#ConstantaEsteBine

#ConstanțaEsteBine Filtrarea interioară


Într-o discuție cu o pacientă, a venit vorba despre problemele de ”absorbție” ale intestinului copilului. Acest copil mănâncă foarte mult și este foarte slab.
Și pentru că m-am confruntat personal ani de zile cu malabsorbtia, am studiat problema ”filtrului” intestinal, nu doar în legătură cu alimentele, ci în legătură cu energia viețîi.
Practic, intestinul nostru face un fel de ”filtrare” între grâu și neghină, între ”ce este bine” pentru corp și ”ce nu este bine” pentru corp și celulele sale. Dacă este ”bine”, absoarbe și folosește, dacă nu este bine, elimina (sau se străduie să dea afară).
Și am realizat că îi predăm intestinului o sarcina enorm de mare, tocmai pentru că noi în viață noastră nu suntem destul de prezenți, clari și nu realizăm ce avem de făcut. Intestinul ajunge să compenseze și să muncească suplimentar pentru ignoranța și nepăsarea noastră comportamentală.

Zilnic, în modul în care trăim ziua și ne investim atenția (pentru că ATENȚIA este principalul nostru bun, pe care îl negociem cu ceilalți) noi decidem dacă ceea ce facem este spre binele nostru sau ”nu este spre binele nostru”.
Alegem cu cine petrecem timpul, cu cine vorbim, CE vorbim (când dăm prea multe explicații, pierdem enorm de multă energie și timp) și cât vorbim.
Când suntem cu cineva, și vorbim despre altcineva, nu este spre binele niciuneia dintre persoanele de față. Interacțiunea eficientă cu o altă persoană este ÎN PREZENȚA, cu o discuție clară, scurtă, concisă despre întâlnirea noastră. Restul.....este bla bla bla și bârfă. Cu alte cuvinte, ”balast” energetic.
Alegem ce alimente introducem în corp, ce haine punem pe noi, ce obiecte achizionam, funcție de bugetul disponibil. Ne folosim eficient și cu economie. Evităm epuizarea noastră și a celor din jurul nostru.
Când suntem îngrijorați sau temători, ne agățăm cu disperare de oricine și orice în jurul nostru. Și epuizăm persoană de care ne agățăm sau ne epuizăm pe noi, cu gândurile repetitive. Iarăși producem ”balast” energetic.
Toate aceste încărcături tip ”balast” ajung să fie prelucrate de corpul nostru, și anume de intestin. De multe ori compensăm cu mâncare nemulțumirile emoționale, fără măcar să realizăm aceste lucruri.
Filtrele reale ale viețîi încep din starea de prezența.
Întrebarea cea mai judicioasă a săptămânii este:
Acest lucru (această circumstanță, această persoană, acest obiect) este spre binele meu sau nu este spre binele meu?
Puneți-i această întrebare corpului.
Și să fiți SIGURI că intestinul va răspunde.
De câte ori ați ascultat zgomotele sale?
El încearcă să va spună multe. Și nici măcar nu-l luați în seama.
Să exersăm întreagă săptămâna ”comunicarea cu intestinul” - filtrul nostru ”bine/nebine” pentru corp.
Și alături de el, PREZENȚA și ATENȚIA la detalii. ”Bune sau nu prea bune” pentru energia noastră.
Va fi un exercițiu interesant pentru cine îl primește și îl aplică.
Să aveți o săptămâna minunată de vara!
Cu iubire tuturor!

Sursa foto: Facebook Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBine Imprevizibil

09 Jul 2020 282

Victorie în instanță pentru un fost șef al învățământului constănțean

03 Jul 2020 1011

#DobrogeaDigitală – „DobrogeaAcademică” #DobrogeaAcademică, la un an – dimensiunea unui proiect dedicat comunității

02 Jul 2020 2402

#ConstanțaEsteBine Constatări

28 Jun 2020 632

Tănăra care își prinsese capul în trapa mașinii a ieșit din comă! Starea ei s-a ameliorat

22 Jun 2020 2257

#ConstantaEsteBine Călare pe motoare la 90 de ani. Constănțeanul Mircea Panaitescu așteaptă să pornească din nou la drum

22 May 2020 2054

Sabin Ignat, de la HC Dobrogea Sud Constanța „Ne bucurăm să-l vedem în forță și așteptăm momentul revenirii pe teren!“ (video)

15 May 2020 1695

#ConstantaEsteBine În atenția avocaților, magistrați, procurori, grefieri și justitiabili. Mesajul motivațional al decanului Baroului Constanța, Cătălin Filișan

15 May 2020 2606

#ConstantaEsteBine Arhiepiscopia Tomisului. Mii de persoane au primit ajutoare de 100.000 de euro de la începutul pandemiei

13 May 2020 1060

#ConstantaEsteBine Ministerul Justiției, anunț important! Cum se vor desfășura ședințele de judecată după data de 15 mai, inclusiv la Constanța

07 May 2020 926

Inspectorul general Sorin Mihai, despre situația din județul Constanța „Stăm mult mai bine decât alte județe în ceea ce privește accesul la cursurile online”

06 May 2020 2813

Interviu cu Alexi Pitu, fotbalist la FC Viitorul „Viața în izolare este destul de complicată, mai ales pentru sportivi“

02 May 2020 4483

#ConstantaEsteBine Fapte bune, pe timp de pandemie. Șapte picturi ale artistului Maria Teodorescu, scoase la licitație pentru echipament medical

28 Apr 2020 2155

#ConstantaEsteBine Viziere pentru personalul sanitar, confecționate de membrii Cercului de Robotică al Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida" din Constanța

18 Apr 2020 2471

#ConstantaEsteBine Spitalul Județean Constanța a primit echipamente de înaltă performanță pentru diagnostic prin biologie moleculară a virusului SARS-CoV-2

16 Apr 2020 1057