Diagnosticat cu leucemie Elevii Şcolii „Marin Ionescu-Dobrogianu“ au organizat Târgul Toamnei pentru colegul lor, Tudor (galerie foto)

Fructe, legume, prăjituri, plăcinte, borcane cu dulceaţă şi zacuscă la Târgul de Toamnă de la Școala nr. 16 „Marin Ionescu-Dobrogianu“. Evenimentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, iar scopul a fost unul nobil: banii adunaţi de elevi au fost donaţi colegului lor din clasa pregătitoare „C“, Tudor Ştefanov, bolnav de leucemie. Diagnosticul a fost pus vara trecută, chiar înainte de începutul anului şcolar.
 
Pentru a-l ajuta pe Tudor, elevii din clasele primare şi-au încercat talentele de negustori la Târgul de Toamnă al şcolii. Toate clasele primare au amenajat o mică piaţă pe holurile instituţiei de învăţământ, iar clienţii, colegi mai mari şi părinţi, au cumpărat din bunătăţile expuse. Ajutaţi de părinţi, elevii din clasele primare au făcut plăcinte, prăjituri şi alte bunătăţi, pe care le-au adus la şcoală, în speranţă că împreună îl pot ajuta pe Tudor. Îndrumaţi de învăţătoarele Maria Zatic, Luminiţa Gherasem, Elena Mănescu, Cristina Radu, Simona Antohi, Emona Prip, Adriana Sarandi, Janina Tăbacaru, Nicoleta Gurgu şi Cristina Moraru, copiii au reuşit să adune 7.000 de lei, sumă pe care au donat-o colegului lor Tudor, internat, în prezent, la Timişoara.

„Am decis să organizăm acest Târg al Toamnei, pentru a-l ajuta pe Tudor. Părinţii lui au aflat, vara trecută, că băieţelul lor are leucemie. De aceea, alături de colegele de la clasele pregătitoare, am decis să-l ajutăm şi noi, organizând acest eveniment caritabil“, a declarat învăţătoarea Maria Zatic. „Mă numesc Tudor Bodgan Ştefanov şi am şase ani şi jumătate. Am fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică şi am mare nevoie de un transplant de măduvă. Nu ştiu de ce Dumnezeu a vrut ca eu să am boala asta, dar sunt un băieţel foarte curajos şi am o mare voinţă şi dorinţă de a mă putea bucura de viaţă. Cu ajutorul vostru şi prin bunătatea tuturor, voi avea şi eu şansa de a zâmbi şi de a mă juca. Vă mulţumesc tuturor pentru şansa acordată. Tot ce am spus este din sufletul meu“, le-a transmis tuturor Tudor.

De altfel, cei care doresc să-l ajute pe micuţ să se vindece o pot face prin donaţii. Numerele de cont sunt:

RO12 RZBR 0000 0600 1407 9709 - Ştefanov Monica

RO55 RZBR 0000 0600 1195 6205 - Ştefanov Elvis.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.