#ConstanțaEsteBine Jocul Limbajul Iubirii - Ziua 10 (din 22)

Destăinuirea
A mai trecut o zi în care am făcut depuneri în Depozitul afectiv din inima noastră (și din inimile celor cu care am venit în contact).
Dacă am oferit gesturi de iubire ÎN LIMBA celeilalte persoane, am umplut Depozitul afectiv al celuilalt sau am permis umplerea propriului nostru depozit.
Una dintre dificultățile în comunicarea cu altă persoană este lipsa comunicării nevoilor și dorințelor sale reale.
Foarte mulți nu știu să pună în cuvinte clare, simple și mai ales, neutre, ceea ce li se întâmplă și dificultățile prin care trec.
Când au probleme, oamenii încearcă emoții intense.
Pentru că emoțiile mișcă energia interioară și declanșează stări neobișnuite, acestea sunt considerate ”negative” și sunt ținute în interior, ne-exprimate și ne-validate.
Când un copil simte teamă că mama îl poate părăsi sau neliniște că nu se descurcă cu ceva, Limbajul de exprimare al acestor emoții intense este plânsul.
Ce primește de cele mai multe ori când plânge?
Admonestare sau mâncare.
Adică ”înfundarea” gurii cu ceva - mai gustos (mâncarea) sau mai puțin plăcut (suzeta sau o palmă).
În. acest fel, copilul devenit adult are ca așteptări în momenul în care trăiește emoții intense reacțiile ”familiare” - acoperirea gurii. Și învață să nu mai exprime ce i se întâmplă. Ci supresează (înfundă).
Ca adulți, comunicarea permanentă și ajustarea stărilor interioare este vitală. O relație poate slăbi sau muri datorită problemelor de comunicare și TĂINUIRII dificultăților reale cu care se confruntă oamenii. A ține în secret o stare de disconfort necesită o cantitate mare de energie și o participare a întregului corp. Contracturile musculare (mușchii feței, maseterii, sau mușchii cefei, ori ai spatelui, ai brațelor sau picioarelor) ne indică TAINE nespuse ale trăirii zilnice, transferate în corpul fizic.
Tainele (secretele) se transformă în încordare, tensiune, contractură și uneori, eliberare prin spasme bruște (strănut, tuse, cârcei, blocaje, înțepeneli, spasmofilie, chiar convulsii) sau prin crize de furie.
Femeile se plâng mai frecvent că bărbații nu vorbesc despre ceea ce simt și ce gândesc. Asta se întâmplă pentru că ei sunt învățați ”să nu se plângă”, să găsească singuri soluții, ”să se descurce” și să tacă din gură.
Dar lipsa de comunicare îi determină să rămână cu Depozitul afectiv gol și să caute umplerea sa cu ”înlocuitori” ca în copilărie. Mâncarea, țigarea, alcoolul sunt mult mai la îndemână decât comunicarea.
Bărbații se plâng de femeile care se destăinuie continuu și uneori, oricui vrea să asculte. Fără să fie interesate de confortul sau disconfortul interlocutorului. Aceasta este o altă formă de ”agresivitate” ascunsă și de lipsă de considerație pentru starea celuilalt. Femeile vorbărețe au depozitul afectiv gol pentru că nu-l pot umple cu empatie și susținere reală.
DESTĂINUIREA presupune o discuție deschisă și vulnerabilă cu o persoană în care ai încredere în acel moment, căreia să-i poți spune ce simți, ce gândești și ce ți se întâmplă.
Nu uita ca înainte de destăinuire să spui persoanei că ”doresc să fiu ascultat, doar să mă aud cu voce tare. Nu am nevoie de soluții sau de comentarii, cu atât mai puțin de critică. Doar doresc puțină atenție”.
Și întotdeauna se pune întrebarea cheie: ”Ai timp și disponibilitate să mă asculți?”
Nu se fac destăinuiri ad-hoc, fără să ne intereseze starea ascultătorului. Acesta are nevoie și el de pregătire, pentru a se aseza într-o stare mentală și emoțională eficientă și pentru el, și pentru cel care se confesează.
Destăinuirea seamănă mult cu spovedania, care se face în context oficial în religia ortodoxă și duce la obținerea unei stări de relaxare interioară, a unei stări de bine și de liniște.
A realiza că poți discuta despre emoții și gânduri reprezintă o mare eliberare și ușurare, fiind o componentă importantă a Limbajului Iubirii.
Astăzi vom evalua posibilitatea pe care o avem de a face o destăinuire sau de a susține destănuirea cuiva din jurul nostru.
Să aplicăm în mod practic Limbajul Iubirii, folosind o altă ”cărămidă” importantă, care contribuie la îmbunătățirea comunicării.
Învățăm alte ”litere” și ”detalii” ale Limbajului Iubirii - care este atât de COMPLEX și atât de necunoscut.
Și atât de DIFERIT, de la om la om.
Dragii mei frumoși, mă bucur că înțelegem pas cu pas cum vorbim în LIMBI DIFERITE în iubire, și ne așteptăm ca celălalt să ne înțeleagă (să ne ghicească) gândurile și intențiile.
Haideți să mai facem un mic pas în aplicarea Limbajului Iubirii.
Des-tăinuirea, ca și des-cântecul și des-povestirea - reprezintă o eliberare dintr-o legătură energetică interioară MENTALĂ (pentru că MINTEA o folosește să ne lege de suferința corpului fizic).
Să o aplicăm astăzi și în zilele următoare, când este Momentul potrivit, pentru a ne ușura și permite energiei Iubirii să curgă.
Să aveți o altă zi frumoasă și utilă,

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 4. 29 martie 2024. Zilele de primăvară au energia intensă a adolescenților

29 Mar 2024 202

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 555

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 444

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 686

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 12. 22 martie 2024. Zi energetic intensă, cu soarele în Berbec

22 Mar 2024 405

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 421

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 401

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 6. 16 martie 2024. Luna în creștere începe să-și simtă din ce în ce mai intens energia

16 Mar 2024 511

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 442

Constanța. Campioana Cătălina Ponor, mamă pentru a doua oară „Bine ai venit în această lume şi în familia noastră, micuţă rază de soare!“

13 Mar 2024 1635

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 489

#ConstanțaEsteBine 10 martie 2024. Luna nouă în Pești

10 Mar 2024 576

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 13. 8 martie 2024. La mulți ani de ziua femeilor tuturor sufletelor cu vibrația Creativității și Imaginației

08 Mar 2024 527

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 11. 6 martie 2024. Tot ce posedăm, inclusiv corpul fizic, se degradează în timp

06 Mar 2024 585

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 10 5 martie 2024 ”Învață-i pe oameni să fie creatori, nu consumatori”

05 Mar 2024 539