Pentru ce a plătit RAEDPP aproape 250.000 de lei firmei Pomacost, în 2010 (documente)

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța se numără și ea printre autoritățile contractante care au încheiat contracte cu SC Pomacost SA. Regia, înființată prin hotărâre de Consiliu Local în anul 1996, a atribuit, în anul 2010, un contract în valoare de 242.487 de lei firmei Pomacost pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din Parcul de distracții „Țara piticilor“ din Parcul Tăbăcărie, pentru „Țara piticilor“ și terenul de sport situate pe aleea Nalbei, pentru „Țara piticilor“ și terenul de sport din bulevardul I.C. Brătianu și pentru pista de rolleri, skateri, bicicliști și funcțiuni conexe „Gravity Park“ din Parcul Tăbăcărie.

Potrivit procesului-verbal încheiat la ședința de deschidere a ofertelor, singura firmă care a depus ofertă a fost SC Pomacost SA, aceasta fiind ulterior și cea declarată câștigătoarea contractului.
După cum reiese din același proces-verbal, președintele comisiei de evaluare a ofertelor a fost Laura Micu, iar Ion Ciobanu și Daniela Fronescu au avut calitatea de membri.

SC Pomacost SA este una dintre firmele cu tradiție în domeniul achizițiilor publice în județul Constanța. Vorbim aici despre numeroase contracte cu autorități publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăți fiind de departe Primăria și Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța.

După cum arată datele de la Registrul Comerțului, SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de Basarab Popa, vărul primarului Radu Mazăre, cel care a trecut în nefiinţă în urmă cu două luni. În prezent, SC Pomacost SA este administrată de Pimen Alexandru Leca, acesta ocupându-se, la un moment dat, şi de SC Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi primarul Constanţei. Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky. La sfârşitul anului 2013, SC Pomacost SA declarase o cifră de afaceri de 6.652.750 de lei, un profit net de 1.015.970 de lei şi 124 de salariaţi.
Procesul-verbal prezentat în ediția de astăzi face parte și el din seria celor pe care redacția ZIUA de Constanța le-a obținut de la autoritățile contractante în urma acționării acestora în instanță.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.