#ConstantaEsteBine 30 decembrie 2020 – Recapitulare

  • Anul 2020 ne-a adus multe ”noutăți” în materie de viziune asupra vieții.

30 decembrie 2020 – RECAPITULARE
Suntem aproape de finalul de an 2020.
ȘI Recapitularea este mereu utilă, pentru a ne ajuta să ne poziționăm corect, mai ales când lecțiile prin care am trecut au fost intense.
Anul 2020 ne-a adus multe ”noutăți” în materie de viziune asupra vieții.
Ca și ”jocuri energetice”, am început anul însămânțând o serie de energii legate de elementele naturii – Apă, Aer, Foc și Pământ, simțind că încep schimbări legate de acestea.

La început de 2020 nu am știu că schimbarea cea mai mare urma să vin ”din aer”, că urma să petrecem mai mult de jumătate de an cu masca pe față, sau cu sufletul la gură și respirația superficială și în multe situații, prizonieri în casele noastre și în frica noastră de boală.
Anul 2020 a fost un an în care poveștile pe care mintea noastră le-a spus zilnic s-au împletit și țesut continuu.
Amestecul între varianta oficială, oferită de autorități și bunul simț al corpurilor noastre (care sunt rezistente și și-au dovedit puterea de-a lungul multor ani de abuzuri) a declanșat o stare de haos, de confuzie și de neliniște, în mulți dintre noi.
Ne-a luat cea mai mare parte din timp să ne dăm seama ce a fost adevărat, ce a fost ficțiune, ce a fost exagerare, ce a fost manipulare și ce a fost abuz.
Amestecul a ceea ce s-a întâmplat ne-a forțat să găsim singura centrare posibilă în situații în care totul în exterior devine schimbător: pe noi înșine, pe corpul fizic, pe păstrarea stării de calm și pe o vigilență liniștită, din care să observăm ceea ce este.

Am auzit de la multă lume că oprirea ”alergăturii” în care ne găseam cei mai mulți dintre noi a fost un element benefic. Mulți dintre noi ne-am odihnit mai mult, ne-am eliberat de angajamente și proiecte care ne îngreunau, dar pe care nu reușeam să le refuzăm. Femeile au petrecut mai mult timp alături de copii și multe cupluri au stat mai mult timp împreună decât în ultimii zeci de ani.
Au ieșit la suprafață toate cele spuse sau nespuse, trăite sau netrăite, tot ce nu era rezolvat, toate detaliile ne-așezate ale vieților.
Desigur că au fost multe crize personale.

Mult mai multe ca alte dăți.

Pentru că n-am mai avut unde să fugim, unde să ne refugiem, după ce să ne ascundem. Așa că a trebuit să înfruntăm ce era de înfruntat: propriile erori, propriile dificultăți, propriile slăbiciuni și mai ales, modul complet ineficient în care ne-am folosit corpul fizic în ultimii ani.

Ne-am dat seama cât eram de obosiți, de plictisiți de repetiția din viețile noastre și de nemulțumiți de ce am obținut fiecare.
În anul 2020 ne-am trezit o parte componentă a Inteligenței Artificiale, fie că am dorit, fie că nu am dorit acest lucru. Pentru a continua să ne conectăm la oameni și la viață, am ales tot elementul ”aer” – adică comunicarea virtuală, on-line. Cu alte cuvinte, am recurs la Inteligenta Artificială pentru multe părți ale vieții noastre: comunicarea, serviciul, educația și relaționarea/socializarea.
Cum am simțit personal anul 2020 și cum am ales să mă poziționez interior?

La fel ca majoritatea celor din jur, mi-a luat ceva timp ”să mă prind” de realitatea din spatele poveștii și manipulării globale.
Mi-a luat ceva timp să realizez că singurele elemente pe care puteam să mă bazez în timp ce totul în jur părea că se destramă erau corpul meu, starea de calm a minții și vibrația cât mai pozitivă a emoțiilor.
Am ales să privesc totul ca pe provocări ce apăreau doar pentru a-mi antrena vigilența, prezența, atenția și mai ales, abilitățile fizice ale corpului.
Corpul fizic are nevoie de mișcare.

