#ConstanțaEsteBine Constănțeanca Anastasia Stoiciu expune la Muzeul Național al Literaturii Române


 
Începând de astăzi și până la sfârșitul acestei luni, în Sala Alexandru Condeescu a Muzeului Național al Literaturii Române poate fi vizitată expoziția „Acuarelă. Atelier”, aparținând artistei constănțene Anastasia Stoiciu, referent de specialitate la Muzeul Național Cotroceni. (În secțiunea Documente puteți vizualiza CV-ul drd. Anastasia Stoiciu).
 
Expoziția, organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Primăria Municipiului București, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Școala Doctorală de Arte- Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara, reunește peste 100 de lucrări de acuarelă, care fac parte din cercetarea doctorală a Anastasiei Stoiciu, care a aplicat diferite tehnicii ale acuarelei în genuri diferite (portret, peisaj, natură statică etc).
În lucrările realizate de artista constănțeană pot fi recunoscute personalități ale culturii române, care pe parcursul carierei lor au cochetat și cu acuarela, ca mediu de exprimare plastică.
Expoziția a fost concepută ca un atelier, un loc de muncă, un spațiu de cercetări personale, o sală de lucru alăturată unei săli de expunere - visul oricărui artist. Un ideal cu o sală de expoziție aflată chiar lângă atelier.
Academicianul Mircia Dumitrescu, curatorul expoziției, remarcă: „Sunt bucuros că lumea artistică mă recunoaște în acest portret făcut de Anastasia și cu ocazia asta pot să îmi recunosc alți colegi în lucrările ei. Este, într-adevăr, o expoziție în care ne putem lăuda cu figurile noastre. Nu credeam că vom ajunge pe simeze ca personaje“.
 
Colaborator apropiat al cotidianului ZIUA de Constanța, fostă jurnalist, drd. Anastasia Stoiciu este cea care, în vara anului trecut, împreună cu soțul său, prof. univ. dr. Florin Stoiciu, unul dintre cei mai apreciați graficieni români, vernisau la Muzeul de Artă din Constanța o impresionantă expoziție-eveniment, intitulată „Gestul în desen” / „Desenul pe pânză”.

Citește și:

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.