Constanta.ro Mărturie șocantă - „Mi-am scos copilul din spital, pentru că-l mâncau puricii” (audio)

În urmă cu aproximativ o lună de zile, publicam un articol șocant, despre situația dramatică în care se află Pediatria Spitalului Județean Constanța. Pozele primite de la o mămică speriată de calvarul pe care-l trăise, ne înfățișau condiții demne de lumea a treia, cu pereții dărâmați, toalete nefuncționale și lipsite de lumină și condiții de lucru medicale neigienice care duc mai mult ca sigur la alte boli și nu la tratamente duse la bun sfârșit. Reacția managerului Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățînă a fost să organizeze o conferință de presă, fără a binevoi să ne invite și pe noi, cei care am semnalat situația gravă, conferință în care a admis că există probleme, fără însă a putea da soluții pentru ele. Continuăm așadar să credem că principala soluție pentru problemele din Spitalul Județean Constanța ar fi demisia managerului acestei instituții, om care și-a dovedit deja incapacitatea de a conduce o unitate spitalicească. Din nefericire, pentru șefii acestui domn, se pare că trebuie să asistăm la pierderi de vieți omenești, pentru ca măsurile necesare să fie luate. Noi, cei de la Constanta.ro, vom continua să arătăm periodic mizeriile care se petrec în interiorul Spitalului Județean, fie că vorbim despre secția de pediatrie sau altă secție, pentru că exemple există, cât să publicăm zi de zi, de acum până la sfârșitul anului, din păcate.
 
Așadar, două noi mărturii, două mămici care-și strigă disperarea către instituțiile abilitate să ia măsuri. Rămâne de văzut dacă le va asculta cineva.
 
Ambulanţa ne-a refuzat. La spital am dat de boli, rotavirus, doctori nepregătiţi şi PURICI.
Noua mărturie despre infernul din Spitalul JudețEan vorbește despre felul în care ești tratat, despre marea șansă ca în spital să te îmbolnăvești mai grav decât ai ajuns acolo și despre condițiile de cazare, bebelușul doamnei cu pricina fiind în întregime pișcat de purici, după mai multe zile de spital. Redăm scrisoarea doamnei, așa cum ne-a trimis-o: „Luni dimineața am primit diagnosticul de insuficiență respiratorie și pneumonie. Băiatul meu are un an și jumătate şi respira din ce în ce mai greu, așa că am decis să sunăm la ambulanță. Zis și făcut, am sunat și am explicat, însă aici vine primul șoc, răspunsul celor de la ambulanță a fost: „Dacă bebelușul nu are febră, e conștient și merge pe picioarele lui, atunci puteți veni pe jos până la spital, noi avem cazuri mai grave.
În momentul acela mă gândeam dacă visez sau chiar acesta a fost răspunsul celor în mâinile cărora ne punem viața. Am luat taxiul şi am dat fuguța la Spital, am așteptat la secția de Pediatrie 3 ore, am intrat și singurele cuvinte pe care le auzeam nu au fost despre starea de sănătate a copilului meu ci țipete precum că, de ce îi dau copilului lapte la spital, eu sunt o mamă rea și de vină pentru starea de sănătate a copilului (băiatul fiind răcit cu câteva zile înainte și dat pe antibiotic).
 
Ne-au dus într-o rezervă mizerabilă cu un băiețel suferind de laringită, iar altul suspect de rotavirus, da, exact, ROTAVIRUS. Ce ar căuta un suspect de rotavirus în cameră cu doi copilași care nici măcar nu erau vaccinați împotriva rotavirusului?
A urmat apoi momentul branulei: mi-au luat băiatul în cabinet și m-au dat afară pe motiv că nu am voie să stau lângă el. Au ținut copilul 20 de minute și l-au înțepat de patru ori pe motiv că nu îi găseau vena. După 20 de minute de urlete și plâns, copilul meu era mov, nu mai putea respira și era practic în șoc, la fiecare apariție sau vedere a asistentelor, copilul meu era traumatizat.
 
