#ConstanțaEsteBine 27 decembrie - 2 ianuarie. Final de an calendaristic. Final de convenție



 
  • Anul calendaristic este o convenție impusă și acceptată de toți oamenii. Nu are nicio conexiune cu mișcarea soarelui și lunii, cu anotimpurile sau cu oricare alte evenimente naturale din jur.




Festivitatea acestui final de an calendaristic este una impusă și acceptată de toți oamenii. Inclusiv modalitatea de sărbătorire - zgomotoasă (artificii), excesivă (alcool și mâncare), prelungită (zile întregi de întâlniri vorbite, alături de membrii familiei sau prieteni) testează la maxim fragilitatea rezervelor energetice ale celor mai mulți dintre noi.






Acum vedem cine are suprarenale puternice, să susțină stimulii prea mulți adunați laolaltă, cine are ficat puternic, să digere amestecurile introduse în corp și cine deține sisteme eficiente de eliminare (ce intră are nevoie să iasă).





Indiferent dacă este convențional sau impus, natural ori ales, finalurile sunt momente de bilanț și prilej de recapitulare și revedere a ceea ce a fost până în acel moment.






Vă propun să recapitulăm în ultimele trei zile ale anului tot ceea ce ne-a fost impus din afară în acest an. Tot ceea ce ni s-a spus că ”trebuie”, că ”este responsabilitatea ta”, că ”nu se poate dacă nu faci asta”. Fie că ne-au spus ceilalți, fie că ne spunem noi înșine, impunerile sunt forțaje.






Așa cum simțim că acest Revelion este un forțaj, după Sărbătoarea Crăciunului (a Soarelui), tot așa simte și corpul nostru că este ”forțat” să facă ceea ce nu dorește sau nu-i facă plăcere să facă.




Și reacționează prin împotrivire și rezistență.




De unde știm că ceea ce facem/trăim este un forțaj, ne este impus, declanșează rezistența corpului?


Din simptomele clare ale corpului:


- stări de încordare musculară, de tensiune și chiar durere
- înțepeneli și dureri articulare (mai ales pe zona cefei, sau între omoplați, zona lombară sau înțepeneala genunchilor)
- dureri de burtă, colici, crampe sau înțepături
- constipație sau diaree (tulburări de eliminare)
- creștere sau scădere în greutate (modificarea greutății este un simptom de stres al corpului)
- răceli sau simptome tip alergii (toate sunt simptome de ”forțare” - știm asta de la copiii forțați să stea în grădinițe și școli)
- dureri de cap, amețeli, tulburări de vedere sau probleme ale urechii
- erupții pe piele sau pe mucoase (afte, ulcerații) - indiferent la ce nivel (de la gură, până la anus sau vagin).
- tulburări de somn (insomnie sau somnolență în exces)
- lipsa chefului de a face orice (lipsa energiei pentru a te simți vital și entuziast).




Găsiți aceste semnale în corp, re-amintiți-vă ce anume le-a declanșat în 2021 și recapitulați evenimentele/acțiunile/relațiile respective. Eliberați starea de tensiune, respirând adânc de câteva ori și făcând ușoare mișcări fizice (cu capul sau întregul corp): întinderi laterale sau răsuciri stânga dreapta. Ușor, fără să amețiți, uitați-vă și în stânga și în dreapta voastră, doar cu capul sau cu întregul torace. Respirând adânc la orice mișcare (inspir, vă întoarceți spre stânga, expir, vă întoarceți spre dreapta). Lent, calm, liniștit, în timp ce vă amintiți întâmplările cu detalile lor.
Observați bine ce a fost. Eliberați tensiunile acumulate. Rețineți doar lecțiile. NU este nevoie să vă mai reamintiți, după recapitulare, niciun alt detaliu. Eliberați tot ce nu mai este necesar. Lecția este cea mai importantă.



La final de 2021 ne eliberăm de tot ce ne-a fost impus și facem loc pentru a descoperi, în 2022, calea sufletului nostru, calea pe care nu este nevoie de nicio impunere, de nicio forțare și mai ales, de niciun efort prea mare.






Este oare posibil așa ceva?



Dacă v-aș spune că DA și întregul an vom explora această posibilitate?
Vom începe chiar din 1 ianuarie - cu proiectul Sărbătoririi fiecărei zile. Și vă vom invita la proiectele interesante ale anului 2022 - care își vor propune să exploreze un drum mai puțin bătut: Calea Sufletului.
Ținem aproape și vom detalia mai mult la momentul potrivit.



Deocamdată, suntem încă în perioada de finalizare și încheiere, pentru a ne alinia cu energia tuturor celor din jur. Este o vibrație intensă și armonizarea cu fluxul de energie ne permite să înaintăm mai ușor pe drum.


Vă doresc tuturor zile ușoare de final de an.



Și recapitulare cât mai eficientă.



Cu eliberare de toate impunerile și tensiune corporale acumulate.
Convențiile umane impun reguli ce nu întotdeauna au în vedere interesul fiecăruia dintre noi. Dar mereu avem o soluție la îndemână.
M-aș bucura să o descoperim și explorăm împreună.



Vă doresc succes la pregătirea pentru trecerea în noul an cu bagajul emoțional și energetic cât mai redus.
Să facem eliberări temeinice de efectele acceptării convențiilor sociale. Este încă timp pentru asta.



Ne reauzim cu bine în curând!
Cu iubire, tuturor!



Sursă text: Facebook.com/ Zyanna Orinda 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 286

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 418

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 677

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 12. 22 martie 2024. Zi energetic intensă, cu soarele în Berbec

22 Mar 2024 403

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 418

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 397

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 6. 16 martie 2024. Luna în creștere începe să-și simtă din ce în ce mai intens energia

16 Mar 2024 507

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 440

Constanța. Campioana Cătălina Ponor, mamă pentru a doua oară „Bine ai venit în această lume şi în familia noastră, micuţă rază de soare!“

13 Mar 2024 1634

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 485

#ConstanțaEsteBine 10 martie 2024. Luna nouă în Pești

10 Mar 2024 573

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 13. 8 martie 2024. La mulți ani de ziua femeilor tuturor sufletelor cu vibrația Creativității și Imaginației

08 Mar 2024 523

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 11. 6 martie 2024. Tot ce posedăm, inclusiv corpul fizic, se degradează în timp

06 Mar 2024 580

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 10 5 martie 2024 ”Învață-i pe oameni să fie creatori, nu consumatori”

05 Mar 2024 536

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 7. 2 martie 2024. Fiecare om este o carte

02 Mar 2024 587