A doua săptămână a anului 2021. Alegeți-vă cu înțelepciune bătăliile

În decembrie 2020 am organizat împreună cu Cristela Georgescu un Atelier de împuternicire numit ”Valurile Voinței”.
Subiectul ”voința” este atât de importat și mare, încât am continuat să lucrez la materialul scris oferit pentru atelier și l-am transformat într-o carte.
”Voința - o super-putere”.
Această carte, sub formă de ebook, va fi lansată în următoarele săptămâni, special pentru proiectul care se derulează începând de astăzi.
Proiectul ”CURAJ ȘI DETOXIFIERE” - organizat împreună cu fetele de la Studioul Pilates Vitality din Constanța.
Începem proiectul special pentru a ne acorda la energia lunii în scădere ce ne stă la dispoziție săptămâna aceasta și o parte din cea viitoare.
Dorim să ne acordăm și la energia începutului de an calendaristic, care este favorabilă pentru întărirea voinței și exersarea auto-controlului.
Nu este prea târziu să veniți alături de noi, începând din această după-amiază, în proiectul de mișcare și detoxifiere fizică propus. Aveți bonus-uri și surprize, cum ar fi faptul că participanții la program vor primi gratuit ebook-ul cu Voința.
Ca un gest de recunoastere a gestului de voința făcut prin înscrierea la program și angajarea pentru următoarele patru săptămâni într-o activitate de grup, cu monitorizare și susținere.
Dacă viața vă împinge să luați alte decizii, vă onorez și vă respect.
În cadrul programului săptămânal de pe Facebook, vă ofer lecția săptămânii - ALEGEȚI-VĂ CU ÎNȚELEPCIUNE BĂTĂLIILE.
Avem o tendință înnăscută să ne evaluăm foarte optimist posibilitățile și limitele.
Când programăm ceva pentru noi, suntem foarte îngăduitori.
Spunem că terminăm curățenia în 3 zile. Și avem nevoie de 7 zile să o facem. Pretindem că putem învăța pentru un examen într-o săptămână. Și ne trebuie, de fapt, o lună întreagă.
Supra-estimarea optimistă este o trăsătură umană.
Când ați văzut o autostradă construită cu 3 luni mai devreme și cu economie de buget?
Subestimarea cheltuielilor și timpului reprezintă problema umană generală care produce conflicte (interioare și exterioare).
Vă invit ca pentru săptămâna ce începe astăzi să vă stabiliți 1-2 obiective importante pentru voi.
Și aș dori să fie în primul rând TERMINAREA a ceva ce nu ați apucat să terminați până acum.
Poate fi o curățenie, poate fi un proiect, poate fi orice v-ați apucat și ați început și nu ați finalizat (amânând mereu, datorită întreruperilor).
Nu vă programați transformări uriașe și rapide. Începeți cu pași foarte mici și obiective ce pot fi atinse. Terminarea a ceva început reprezintă un obiectiv foarte bun pentru această săptămână.
Cunoașterea, conștientizarea și acceptarea limitelor fiecăruia dintre noi sunt abilități importante pentru economia de energie și pentru exercitarea auto-controlului și voinței.
Indiferent de obiectivul și proiectul pe care il aveți de terminat, vă propun încă un obiectiv mic, suplimenta: grija față de corpul fizic.
Pentru această săptămână vă propun:
Dimineața:
Tonifierea corpului: câteva exercitii mai active și mai vioaie, care să va facă să gâfâiti putin - sărituri, genuflexiuni, exerciții de gimnastică în tocul ușii (atingeți-i marginile cu brațele - sus - lateral - jos), învârteli (grijă, să nu amețiți!) și dans prin casă. Puneți-vă o muzică veselă, dimineața și 3-5 minute - țopăiți după dorința inimii.
Apoi, în cursul zilei - conștientizarea corpului. Opriți-vă când și când din orice faceți și fiți atenți 10-20 secunde la corp. Observați-i starea și senzațiile. Cum se simte? Cum este spatele? Dar ceafa? Ce spun genunchii? Dar brațele? Degetele stau strânse? Dar maxilarul, este încordat?
Și seara, înainte de culcare - relaxați corpul. Un duș sau o baie caldă (poate și cu apă cu sare, sau cu arome). Exerciții blânde de extensii (întinderi). Un ceai cald. Un masaj ușor al palmelor și tălpilor, cu arome sau cu uleiuri. Sau un masaj al pielii capului și cefei, cu mișcări de rotație ale gâtului.
Gesturi blânde, delicate, care să ajute la relaxarea corpului fizic.
Să nu uitați, dragii mei frumoși, că locuim într-un corp fizic.
Iar biologia sa are reguli foarte clare.
Combustibilii principali ai corpului sunt glucoza si oxigenul.
Dacă rămâneți fără combustibil, mai ales pentru creier (fără glucoză și fără oxigen), vă transformați în varianta voastră animalică, instinctuală - care reacționează imprevizibil.
De nu vă doriți acest lucru, vă invit ca întreaga săptămână ce începe azi să vă alegeți cu înțelepciune bătăliile.
Să faceți cât puteți în cursul zilei, urmărind mereu starea corpului. Și când vă observați semnele de epuizare a combustibilului (agitație, neliniște, nerăbdare, nervozitate, tremur, slăbiciune, somnolență, dificultăți de concentrare), intrați pe ”economie” de energie, renuntati la orice nu este esential necesar și faceti ceva pentru corpul fizic. Odihna. Hrană bună (glucoză de calitate, fructe și legume bune) și relaxare. Plus plimbare în aer curat, pentru că oxigenul este la fel de necesar ca și glucoza.
Alegeți-vă cu înțelepciune bătăliile întreaga săptămână.
Nu intrați în discuții contradictorii, când simțiți că se termină resursele de glucoză și oxigen (după-amiaza, după ora 17.00).
Nu luați decizii importante, când simțiți că nu aveți resurse.
Nu planificați lucruri mărețe și importante, rapid și cu eforturi minime.
Nu cădeți în capcana estimărilor optimiste ale propriilor voastre baterii.
Întreaga săptămână lucrați cu corpul fizic.
Tonifiați-l dimineata
Conștientizați starea lui - în timpul zilei
Și relaxați-l seara.
Corpul fizic este aliatul vostru principal în această lume.
Oferiți-i atenție suplimentară și luați-l ca partener în alegerea bătăliilor pe care să le purtatați.
Bătăliile voinței și auto-controlului sunt foarte numeroase, în cursul unei zile, de la prima decizie de a vă da jos din pat.
În ebook-ul ”Voința - o super-putere” veți putea citi în detaliu despre subiectul fascinant al voinței și auto-controlului și despre cum puteți să întăriți ”mușchii voinței”, prin exerciții simple, dar regulate.
Deja v-ați prins că asta încercăm noi să facem în cele 52 de săptămâni de focalizare pe corp, nu-i așa?
Să introducem, repetăm și educăm obiceiuri sănătoase și împuternicitoare, pentru a ne focaliza și centra pe corpul fizic.
Vă mulțumesc că suntem împreună și întreaga săptămână ne alegem cu multă înțelepciune investiția energiei corpului fizic.
Să ne fie bine tuturor,
Vă iubesc