După trei zile de spitalizare pe diagnosticul insuficiență respiratorie și pneumonie, copilul meu începuse febra, voma, diareea. Am pus simptomele pe seama perfuziilor, medicamentelor, dar nu, am fost mutați în alt salon la afecțiuni gastrice, nu înțelegeam de ce nimeni nu îmi zice nimic, nimeni nu îmi răspundea.
 
Momentul vizitei a fost momentul în care am aflat că bebelușul meu s-a pricopsit cu o enterocolită, doctorul nu făcea altceva decât să țipe și să urle la mine că din cauza mea are copilul enterocolită, din cauza mâncării pe care i-o dau, că nu mă interesează de alimentația lui (precizez să spun că trei zile până la enterocolita copilului meu nu a mâncat nici măcar o linguriță de iaurt, doar lapte, lapte fără lactoză chiar).
 
După alte două zile cu tratament pentru enterocolită în care băiatul se simțea mai bine și speram ca a doua zi să fim deja acasă, s-a întâmplat iar.
 
Toată noaptea băiatul s-a simțit rău, a avut febră, scaune moi și insuficiențe respiratorii, asistenta a venit și l-a băgat direct în perfuzii, de asemenea nimeni nu îmi zicea nimic.
A doua zi iar la vizită. Aveam să aflu că bebelușul meu nu mai are enterocolită, ci doar a făcut o bronsolită groaznică, atunci am luat decizia să ies din focarul acela de infecție pe semnătură și să îmi tratez băiatul acasă.
 
Nu credeam că o să spun asta niciodată, dar a fost cea mai bună decizie pe care o puteam lua.
Pe fișa de externare scria că eu sunt vinovată de tot ce a avut copilul meu pe parcursul a șase zile cât am fost internați. Ar mai fi multe lucruri mărunte de povestit, dar deranjante, ca de exemplu: ce ne facem cu puricii din Spital? Copilul era pișcat de purici până și în urechiușe.
Nu doresc nimănui să mai treacă prin așa ceva, să ne gândim că ajungând la Spital riscăm să ne pricopsim cu alte boli. Rușine!!!“
 
„Dacă nu dădeam șpagă, stăteam două săptămâni pe un cearceaf plin de vomă și diaree”
 
Melania este o tânără mămică din Constanța. Lucrează la Kaufland, la raionul cu mezeluri, fiind în prezent în concediul de creștere a copilului. În data de 17 august a fost nevoită să ajungă la Spitalul Județean, băiețelul ei fiind grav bolnav. A plecat, pe semnătură, după numai câteva zile, îngrozită de ceea ce a trait. Puteți asculta întreaga ei poveste, legată de experiența pe care a trăit-o în pediatria Spitalului de Urgență, acolo unde a fost tratată inuman, fiind nevoită să bage mâna adânc în buzunar pentru a beneficia de serviciile asistentelor.
 


Articol preluat integral de pe Constanta.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

olyx

28 Jan, 2015 11:26

Pozele sunt destul de reale si multe altele mentionate mai sus...am trecut printr-o situatie asemanatoare..bai neiluminate..incompetenta asistentelor(nu erau in stare sa puna o branula!),am fost internata cu fetita de doua ori din pacate si la prima externare am ajuns acasa cu un rotavirus din fericire o forma nu f.grava.Sanatate tuturor.

ioana

29 Sep, 2014 21:39

Ingrozitor. Slava domnului ca mai sunt si doctori straini care vin de prin Siria, Turcia de unde or veni si care inca sunt oameni, caci cu ai nostri, crescuti aici in romania este cam greu. Nu stiu unde si cand au acumulat aceasta ura si scarba fata de ceea ce fac si de oameni, dar este ingrozitor sa te razbuni pe niste amarati de copii fara vina. Iar despre conditiile din spitale, ce sa mai spun, este o rusine si lipsa de profesionalism din partea celor care ar trebui sa le gestioneze dar sunt incapabili.

Articole asemanatoare

Spitalul Judeţean Constanţa Pe scara de acces, pacienţii, aparţinătorii şi cadrele medicale fumează de zor

27 Jan 2018 3678

Precizările conducerii Spitalului Judeţean Constanţa în legătură cu acuzaţiile aduse de o pacientă în mediul online

29 Jan 2015 3207