#ConstanțaEsteBine 18 aprilie 2023. Primăvara este în plină desfășurare, cu toate ale sale


Primăvara este în plină desfășurare, cu toate ale sale: cu flori, fluturi, insecte și păsări, cu soare, căldură dar și ceva radiații, cu variații termice zi/noapte importante, cu imprevizibilitatea energiei (presiunii, umidității, temperaturii) dar și cu farmecul zilelor mai lungi. 
 
Primăvară se simte cel mai bine dualitate lumină/întuneric și modul în care cele două se împletesc, ca șnurul de la mărțișor. Realmente nu ai cum să le desparți, pentru că una o produce pe alta, una o susține pe alta, una o urmează pe alta. 
 
În interiorul nostru observăm aceleași variații, între gândurile minții (care ne duc întotdeauna în conflict, pentru că așa este programată mintea) și nevoile corpului / Sufletului – ce ne aduc mereu liniște și bucurie (că asta este scopul real al vieții pe pământ, trăirea unei vieți liniștite). 
 
Mi-a plăcut răspunsul lui Tukaram care a fost întrebat ”ce este o viață liniștită?” și a răspuns ”una croită pe măsura ta”. 
 
Cu alte cuvinte, fiecare își aranjează viața astfel încât să se simtă bine cu deciziile pe care le-a luat și le ia, cu realitățile pe care le manifestă și le creează continuu, cu relațiile sale și cu tot ce vine pe drumul vieții, așa cum vine. 
 
Vă invit să ne reîntâlnim săptămâna asta cu Pisica lui Dalai Lama, în volumul 2 al seriei de cărți scrise de David Michie și numit ”Arta de a toarce”. 
 
De ce toarce o pisică? 
Ce este fericirea pentru un om?
La aceste întrebări vă răspunde povestea alertă și amuzantă a cărții în care personajul principal, care spune povestea, este chiar PSS (Pisica Sfinției Sale). 
 
Începem direct cu capitolul IV
 
”Plictiseala. Ce lucru teribil, nu-i așa, dragă cititorule? Și, din câte îmi dau seama, unul universal. Zilnic există plictiseală indiferent unde te afli, ce faci, dacă ești un director cu o mulțime de rapoarte de întocmit până la sfârșitul luni sau o pisică pe un dulap de acte, având la dispoziție o dimineață întreagă în care să moțăi, până când este timpul delicioaselor gujoane de păstrăv – poate cu puțină smântână după aceea – servite la masa de prânz de la cafenea. 
 
Deseori aud turiști spunând: ”De-abia aștept să mă întorc în civilizație” – aceeiași turiști care, cu câteva luni în urmă, își numărau cu nerăbdare zilele din calendar până la plecarea în India pentru o experiență unică în viață. ”Aș vrea să fie vineri” este o altă frază des auzită, de parcă ar trebuie să îndurăm cinci zile de tărăgăneală insuportabilă până să ajungem să avem parte de cele două zile în care ne putem bucura cu adevărat. 
 
Iar problema este încă și mai serioasă. Când ne ridicăm privirea din grămada de rapoarte de sfârșit de lună sau din diminețile pustii petrecute pe dulapul de acte, ne gândim la cele care urmează, iar plictiseala capătă profunzimea unei disperări existențiale. Care este scopul? Ne trezim întrebându-ne: de ce mă mai obosesc? Cui îi pasă? Viața poate părea un exercițiu sumbru și nesfârșit de zădărnicie. 
 
Pentru cei care au o perspectivă mai largă asupra planetei Pământ, plictiseala vine la pachet cu ceva și mai rău – vinovăția. Știm că, în comparație cu viețile multor altora, ale noastre sunt chiar confortabile. Nu trăim în război sau în sărăcie; nu trebuie să ne ascundem din pricina apartenenței la un anume sex sau a convingerilor religioase. Suntem liberi să mâncăm, să ne îmbrăcăm, să trăim și să mergem așa cum vrem. Cu toate astea, ne plictisim teribil.”
 
Plictiseala este un dragon important, care ne afectează corpului fizic. Un tip de energie profundă, care alături de frică, de tristețe sau de furie, ne influențează cu adevărat biologia. 
 
Cunoașterea și îmblânzirea dragonilor interiori este o activitate pasionantă și intensă. Cu puțină ghidare, devine asemenea distracțiilor într-un parc de joacă: reală aventură. 
 
https://alexaevent.ro/evenimente/des-povestitoarea-cand-dragonii-se-intorc-in-pace-cu-dr-sorina-soescu-online/
 
După ce cunoaștem, temperăm și folosim dragonii interiori, putem să ne creăm o viață liniștită, croită pe măsura noastră, cum spune Tukaram (Paul Avram). 
 
În primăvară, dragonii elementelor (apă, aer, foc, pământ) au ieșit cu toții la joacă și sunt un pic cam animați, după stagnarea iernii. Nu este de mirare că dragonii interiori se prind și ei în joc, dornici să întrerupă plictiseala din iarnă. Vă invit să despovestim jocul dragonilor joi seară, într-un Webinar de primăvară ce vă oferă hrană pentru minte, Suflet și multe surprize. 
 
O zi frumoasă de primăvară, tuturor
Cu iubire


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine 23 septembrie 2023. Echinocțiu de toamnă cu bucurie și blândețe pentru noi toți!!

23 Sep 2023 432

#ConstanțaEsteBine 21 septembrie 2023. Ne apropiem de Echinocțiu și energia devine valuitoare, schimbătoare, neașteptată, surprinzătoare

21 Sep 2023 535

#ConstanțaEsteBine 20 septembrie 2023. Ne aflăm în mijlocul săptămânii care ne conduce spre Echinocțiul de toamnă.

20 Sep 2023 413

#ConstanțaEsteBine 15 septembrie 2023. Lună nouă în Fecioară, cu Soarele în zodia Fecioarei

15 Sep 2023 606

#ConstanțaEsteBine ​14 septembrie 2023. Cu o zi înainte de luna nouă (cu maxim de eliminări)

14 Sep 2023 506

#ConstanțaEsteBine 13 septembrie 2023 Mijlocul săptămânii și al portalului care ne duce cu pași rapizi către luna nouă și apoi către Echinocțiul de toamnă

13 Sep 2023 519

#ConstanțaEsteBine 12 septembrie 2023 A început școala, și oftăm, că unele lecții sunt mai dificile decât altele

12 Sep 2023 519

#ConstanțaEsteBine 11 septembrie 2023. Începem o săptămână din septembrie, odată cu prima zi oficială de ”școală”

11 Sep 2023 447

#ConstanțaEsteBine 10 septembrie 2023 O zi de liniște și contemplare

10 Sep 2023 412

#ConstanțaEsteBine 9.09.2023. Zi de portal energetic

09 Sep 2023 710

#ConstanțaEsteBine 7 septembrie 2023. O zi cu energia puțin mai ofilită

07 Sep 2023 497

#ConstanțaEsteBine 2 septembrie 2023. O zi de odihnă, dar și de observație

02 Sep 2023 633

#ConstanțaEsteBine 1 septembrie 2023. Prima zi calendaristică din toamnă

01 Sep 2023 570

#ConstanțaEsteBine 30 august 2023. Înainte de luna plină în Pești, cu soarele în Fecioara

30 Aug 2023 579

Hagi, după Farul Constanța - HJK Helsinki 2-1 „E bine că am revenit. Am avut orgoliu. Am meritat victoria“

24 Aug 2023 1020