#ConstanțaEsteBine 3 mai 2023 Bună dimineața, tuturor!

Miroase a flori de primăvară și liliac înflorit. Simțurile sunt fericite, iar mintea mai gălăgioasă ca niciodată. Este momentul să ne ocupăm puțin și de ea.
Continuăm lectura din cartea ”Puterea lui Miau” de David Michie, partea a treia a seriei ”Pisica lui Dalai Lama”.
Să ascultăm istorisirea pisicii despre cum a fost inițiată în meditație de către Dalai Lama.
”- Atunci când practicăm meditația, începem să ne monitorizăm mintea. Iar atunci când suntem și mai atenți, putem începe s-o stăpânim.
- Dar e cu adevărat vreo speranță pentru mine? Întrebă doamna Trinci. Când mintea mi-e atât de agitată?
Sfinția Sa o privi solemn.
- Când începem să încercăm să medităm, în majoritatea ședințelor de meditație ne gândim la orice, nu însă și la obiectul de meditație ales. Toți trec prin asta. E firesc

Nu-l mai auzisem niciodată pe Dalai Lama vorbind atât de direct unui începător. Dar ceea ce spusese a fost o mare ușurare. Nu eram singura! Părea că eu și doamna Trinci aveam un lucru important în comun – în plus față de iubirea noastră pentru arta culinară. Amândouă sufeream de purici. Poate că voiam noi să ne bucurăm de pacea meditativă, dar nici nu începeam bine, că și apărea agitația. Contemplarea ne era brusc întreruptă. Gânduri nedorite se strecurau în concentrarea noastră, năruindu-se pe de-a-ntregul liniștea sufletească. În mod evident, pisicile nu erau singurele care aveau de-a face cu asta. Părea că, în cazul meditației, oamenii erau și ei infestați de purici.
- E la fel pentru noi toți, continuă Dalai Lama. Toți trebuie să începem de undeva. Nu contează de unde începi. Ci unde ajungi.
Se făcu o pauză pe când ne gândeam la asta. Apoi vorbi doamna Trinci, cu glasul ei ușor umil:
- Așadar, vă oferiți să mă învățați cum să meditez, deși mintea mea este atât de viciată?
- Firește! Se lumină chipul Sfinției Sale. De asta ne și aflăm aici.

Dalai Lama părea că face referire nu numai la faptul că eram adunați în camera sa, ci și la un țel mai nobil, la o legătură mai profundă.
- Ai fost întotdeauna atât de generoasă pregătind feluri de mâncare minunate pentru oaspeții noștri, zise Dalai Lama, împreunându-și mâinile în dreptul inimii și plecându-se în fața doamnei Trinci. Poate voi reuși oarecum să-ți răsplătesc bunătatea.

Expresia feței îi deveni brusc serioasă:
- Dar nu trebuie niciodată să spui: ”mintea îmi este atât de viciată”, pentru că asta e o gândire greșită. Poate că resimți o mare agitație, multă distragere, dar asta e temporar. Gândurile apar, zăbovesc și trec, dar nu sunt permanente. La fel ca norii – indiferent cât de mult acoperă cerul sau cât de mult par să zăbovească acolo, și ei trec. Și chiar în scurtul răstimp dintre gânduri poți surprinde o străfulgerare a minții tale. Poți s-o vezi așa cum e ea. Mintea mea, mintea ta și toate mințile noastre au aceleași calități – claritate perfectă, nemărginire, seninătate.....

Pe când Sfinția Sa spunea toate astea, doamnei Trinci îi dădură lacrimile. El comunica, și nu numai prin cuvinte. Transmitea și sensul a ceea ce zicea într-un asemenea fel, că senzația devenea minunat de palpabilă.
- Dacă te conformezi minții, continuă el, vei ajunge și mai mult să descoperi că propria ta natură primordială este una de mare și pură iubire, de compasiune nemărginită. Totul începe cu adâncirea în acest moment, aici și acum.
Pentru o vreme am stat în tăcere. O briză de seară timpurie pătrundea prin fereastra deschisă – aerul proaspăt bătea dinspre munți și era impregnat cu miros de pin. Părea să aducă promisiunea a ceva nou.
Apoi Dalai Lama spuse:
- Vreau să vă supun la o provocare. Aș vrea să meditați zilnic, câte zece minute, timp de șase săptămâni. La sfârșitul acestei perioade, putem reevalua împreună dacă meditația a fost de folos. Dacă e așa – dădu el din cap – dacă e vreo transformare, atunci continuăm. Dacă nu – ridică el din umeri – putem spune ”am încercat”. Vi se pare corect?
- Doar zece minute? ridică din sprâncene doamna Trinci.
- La început, da. Poți fi surprinsă cât de transformați ne putem simți doar după o scurtă perioadă de atenție concentrată, zi de zi.”

Ce spuneți dragii mei, acceptăm și noi propunerea lui Dalai Lama?
Zece minute de ”meditație” zilnic, adică să stăm liniștiți, cu noi înșine, într-un loc și să fim. Să lăsăm ca tot ce este să fie. Gânduri, senzații, reacții, să le lăsăm să fie, să nu intervenim cenzurativ sau critic (nu este bine că este așa, nu trebuie așa bla bla ). Ci doar să stăm cu noi înșine 10 minute zilnic, în tăcere, eventual și cu ochii închiși. Atât.
Există suplimente naturale ce pot susține și ajuta starea de calm și liniște. Despre ele vom afla mâine, vineri 5 mai, la Luna plină în Scorpion, semn al apei și emoțiilor – vă invit să descoperim împreună comori din adâncurile Oceanelor corpului.
https://alchida.ro/.../webinar-5-mai-sustinut-de-dr.../...
Astăzi însămânțez intenția de meditație 10 minute pe zi, de liniște și calm, de pace și stat în prezent, așa cum iese și așa cum este posibil.
Să ne fie bine tuturor
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 111

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 346

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 377

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 374

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 425

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 423

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 572

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 470

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 445

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 436

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 442

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 455

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 523

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 12-6.04.2024. Luna este în semnul Peștilor

06 Apr 2024 481

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 458