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Surf pe valurile Vieții

26 Feb 2021 1248

DSP Constanța Testul Babeș Papanicolau, efectuat gratuit. Iată unde pot suna femeile din Constanța

17 Feb 2021 2093

Temperaturi înregistrate, la ora 06.00, la stațiile meteo din județul Constanța. Mult mai bine decât ieri

14 Feb 2021 2103

#ConstanțaEsteBine Detoxifiere emoțională

04 Feb 2021 1564

Consiliul Local Municipal al amatorilor din Constanța!

23 Jan 2021 3234

#ConstanțaEsteBine Autenticitate dincolo de cuvinte

21 Jan 2021 1041

#ConstanțaEsteBine Membrii Asociației „La pieptul mamei” le-au înveselit sărbătorile copiilor din Ciocârlia (galerie foto)

04 Jan 2021 839

#ConstanțaEsteBine La aniversarea unui secol, Școala „Ion Minulescu” din Constanța, beneficiara unui sprijin neașteptat din Suedia

28 Dec 2020 1940

#ConstantaEsteBine Pregătirea pentru Solstițiul de iarnă. Ziua 36 de post și de Jurnal de iubire de sine- Ziua 7 a Noii Creații

20 Dec 2020 923

#ConstantaEsteBine Pregătirea pentru Solstițiul de iarnă. Ziua 6 a noii Creații și ziua 35 de Post și Jurnal de iubire de sine

20 Dec 2020 1086

#ConstanțaEsteBine Faptele bune nu țin cont de pandemie. Elevii constănțeni respectă tradițiile, oferind lecții de solidaritate

19 Dec 2020 1449

#ConstantaEsteBinePregatirea pentru Solstițiul de iarnă. Ziua 5 a noii Creații. Ziua 34 de Post și Jurnal de iubire

18 Dec 2020 1093

#ConstantaEsteBine Pregătirea pentru Solstițiul de iarnă. A treia zi din cele 7 ale Noii Creații. Ziua 32 de Post și Jurnal de Iubire de sine

16 Dec 2020 718

#ConstantaEsteBine Pregătirea pentru solstițiul de iarnă. Prima zi din cele 7 zile ale Noii Creații - Ziua 30 de Post și Jurnal de iubire de sine

14 Dec 2020 1054

#ConstantaEsteBine Pregătirea pentru solstițiu (21 zile de Portal de energie)- Ziua 29 de Post și Jurnal de iubire de sine

13 Dec 2020 998