Primarul din Kogalniceanu "cumpara" voturi de la elevi

1211552038.jpg

Alegerile locale scot la iveala ingeniozitatea candidatilor la fotoliul de primar. In toiul campaniei electorale, aspirantii devin adevarati adepti ai principiilor machiavelice si urmeaza ad literam zicala "scopul scuza mijloacele". Siguri de sensibilizarea in masa, prin oferte promotionale constand in excursii, cei ce se doresc alesi recurg la fel de fel de tertipuri.

Valer Muresan, edilul comunei Mihail Kogalniceanu si candidat pentru primaria aceleiasi localitati, a gasit solutia de a obtine cat mai multe voturi la alegerile din iunie 2008. PSD-istul s-a decis sa impuste doi iepuri dintr-un foc. Modalitatea este simpla. Ne-au povestit-o parintii mai multor adolescenti din comuna Mihail Kogalniceanu, care s-au plans ca aspirantul se foloseste de naivitatea liceenilor pentru a obtine fie voturile lor, asta in cazul in care sunt in an terminal si au implinit deja varsta majoratului, fie pe cele ale parintilor. Ei spun ca aceasta campanie de sensibilizare a elevilor consta in organizarea de excursii cu iz electoral. Astfel, de cand s-a dat startul campaniei, in special liceenii s-au plimbat, in week-end, ba pe la munte, ba prin Bulgaria. Costurile au fost suportate in totalitate de Primaria comunei Mihail Kogalniceanu. Initiativa administratiei locale nu ar fi fost rea si nu ar fi dat de banuit parintilor ca primarul incearca sa faca propaganda electorala pe seama adolescentilor, daca excursiile ar fi fost organizate, in repetate randuri, pe toata perioada anului scolar. Dar, din ce spun persoanele revoltate de felul in care Valer Muresan incearca sa-si "cumpere" voturile, din septembrie 2007 si pana in data cand a inceput cursa pentru alegerile locale, edilul nu a facut astfel de gesturi nobile.

Generozitate murdara

"Este evident ca, daca astfel de bonusuri nu le-au fost acordate elevilor pana acum, se ascunde o propaganda electorala sub aripa generozitatii primarului. Copiii trebuie sa fie lasati sa-si faca scoala, nu ne ocupam noi sa le inoculam tot felul de idei", spune Marian Sarbu, inspector scolar general. Insa, asupra masurilor care vor fi luate de Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, se asterne o aura de mister. "Sa vedem. O sa verific.", promite acesta. Dar, in comuna Mihail Kogalniceanu, nu doar parintii sunt indignati de tertipurile de care se foloseste primarul PSD-ist pentru a-si asigura viitorul mandat. De aceasta data, samanta de scandal o reprezinta tichetele-cadou.

Campanie din banii de tichete

Pe adresa redactiei am primit mai multe sesizari prin care ne era semnalat faptul ca, nici de Craciun, nici de Paste, tichetele-cadou nu au fost acordate. In conformitate cu legislatia, tichetele-cadou ar trebui sa se acorde in limita veniturilor proprii ale administratiei locale. In aceleasi sesizari se atragea atentia ca, la solicitarile repetate, PSD-istul a justificat neacordarea tichetelor prin insuficienta fondurilor de care dispune primaria. In timp ce, pentru campania electorala, Valer Muresan a scos bani din piatra seaca si i-a plimbat pe adolescenti prin tara sau peste hotare. Gurile rele sustin ca primarul le-ar fi spus profesorilor navetisti, in mod direct, fara vreun fel de ascunzisuri, "Voi sunteti din Constanta, deci nu votati cu primarul din Mihail Kogalniceanu". Replica pe care dascalii care predau in Mihail Kogalniceanu au luat-o ca pe un sfat de a-si lua adio de la ravnitele tichete-cadou.

Extemporalul primarului

Candidatul PSD nu dezminte, dar nici nu afirma ca in Mihail Kogalniceanu nu s-ar da tichetele-cadou. Mai mult, spune ca, in conformitate cu legea, angajatorul ar trebui sa le acorde salariatilor suplimentul de bani, nu administratia locala. "Profesorii nu au semnat cu primaria niciun contract de munca. Eu nu vreau sa dau extemporal cand vine Curtea de Conturi", a declarat Valer Muresan. Iar despre zvonurile legate de excursiile liceenilor, din timpul campaniei, despre care se spune ca ar fi organizate de primarie, afirma ca nu sunt adevarate.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 314

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 315

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

18 Apr 2024 307

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 469

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 452

Firme Constanța Acționarii Mamaia SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, inclusă și propunerea de repartizare a profitului net înregistrat în 2023

18 Apr 2024 290

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 199

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 197

MAEUnul dintre cele două grupuri de cetățeni români, care și-au semnalat inițial prezența în Aeroportul Internațional Dubai

18 Apr 2024 196

O firmă din Iași va face curățenie în sediile Direcției Generale Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

18 Apr 2024 355

IGPR InfotraficTrafic dirijat pe DN 7

18 Apr 2024 206

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A2

18 Apr 2024 205

În această noapte, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A2 București – Constanța! Iată în ce interval orar

18 Apr 2024 396

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 574

Din cauza fenomenelor meteo extreme, cetățeni români au rămas blocați în Aeroportul Internațional Dubai. Precizări MAE

17 Apr 2024 518