrul proiectului, societatea trebuia să realizeze 5.000 de broşuri şi 5.000 de CD-uri, să organizeze conferinţe de presă şi să pună la dispoziţie servicii de catering, apă, cafea, răcoritoare şi produse de patiserie pentru minimum 50 de persoane. O parte din acest contract a fost subcontractată de către Expertissa Constanţa SRL către SC Azur Professional Consult SRL.

Despre SC Expertissa Constanţa SRL şi contractele câştigate cu statul în ultimii ani

Potrivit celor mai recente date de la Registrul Comerţului, Expertissa Constanţa SRL a fost înfiinţată în luna martie a anului 1999 şi, în prezent, are sediul în centrul Constanţei, pe strada Ştefan cel Mare. Administratorul firmei este Ionel Doncilă Pop, iar societatea are ca obiect de activitate „repararea maşinilor“. Unicul asociat al firmei este societatea SC Expertissa HQ SRL, cu sediul în Bucureşti. Din structura acţionariatului Expertissa HQ SRL fac parte persoanele fizice Ion Colţan, fratele fostului consilier de la cabinetul lui Nicuşor Constantinescu, Niculae Colţan, şi Mihail Alexandru Marica. Expertissa HQ SRL are ca domeniu de activitate „comerţul cu calculatoarele“.
 
Din Expertissa Constanta SRL a făcut parte şi fostul consilier local Daniel Georgescu, un apropiat al lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu. Acesta a făcut parte din Expertissa din 2009 şi până în 2012, adică se afla în componenţa acţionariatului la momentul în care societatea a câştigat contractul menţionat mai sus.  
 
Tot în anul 2011, Expertissa Constanţa a mai obţinut alte două contracte pentru publicitate şi informare în cadrul a două proiecte cu finanţare europeană. Pentru unul dintre acestea, „Reabilitare, modernizare şi dotare la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Terchighiol - corpul C, în vederea înfiinţării unui centru de îngrijire şi asistenţă Techirghiol – România“, Expertissa Constanţa SRL s-a „bucurat“ de 18.894,64 de lei fără TVA. Pentru cel de-a doilea contract, care a presupus servicii de publicitate şi informare privind reabilitarea corpului A din acelaşi centru, firma a primit 19.500 de lei fără TVA.
 
În 2013, Expertissa Constanţa SRL a câştigat şi contractul pentru serviciile de publicitate şi informare pentru proiectul restaurării Cetăţii Capidava, în valoare de 331.600 de lei. E drept, societatea Expertissa Constanţa SRL a câştigat contractul alături de firma Soti Cable Neptun SRL.
 
Doi ani mai târziu, în luna noiembrie a anului 2015, Expertissa Constanta SRL îşi mai adjudeca un contract de la CJC, privind dotările aferente proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava“, în valoare de 178.715 lei.
 
De-a lungul timpului, Expertissa Constanţa SRL a mai obţinut de la CJC şi contractul privind furnizarea în leasing de echipamente IT pentru şcolile din judeţul Constanţa, în valoare de 2.763.898 de euro fără TVA.

Conglomeratul firmelor Azur. Denumiri şi interese similare

SC Azur Professional Consult SRL, firma subcontractoare din contractul câştigat de Expertissa Constanţa SRL privind asigurarea serviciilor de publicitate şi informare pentru proiectul „Monumentul Triumfal Tropaeum Traiani“ de la CJC în anul 2011, este mai puţin cunoscută în spaţiul public constănţean. Azur Professional Consult SRL are sediul social în Bucureşti, pe strada Gemeni, sectorul 1. Firma a fost înfiinţată în anul 2007 şi se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.
 
Din structura acţionariatului Azur Professional Consult SRL fac parte Ion Daniela Marin, născută în anul 1966, în capitală, cu o cotă de participare de 5%, şi firma SC Azur Bussiness Consult SRL, societate din acţionariatul căreia face parte şi cea mai sus menţionată. Această firmă a fost înfiinţată în anul 2005, are sediul în Bucureşti şi o cotă de participare de 95% în Azur Professional Consult SRL. Administratorul Azur Professional Consult SRL este Radu Mircea Jeleboglu, născut în anul 1962, în Bucureşti. Ion Daniela Marin mai deţine calitatea de acţionar şi în societăţile Aqua Fish Technology SRL, Azur Business Consult SRL şi Azur Proffesional Services SRL.

În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza procesul-verbal şi raportul procedurii aferente contractului la care facem referire, precum şi declaraţiile de avere şi de interese ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună.      

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitaţie pentru închirierea spaţiilor din cadrul Centrului de Excelenţă în Turism şi Servicii “Tomis”

29 Jul 2018 460

Centrul de excelenţă în turism şi servicii „Tomis“, falimentar! Mănâncă bani din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. Firmele nu sunt interesate să închirieze spaţiile!

15 Mar 2018 1797

Lucrările bat pasul pe loc. Când va deveni funcţional laboratorul de imagistică al Policlinicii 2?

