#ConstanțaEsteBine 25.04.2023 Buna dimineața, tuturor! O nouă zi de primăvară, o nouă zi de testări.

Continuăm să citim din cartea ”Revoluția glucozei” de Jessie Inchauspe, și să punem la testare metodele de echilibrare ale vârfurilor de glicemie.
Jessie, autoarea cărții, a folosit un glucometru cu monitorizare continuă, un aparat ce i-a permis să-și monitorizeze glicemia (nivelul glucozei din sânge) 24 de ore.

Ea spune la pagina 33
”Când mă simțeam în mare formă, îmi verificam glucoza. Când mă simțeam groaznic, îmi verificam glucoza. Când mergeam la sală, când mă trezeam, când mă duceam la culcare, îmi verificam glucoza. Corpul meu vorbea cu mine prin maximele și minimele curbei de pe ecranul iPhonului.
Mi-am derulat propriile experimente și mi-am notat totul. Laboratorul era bucătăria mea, subiectul pe care făceam testele eram eu însămi, iar ipoteza mea era că alimentația și mișcarea influențează glucoza printr-un set de reguli pe care putem să le definim”.
Jessie a observat vârfurile de glicemie, ce apar în diferite momente, după diferite combinații alimentare, și efectele lor asupra corpului ei. De asemenea, s-a documentat cu privire la efectele de lungă durată, dacă există continuu în corp, vârfuri de glicemie, timp de ani de zile.

Care sunt acestea?
1. Acneea și probleme dermatologice, care sunt favorizate de inflamație, consecință a vârfurilor glicemice. Ea spune ”când mâncam într-un mod apt să aplatizeze curbele glucozei, acneea se curăță, coșurile se fac mai mici iar inflamația se domolește”.
2. Îmbătrânirea și artrita – radicalii liberi, produși de vârfurile glicemice, duc la inflamație și distrugerea colagenului, proteina din țesuturi, ceea ce duce la îmbătrânirea pielii, care se lasă și ridează, și la inflamații articulare, artrita reumatoidă, degradarea oaselor și articulațiilor.
3. Boala Alzheimer și demența – creierul are enorm de multe mitocondrii (organite producătoare de energie din celule) iar în vârfuri glicemice, apare o inflamație a celulelor numită neuroinflamație. Tulburările de atenție, memorie, concentrare și dificultățile de relaționale sunt agravate de vârfurile glicemice
4. Risc de cancer – radicalii liberi care produc inflamație pot să afecteze negativ celulele, diviziunea lor (ADN-ul) și să producă stări precanceroase sau chiar tumori
5. Episoade depresive – oamenii cu niveluri de glucoză fluctuante au adesea stări de spirit mai proaste, simptome depresive mai accentuate și tulburări de dispoziție mai frecvente decât cei cu niveluri de glucoză mai stabile.
6. Probleme digestive – inflamația intestinului duce la sindroame de la pirozis (arsuri gastrice după masă) și până la intestin permeabil, alergii alimentare, boala Crohn și altele. S-a descoperit în ultima perioadă că sănătatea intestinelor este conectată cu sănătatea mentală, mai mult, microbiomul nesănătos (bacteriile tulburate din intestine) poate contribui la tulburările de dispoziție
7. Cardiopatiile (probleme cu inima) – inflamația produce un tip de colesterol ”rău” (LDL colesterol), care se depune pe vasele de sânge și valvele inimii

8. Infertilitate și sindromul ovarelor polichistice - s-a descoperit recent o conexiune între insulină și sănătatea aparatului reproducător. Dacă insulina o ia razna (pe variațiile glicemice induse de alimentație), corpul consideră că organismul nu este un mediu sigur pentru concepție. Sindromul ovarelor polichistice pare să fie o boală provocată de prea multă insulină (se însoțește de pilozitate, pe bărbie, căderea și rărirea părului, menstruație neregulată sau lipsa menstruației, dureri (dismenoree) și acnee.
9. Boala ficatului gras ne-alcoolic – apar depuneri de grăsimi în ficat, datorită insulinei (care depozitează glucoza în exces, sub formă de grăsimi), însoțite de multe ori de creșteri în greutate.
10) Ridurile și cataracta – știm deja că țesuturile sunt îmbătrânite de inflamația produsă de radicalii liberi.

