Constanta.ro Ecologiștii ies la atac - ”Vrem să construim o opoziție solidă la actuala majoritate”

După o perioadă lungă în care și-a impus ideile mai mult în teren, reprezentanții Partidului Ecologist Român, filiala Constanța, au decis că e timpul să vină în fața presei pentru a-și prezenta activitatea. Mai mult militanți pentru un mediu sănătos, decât politicieni, ecologiștii s-au văzut excluși din dezbaterile publice, datorită acestei înregimentări a lor, conferința de presă de ieri fiind unica modalitate de a-și prezenta poziția față de problemle grave de mediu cu care țara noastră și implicit județul Constanța se confruntă în ultima vreme.

La întâlnirea cu jurnaliștii au participat președintele Consiliului Național al PER, Dumitru Bădrăgan, președintele Organizației Județene Constanța, fostul viceprimar al orașului Gheorghe Donțu, consilierul local din Medgidia Sorin Elvis Radu precum și reprezentantul comunei Lumina, Mihai Ștefan.

Președintele organizației ecologiste din Lumina a arătat că în ultima perioadă s-au dus lupte grele pentru stoparea poluării produse de carierele de piatră din vecinătatea satului Sibioara. În urma protestelor oficiale întreprinse de PER, la fața locului se vor deplasa reprezentanți ai Prefecturii dar și ai Agenției de Mediu, pentru a analiza situația. De asemenea, s-a reușit deja ca din iulie 2014, cea mai apropiată cariera de piatră să fie închisă, ecologiștii urmând să planteze o perdea forestieră care să protejeze satul.

Consilierul Sorin Elvis Radu a prezentat de asemenea situația conflictuală dintre administrația orașului Medgidia și firma de salubritate locală, un concern spaniol care a decis să nu mai ridice gunoiul datorită unor datorii financiare mai vechi de trei ani de zile, de nivelul a câtora milioane de euro. La momentul actual, de curățenia Medgidiei a început să se ocupe firma IRIDEX, ecologiștii reclamând totuși lipsa de determinare a autorității locale, care a dus la o asemenea catastrofă ecologică.

Deși avocat de meserie, Președintele Consiliului Național al PER, Dumitru Bădrăgan, a avut un discurs virulent, în cadrul căruia a atacat modul de lucru al actualei guvernări, ca un procuror decis să condamne la o sentință cât mai lungă actuala alianță dintre PSD și PNL.  Liderul ecologiștilor a vorbit și despre negocierile pe care partidul pe care îl reprezintă le poartă în ultimele săptămâni cu principalele forțe de dreapta, pentru a se crea o forță de opoziție puternică și unită, care să contracareze acțiunile din ce în ce mai dezastruoase ale actualei guvernări. Împreună cu prim vicepreședintele Cristinel Manolache, derulăm proceduri de negociere politică alături de Mihai Răzvan Ungureanu, președinte al Forței Civice. Elementul esențial al acestor negocieri îl reprezintă promovarea de către viitorii parteneri politici a principiilor ecologiste și a modului de acțiune pe care înțelegem să-l propunem astăzi societății civile, care a reacționat puternic în ultimele trei luni la atitudinea guvernanților legată de problema Roșia Montană și a exploatării gazelor de șist. Sunt probleme pe care le-am descoperit ca fiind de interes deosebit pe tot cuprinsul țării, în discuțiile avute cu oamenii. În aceste condiții, în contextul în care guvernanții ne-au transmis că vor să obțină totul politic, PER atrage atenția că un partid trebuie să obțină totul în ceea ce privește promovarea intereselor cetățenilor, celor care votează, sens în care atitudinea guvernanților în ceea ce privește crearea cadrului legislativ prin ordonanțe de urgență, crearea unei atitudini refractare, referitor la poziția societății civile, necesită mai multă atenție guvernanților, care tratează lucrurile cu multă indiferență”, a declarat Dumitru Bădrăgan. Acesta a subliniat de asemenea faptul că deși în programul de guvernare, alianța USL și-a asumat promovarea unui stat de drept și un mod de acțiune care ar ține cont de opinia publică, consultată periodic prin dezbateri, lucrurile acestea nu se întâmplă, cetățăenii cu care ecologiștii discută în toate județele țării fiind din ce în ce mai frustrați de această situație.

Sursa: Constanta.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dorian

12 Nov, 2013 09:21

Vorbesti prostii. Oamenii nu au participat la mitinguri pentru ca au fost rugati sa n-o faca, datorita posturii lor de politicieni. Au tinut insa mereu legatura cu organizatorii. La dezbateri au fost .. si au fost invitati afara, din acelasi motiv.

errrco

11 Nov, 2013 23:17

pe nici unul din maimutoii astia autodenumiti eco, nu i-am vazut la protestele si actiunile contra exploatarii gaze de SHIT prin fracturare Totala(in ultimele 11 duminici se protesteazala Constanta Mangalia costinesti)...unde au fost la asa zisele dezbateri(mascarade) cu Chevron si primarii mituiti, care gireaza otravirea apelor subterane ce tin in viatza Orasul Constanta si intreg judetul ?..eo noua incercare de a deturna o miscare politica ce incepe sa se inchege in strada din oameni care chiar le pasa de tara si natura ei

Articole asemanatoare

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 533

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 876

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1263

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1067

Mihai Lupu, despre candidatura la Consiliul Județean Constanța- „Cu siguranță voi candida!“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1230

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 385

Fostul senator Dorel Onaca a plecat din PMP și a revenit în Partidul România Mare

24 Mar 2024 1021

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 869

Marș al susținătorilor AUR la Constanța! Mai multe persoane participă la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 979

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 593

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 526

LIVE VIDEO-TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

21 Mar 2024 751

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 679

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază se va prelungi până la finalul anului 2024

19 Mar 2024 506

OUG 21/2024 privind comasarea alegerilor ajunge la CCR! Decizie de ultimă oră a ÎCCJ

19 Mar 2024 619