07 Dec 2017 991

După trei ani de la data la care urma să fie finalizat Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ va fi, în sfârşit, inaugurat (galerie foto)

03 Nov 2017 2337

Cu datorii la bănci După Casa Teleorman, mai multe terenuri ale fostului vicepreşedinte CJC Cristian Darie, de vânzare (document)

20 Jan 2017 3730

CJC organizează licitaţii pentru demararea reabilitării Edificiului Roman cu Mozaic, a sediului MINAC şi a Cetăţii Carsium

29 Aug 2016 2929

Victorie uşoară pentru Structural Ing SRL Cine s-a ocupat de elaborarea proiectului pentru reabilitarea Tropaeum Traiani (documente)

31 Mar 2016 2955

Adjudecatarul „a pus umărul“ la finalizarea A2 Firma lui Strutinsky a ratat un contract de peste trei milioane de lei la CJC (documente)

30 May 2015 1420

Un nou contract pentru Soti Cable Neptun? Primăria Constanţa caută organizator pentru sărbătorile de iarnă 2014

30 Jun 2014 1534

Din categoria „lipsă de transparenţă“ CJC ţine departe de ochii presei licitaţiile atribuite în 2011 (documente)

28 May 2014 1754

Achiziţiile lui Nicuşor Constantinescu Cum a cumpărat CJ Constanţa iaurt, cornuri, toner şi servicii de consultanţă de zeci de milioane de euro de la firmele pesediştilor din judeţ

03 Apr 2014 2467

Servicii de publicitate si informare pentru proiectul Restaurarea, consolidarea, protectia, conservarea si punerea in valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava - 18.12.2013

18 Dec 2013 885

Reabilitarea spatiilor aferente etajelor superioare ale Policlinicii 2 Constanta - 25.11.2013

25 Nov 2013 659

Cum i-a suflat SC Al Stom Company SRL un contract de peste 1 milion de lei Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanța (17 documente + proces verbal)

04 Nov 2013 3906

CJC investeşte în Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa Contract pentru SC Mobitom SA

04 Nov 2013 2020

Asistenta din partea proiectantului, proiect Sistem integrat al deseurilor din Constanta - 30.10.2013

30 Oct 2013 977

Dotarea cu echipamente medicale a Sectiei de Chirurgie Generala II si a Sectiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta - 29.10.2013

29 Oct 2013 906

Lucrari intretinere drumuri afectate de inundatii in comuna Lipnita, judetul Constanta - 28.10.2013

28 Oct 2013 1074

Acord cadru furniz si distrib prod.lactate si panificatie pt.elevii din inv.primar si gimnaz, 4 ani - 25.10.2013

25 Oct 2013 877

Furnizare si distributie produse lactate si panificatie, program "Lapte-Corn" - 25.09.2013

25 Sep 2013 938

Lucrari si dotari independente pentru proiectul Cresterea atractivitatii turistice a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta - 16.09.2013

16 Sep 2013 665

Audit financiar pentru proiectul Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Constanta - 23.05.2013

23 May 2013 691

Cine este înlocuitorul lui SponteMarian Mazilu, de la Topocad Serv la Cadastru

04 Sep 2012 6420

Executia lucrarilor de modificare a caii de acces in Pavilion - 03.09.2012

03 Sep 2012 771

Hocus, pocus, preparatus!În spinarea cui se află licitaţiile Consiliului Judeţean

31 Aug 2012 2814

Umbra lui StrutinskySoţia vicelui Făgădău, de la Pozimed la Cardioscan (document)

29 Aug 2012 7963

Reabilitarea drumurilor comunale in localitatea Dropia, comuna Tortoman - 04.07.2012

04 Jul 2012 1254

Iată cum vor fi distribuite mandatele în CJC

13 Jun 2012 772

Ortopedul Alexandru Şerban, cazat de CJC, lucrează la Pozimed

18 Apr 2012 16377

Liderul de opinie Echipament european pentru plămânii constănţenilor. Ambulatoriul TBC respiră prin… CJC

28 Jul 2011 584

Jurnalul de Constanţa CJC continuă seria proiectelor cu finanţare UE

14 Jul 2011 569

CJC lansează un proiect de îmbunătăţire a capacităţii şi calităţii sistemului de interventie în situaţii de urgenţă

13 Jul 2011 754

Citiţi astăzi suplimentul ZIUA Satelor

08 Jul 2011 1823

Familiile care câştigă la SRL-ul judeţean Vezi ce firme şi-au împărţit licitaţiile la Domeniul CJC

02 Jul 2011 2697

Liderul de opinie Campanie umanitară iniţiată de preşedintele CJC

23 Feb 2011 986

Vezi cui aparţine firma care a făcut miliarde din Pomul de Crăciun al copiilor Firma lui Penciu, înlocuită la „robinetul“ CJC şi al Primăriei, de Tomis Rent

05 Jan 2011 5295

Herarconi in top la Primarie si CJC

22 Mar 2010 1509

Musteriii lui Mazare, „imprumutati" lui Nicusor

08 Feb 2010 5403

Pomul de iarna al CJC, din „ograda" lui Robert Penciu

16 Jan 2010 2593

Firmele conduse de pesedisti isi impart sfera de influenta la CJC

15 Jan 2010 3928

Penciu a „marcat" din nou la CJC

11 Jan 2010 1052

Contract publicat ieri SOTI Cable Neptun - 2,2 milioane de euro de la CJC

08 Jan 2010 4707

Servicii de audit financiar proiect "reabilitare, modernizare, ambulatoriu TBC" - 30.12.2009

29 Dec 2009 1027

CJC da 400.000 de lei pentru restaurarea cetatii Capidava

22 Dec 2009 1127

New-entry in ADI Apa-Canal 23 August si orasul ialomitean Cazanesti

19 Dec 2009 1109

Servicii de publicitate si informare proiect Extindere Sc Spec 2 - 18.12.2009

17 Dec 2009 637

Furnizare jucarii pentru actiunea "Pomul de Craciun 2009" - 17.12.2009

16 Dec 2009 531

CJC organizeaza licitatia pentru DJ 228

11 Dec 2009 2184

SRL-ul CJC Contracte pe banda rulanta pentru firma lui Dobrescu

04 Dec 2009 2174

Varul unui patron castigator la CJC ii lasa urari pe hi5 lui Constantinescu (galerie foto)

20 Nov 2009 5418