#ConstantaEsteBine 9 iunie 2021- Din ciclul „țara arde și baba se piaptănă”....

  • Tumultul economic global, șuvoiul de informații despre modul în are trebuie să ne structurăm viața (marketing-ul agresiv pentru mașini la modă, case la modă, mâncăruri la modă, creiere la modă etc) și nesfârșita listă de dorințe a membrilor familiei (vreau vacanțe, vreau lucruri, vreau cursuri, vreau cărți, vreau telefoane etc) ne structurează viața într-un anume fel.
  • Jocul vieții pe pământ este structurat ca un program extrem de complicat pe computer, în care fiecare poate alege să complice și mai tare datele problemei, sau să le simplifice.
Vă prezint mica poveste despre modul în care femeile rezolvă probleme serioase.

Dacă prin serioase definim „probleme” create de logica rațională, de structurile sistemelor sociale sau de propria familie, atunci îmi permit să consider acestea doar provocări.

Să nu le mai numim „probleme”, ci doar provocări ce apar în fiecare zi.

Tumultul economic global, șuvoiul de informații despre modul în are trebuie să ne structurăm viața (marketing-ul agresiv pentru mașini la modă, case la modă, mâncăruri la modă, creiere la modă etc) și nesfârșita listă de dorințe a membrilor familiei (vreau vacanțe, vreau lucruri, vreau cursuri, vreau cărți, vreau telefoane etc) ne structurează viața într-un anume fel. Dacă luăm foarte în serios tot ce se întâmplă, devenim epuizați și sfârșiți de energie. Fiecare direcție în care ne alocăm atenția, ne consumă energia. Știm asta cu toții, mai ales după o zi în care am alergat în toate părțile, pentru a împlini cererile și nevoile celor din jurul nostru sau legate de serviciu („datorie socială”).

Jocul vieții pe pământ este structurat ca un program extrem de complicat pe computer, în care fiecare poate alege să complice și mai tare datele problemei, sau să le simplifice.

De aceea mi s-a părut maxim de potrivită butada populară cu ”țara arde și baba se piaptănă”.

„Țara arde” pentru că singură își dă foc, singură alimentează focul cu lemne și alege să continue acest comportament, întrucât toți îl acceptă și îl aprobă.

Ce poți să faci când toți în jurul tău merg într-o direcție și tu simți că ea nu-ți face bine?

Dacă te opui vehement și agresiv curentului, ești înlăturat și dat la o parte. Știm cum au sfârșit toți revoluționarii mari ai lumii. Cărțile de istorie au grijă să ne repete în detaliu torturile la care au fost supuși toți cei care au îndrăznit să se opună direcției generale a lumii.

Mesajul din cărțile de istorie nu este despre curajul revoluționarilor. Mesajul ascuns, cu litere mici, este despre pedeapsa îngrozitoare primită de aceștia, într-un final. De aceea și poveștile respective sunt repetate în special copiilor, mult mai impresionabili decât adulții.

Dacă nu te poți opune evident mersului general al lucrurilor, ce alte opțiuni există?

Cea mai amuzantă mi s-a părut cea plină de simțul umorului. Să faci întocmai ca baba din poveste. În plin război, să te ocupi de pieptănat părul sau îngrijit corpul.

Să ai grijă de corpul tău, de frumusețea ta, să te ocupi de lucruri care să-ți facă maximă plăcere. Dacă tot nu ai nicio putere pe direcția destinului, măcar să trăiești clipe plăcute, în ocupații care realmente îți aduc momente de stare de bine. Și care nu depind de nimeni și de nimic. Doar de propria ta alegere.

Ce poate fi mai plăcut pentru o femeie decât să se ocupe de corpul ei, de frumusețea ei, indiferent de vârstă și de educație?

Îngrijirea corporală este naturală pentru o femeie. Nu este de mirare că femeile sunt printre cele mai longevive supraviețuitoare ale rasei umane. Dintre centenari și persoanele cu vârsta de peste 90 de ani, peste 95% sunt femei, o spun statisticile din toată lumea.

În acest spirit am proiectat special un mic program de grijă corporală pentru cea mai importantă regiune a corpului, regiunea bazinului (a pelvisului).
Gimnastica perineală este o variantă de mișcare blândă, delicată, minimală, cu efecte maxime asupra multor funcții importante: eliminarea reziduurilor alimentare, echilibrul postural și curățenia limfatică profundă.

Odată cu vârsta, la multe femei apar tulburări și disfuncții în zona bazinului: de la incontinență urinară la eforturi (tuse, sărituri) și până la dificultăți de evacuare scaune datorită hemoroizilor sau dureri la contactul sexual, ca urmare a uscăciunii vaginale. Toate aceste probleme pot fi mult ușurate sau chiar complet îndepărtate cu ajutorul cunoașterii unor tehnici simple.

Vă invit să le învățăm împreună și apoi să le exersăm, ca o provocare personală, zilnic, timp de 5-10 min zilnic, evaluând săptămânal progresele.
Va fi un mic anternament personal de trei săptămâni, timp în care ne vom întâlni on-line o dată pe săptămână, să vedem cum ne este. 21 de zile sunt suficiente pentru a „planta” un obicei nou. De aceea am propus chiar înainte de vacanța de vară acest mic proiect de mișcare, întrucât el va putea fi continuat și după aceea și evaluat în toamnă, ca eficiență și realizare.

Și după vacanță, îl putem relua și aprofunda, pentru toată lumea care observă beneficiile și dorește să meargă mai departe.
Așadar, doamnelor frumoase, de orice vârstă și stare corporală, vă invităm să ne îngrijim de zona feminității noastre și să ne echilibrăm nu doar corpul fizic, ci și partea emoțională și mentală centrându-ne pe cel mai interesant loc din corp: pelvis.

„Țara arde”, eclipse și luni noi se tot întâmplă, economia se învârte în tornade amețitoare și noi ne ocupăm de ceea ce știu femeile cel mai bine: detalii importante ale vieții de zi cu zi.

Vă aștept vineri, pe 11 iunie la prima ședință din programul organizat de Studioul Vitality Pilates Constanța
https://vitalitystudio.ro/atelier-de-sanatate-intima.../

Să ne mișcăm împreună în ritmul muzicii corpului nostru și să petrecem o oră cu noi înșine, pentru propriul beneficiu. Dăruire feminină pură.

Și re-umplere cu energie a rezervoarelor feminine.

Cu iubire, tuturor

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda

www.centrulnatura.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEste bine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 1, 26 martie 2024, a trecut luna plină în Balanță

26 Mar 2024 738

#ConstantaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. Tema 2 - Fluxul de energie. Dansul portalurilor continuă

12 Oct 2020 2783