11) Rezistența la insulină și diabetul zaharat II – este deja o epidemie mondială.

Alături de efectele de scurtă durată, cele de lungă durată sunt suficient de neplăcute, cât să ne transforme viața într-o suferință continuă. Merită să testăm orice fel de măsuri ar putea să ne ofere o echilibrare interioară.

Să trecem în revistă acum primele două metode de soluționare a vârfurilor de glicemie, produse de autoarea cărții:
Metoda 1 – Mănâncă tipurile de alimente în ordinea corectă (mai întâi fibra – vegetale, legume – apoi proteinele și grăsimea (carne, pește, ou, lactate) și la sfârșit amidonul și zahărul (cartofi, pâine, orez, mămăligă, paste sau desert).
Metoda 2 – Adaugă un aperitiv verde la toate mesele
Începeți fiecare masă cu o mică salată (verde, de morcovi, de varză, murături, orice fel de legume). Dacă se începe masa cu fibre, nu mai crește exagerat glicemia odată cu consumul de mâncare.
În carte, sunt o mulțime de sugestii, despre cum să procedezi la restaurant, acasă, la serviciu și aveți povești despre oameni care au reușit să-și echilibreze glicemia făcând acest lucru simplu: adăugând un aperitiv verde.

Continuăm de mâine să vorbim de restul metodelor.
Mă bucur să continuăm experimentările, să testăm pe corpurile noastre tot ce primim ca informație teoretică și să împărtășim rezultatele, pentru comparație și validare.
Succes tuturor, eu am intrat în a 5-a zi de experimentare.

Constatările sunt interesante, dar continui să observ și să simt, înainte de a spune orice despre ceea ce se întâmplă.
Succes la practică, nouă, tuturor
O altă zi de primăvară frumoasă și eficientă
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine 1 octombrie 2023. Final de săptămână, început de lună calendaristică, închidere de cerc

01 Oct 2023 343

#ConstanțaEsteBine 28 septembrie 2023. Ne apropiem de finalul lunii septembrie

28 Sep 2023 485

#ConstanțaEsteBine 25 septembrie 2023. Zi de balanță, de echilibru, de început de săptămână cu potențial de a merge în orice direcție posibilă

25 Sep 2023 448

#ConstanțaEsteBine 24 septembrie 2023 O zi de duminică liniștită

24 Sep 2023 489

#ConstanțaEsteBine 22 septembrie 2023. Echinocțiul de toamnă

22 Sep 2023 513

#ConstanțaEsteBine 13 septembrie 2023 Mijlocul săptămânii și al portalului care ne duce cu pași rapizi către luna nouă și apoi către Echinocțiul de toamnă

13 Sep 2023 549

#ConstanțaEsteBine 12 septembrie 2023 A început școala, și oftăm, că unele lecții sunt mai dificile decât altele

12 Sep 2023 555

#ConstanțaEsteBine 8 septembrie 2023 O energie puternică, zi de sărbătoare în ortodoxie

08 Sep 2023 510

#ConstanțaEsteBine 6 septembrie 2023. La mijloc de săptămână de eliminări și eliberări

06 Sep 2023 547

#ConstanțaEsteBine 5 septembrie 2023. Vremea de afară încă mă duce cu simțurile în luna august

05 Sep 2023 553

#ConstanțaEsteBine 4 septembrie 2023. Început de săptămână cu lună plină în scădere

04 Sep 2023 625

#ConstanțaEsteBine 3 septembrie 2023 Planeta Venus, care a fost până acum în tranzit retrograd, intră direct

03 Sep 2023 647

#ConstanțaEsteBine 31 august 2023. Luna albastră, luna plină în Pești, luna de final de august și final calendaristic al verii

31 Aug 2023 626

#ConstanțaEsteBine 29 august 2023 O zi de final de august, înainte de luna plină de la final de lună

29 Aug 2023 595

#Constanțaestebine 28 august 2023. Început de săptămână finală din august

28 Aug 2023 521