#ConstantaEsteBine

#ConstantaEsteBine Invitație la vernisaj! Expoziția internațională „Vedere de la fereastră” îi așteaptă pe constănțeni să admire lucrări din toată lumeaPeste 40 de artiști internaționali vor participa la o expoziție, în urma apelului făcut de către Lect. Univ Dr. Alexandru Șerbănescu și Asist. Univ. Drd. Maria Teodorescu. Acestora se adaugă și alți 40 de artiști autohtoni. Expoziția poate fi admirată pe canalele puse la dispoziție de Facultatea de Arte, din cadrul Universității Ovidius Constanța, disponibile la linkurile de mai jos. 

Invitații au transmis și mesaje video și marchează felul în care Covid-19 a schimbat inclusiv lumea artelor, după cum ne-a spus Maria Teodorescu, care s-a ocupat și de macheta campaniei #ConstantaEsteBine, demarată de către cotidianul ZIUA de Constanța. 

„Continuăm seria vernisajelor cu care v-am obișnuit în această perioadă cu o expoziție internațională, realizată cu sprijinul Academiei de Artă din Florența”, este anunțul publicat pe pagina de Facebook a Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius Constanța.

Iubitorii de artă sunt invitați, astfel, miercuri, 13 mai, la ora 19:00, pe canalul YouTube al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, și pagina de Facebook  să privească împreună lumea prin ferestrele artiștilor, prin sufletul lor!

„Martie 2020, lumea a încremenit într-o luptă mută cu un dușman imperceptibil. Instituțiile de învățământ și-au închis sălile, dar în spatele ecranelor și ale tastaturilor, profesorii și studenții au continuat să lucreze împreună. În Facultatea de Arte din Universitatea „Ovidius” din Constanța – chiar dacă situația de față nu ne-a mai permis să dezbatem față-în-față la șevalet fiecare lucrare a studenților, am adaptat rapid temele astfel încât toate noțiunile teoretice și practice să poată fi asimilate prin interacțiunea on-line.

„Vedere de la fereastră” a fost una din cele câteva teme adaptate noii situații, o temă care a devenit pe cât de presantă asupra psihicului nostru, pe atât de ofertantă din perspectivă artistică. Mișcarea online a fost cuprinsă și în proiectul nostru și am invitat artiști contemporani, pe care în mod normal îi dădeam drept exemplu la cursuri, să participe alături de studenții Facultății de Arte și a cadrelor didactice la o expoziție virtuală de amploare.

Astfel a luat naștere o expoziție internațională, prima de acest fel, a cărei gazdă este Universitatea „Ovidius” din Constanța, susținută de Centrul de cercetare și creație „Euxin” al Facultății de Arte și în premieră, cu sprijinul Academiei de Artă din Florența.

Mai mult decât o colecție de lucrări reunite sub un concept comun, acest eveniment este manifestarea unei conștiințe artistice și a solidarității colective ce au zdrobit orice noțiune de spațiu fizic. În lipsa delimitărilor spațiale și a diferențierii artistice convenționale, despuiat de orice ambiții individuale, ne-a rămas esențialul – vibrația sufletească și artistică, frecvența comună de rezonanță a întregii lumi!

Studenți, cadre didactice și alumni ai Facultății de Arte, împreună cu peste 40 de artiști invitați, din întreaga lume, toți au răspuns chemării Lect. Univ Dr. Alexandru Șerbănescu și Asist. Univ. Drd. Maria Teodorescu, curatorii acestei expoziții. Participanții au adus pe simezele virtuale mai mult decât o colecție de lucrări de artă, au dăruit întregii lumi sentimentele și trăirile lor ca Oameni și Artiști”, este mesajul venit în întâmpinarea oamenilor din partea Facultății de Arte..

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Vine luna plină. Și mai vin și eclipsele

05 Jun 2020 489

#ConstanțaEsteBine Împuternicire

03 Jun 2020 540

#ConstantaEsteBine Echipa “Constanța- Capitala Tineretului din România” ajută 2000 de elevi din județul Constanța să se protejeze împotriva COVID-19 (galerie foto)

03 Jun 2020 1569

#ConstanțaEsteBine Final de luna mai

01 Jun 2020 885

#ConstantaEsteBine Tricou cu poza și semnătura Simonei Halep dăruit de campioană unei bătrâne de 84 de ani din București

01 Jun 2020 1723

#ConstanțaEsteBine ​Foarte scurt, despre puterea din noi

29 May 2020 1143

#ConstantaEsteBine Interviu cu Mario Nichiforescu, basistul trupei Les Elephants Bizarres. Cum a ajuns să cânte alături de artiștii pe care îi simpatiza

29 May 2020 3060

#ConstanțaEsteBine Antrenamente

28 May 2020 1070

#ConstantaEsteBine Cel de-al doilea echipament Real Time PCR, primit în urma unei donații, a ajuns la Spitalul Județean Constanța

26 May 2020 1027

#ConstanțaEsteBine Săptămâna conștientizării intense a dualității

26 May 2020 1159

#ConstanțaEsteBine „Home Art” - Campanie de susținere și promovare a artei locale în contextul pandemiei

26 May 2020 2344

#ConstanțaEsteBine – Cum afectează pandemia accesul la educație în străinătate Fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor, admis la cea mai bună universitate franceză

25 May 2020 1190

#ConstanțaEsteBine Fac tot ce pot mai bine

25 May 2020 808

#ConstanțaEsteBine „Cât timp suntem în viață, aparținem Matricei vieții”

23 May 2020 1198

#ConstanțaEsteBine ZOOMzăiala din pandemie s-a materializat într-un joc în premieră - „Jeanbardemic”

22 May 2020 1212