Reducerea și limitarea părții fizice a vieții a dus inițial la revoltă și ulterior, a determinat găsirea de soluții utile (pentru că revolta este inutilă și consumă energie).
Mișcarea fizică în casă, exercițiile tip yoga, Pilates, stretching realizate zilnic – chiar micile provocări tip genflexiuni sau țopăituri – au ajutat mult. Dar și ieșirile regulate în aer liber, sub diferite motivații și pretexte, inclusiv plimbări la munte, pe malul mării sau oriunde în aer liber, pentru sport și mișcare – au devenit naturalul și normalul zilnic. Poate mai mult ca de obicei, pentru că limitările au arătat cât de ”la sine înțeles” luasem libertățile vieților noastre obișnuite și cât de mult am învățat să prețuim plimbările în aer liber – când ele ne-au fost interzise.
Alimentația a fost o provocare în tot anul 2020, pentru că odată diminuată activitatea fizică, și nutriția a trebuie ajustată, pentru a nu declanșa creșteri nedorite în greutate și împovărarea ficatului/coloanei vertebrale și a circulației.

Principiile învățate în ultimii 30 de ani s-au dovedit de mare folosi și le-am validat din plin: fructele și legumele au fost principalii aliați. Postirile și pauzele alimentare, făcute cu logică și echilibrate, au fost ancorele în perioadele dificile.
Am observat folosirea mâncării pe post de ”mecanism de consolare” și ”recompensare” atunci când organismele au fost suprasolicitate.
Și am descoperit cât de ușor s-au reactivat ”poftele” vechi, dorințele de dulce, sărat sau grăsimi (chiar și în varianta sănătoasă) și cât de dăunătoare au putut să fie pentru ficat și pentru energia generală a corpului.

Continuarea activității profesionale, mai ales cea care presupunea contactul direct cu oamenii – în varianta virtuală ”on-line” s-a dovedit o provocare.
Am devenit creativi, inventivi și imaginativi. Am învățat să colaborăm eficient cu Inteligența artificială și să ne folosim cunoașterea diferit de cât o făcusem anterior.
Și noi, ca majoritatea celor din jur, am reușit să găsim variante de a ne continua viața și ocupația profesională, altfel decât până atunci.
Am descoperit modalități noi de lucru – întâlnire pe Zoom, conversații pe Skype sau Whatsapp, chiar și evenimente personale (sărbătoriri) realizate virtual.
Am văzut și concerte și evenimente artistice ”virtuale” și am descoperit că ”merge și așa”, chiar dacă simțim că nu mai este același lucru ca și conexiunea directă.

Una peste alta, anul 2020 a fost UN AN BUN.
A fost un an care a zguduit ce trebuia să zguduie, care ne-a reamintit de valoarea vieții, de importanța sănătății corpului fizic și ne-a făcut să re-evaluăm modul în care alocăm și investim atenția, resursele și energia.
Mi-a trebuit un an întreg să mă re-centrez și re-grupez în jurul nucleului reprezentat de ”Focul interior” – Sufletul și lumina din interiorul corpului meu fizic.
Probabil ca va mai fi nevoie de timp până să integrez bine conexiunea Suflet – Corp și să locuiesc complet în fiecare celulă din corpul meu. Dar am putut să observ și să explorez drumul. Și am descoperit o lume întreagă, ce așteaptă cunoscută, înțeleasă și folosită înțelept, atunci când accesul la lumea exterioară nu mai este la îndemână.

Din RECAPITULARE am putut să formulez INTENȚIA pentru 2021 – venită din Creativitatea Focului interior, reconectate într-o perioadă de odihnă și conexiune cu Natura.
Mâine o să vă prezint ce INTENTII si proiecte urmează să fie în anul 2021.
Vă mulțumesc că pot împărtăși toate acestea cu voi, oameni frumoși alături de care continui să cresc, să evoluez, să învăț.
Sunt recunoscătoare pentru tot ce este.
Sunt recunoscătoare pentru viață.
Si vă iubesc!
 
Sursa text si foto: Facebook.com/zyanna.orinda.7
 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 370

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 387

#ConstantaEsteBineValul 4 de energie – partea a doua – ziua 8. 16 aprilie 2024. Energia de lună în creștere se simte din ce în ce mai intens

16 Apr 2024 388

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 580

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 479

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 439

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 530

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 12-6.04.2024. Luna este în semnul Peștilor

06 Apr 2024 484

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 461

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 9, 3 aprilie 2024. Suntem în mijlocul portalului de eclipse

03 Apr 2024 524

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 5. 30 martie 2024. Week-end provocator, dar potențial foarte folositor

30 Mar 2024 471

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 4. 29 martie 2024. Zilele de primăvară au energia intensă a adolescenților

29 Mar 2024 460

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 635

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 15, 25 martie 2024, „Lună plină cu lumină”

25 Mar 2024 635

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 874