#ConstantaEsteBine

#ConstanțaEsteBine Jocul Limbajul Iubirii - Ziua 10 (din 22)

Destăinuirea
A mai trecut o zi în care am făcut depuneri în Depozitul afectiv din inima noastră (și din inimile celor cu care am venit în contact).
Dacă am oferit gesturi de iubire ÎN LIMBA celeilalte persoane, am umplut Depozitul afectiv al celuilalt sau am permis umplerea propriului nostru depozit.
Una dintre dificultățile în comunicarea cu altă persoană este lipsa comunicării nevoilor și dorințelor sale reale.
Foarte mulți nu știu să pună în cuvinte clare, simple și mai ales, neutre, ceea ce li se întâmplă și dificultățile prin care trec.
Când au probleme, oamenii încearcă emoții intense.
Pentru că emoțiile mișcă energia interioară și declanșează stări neobișnuite, acestea sunt considerate ”negative” și sunt ținute în interior, ne-exprimate și ne-validate.
Când un copil simte teamă că mama îl poate părăsi sau neliniște că nu se descurcă cu ceva, Limbajul de exprimare al acestor emoții intense este plânsul.
Ce primește de cele mai multe ori când plânge?
Admonestare sau mâncare.
Adică ”înfundarea” gurii cu ceva - mai gustos (mâncarea) sau mai puțin plăcut (suzeta sau o palmă).
În. acest fel, copilul devenit adult are ca așteptări în momenul în care trăiește emoții intense reacțiile ”familiare” - acoperirea gurii. Și învață să nu mai exprime ce i se întâmplă. Ci supresează (înfundă).
Ca adulți, comunicarea permanentă și ajustarea stărilor interioare este vitală. O relație poate slăbi sau muri datorită problemelor de comunicare și TĂINUIRII dificultăților reale cu care se confruntă oamenii. A ține în secret o stare de disconfort necesită o cantitate mare de energie și o participare a întregului corp. Contracturile musculare (mușchii feței, maseterii, sau mușchii cefei, ori ai spatelui, ai brațelor sau picioarelor) ne indică TAINE nespuse ale trăirii zilnice, transferate în corpul fizic.
Tainele (secretele) se transformă în încordare, tensiune, contractură și uneori, eliberare prin spasme bruște (strănut, tuse, cârcei, blocaje, înțepeneli, spasmofilie, chiar convulsii) sau prin crize de furie.
Femeile se plâng mai frecvent că bărbații nu vorbesc despre ceea ce simt și ce gândesc. Asta se întâmplă pentru că ei sunt învățați ”să nu se plângă”, să găsească singuri soluții, ”să se descurce” și să tacă din gură.
Dar lipsa de comunicare îi determină să rămână cu Depozitul afectiv gol și să caute umplerea sa cu ”înlocuitori” ca în copilărie. Mâncarea, țigarea, alcoolul sunt mult mai la îndemână decât comunicarea.
Bărbații se plâng de femeile care se destăinuie continuu și uneori, oricui vrea să asculte. Fără să fie interesate de confortul sau disconfortul interlocutorului. Aceasta este o altă formă de ”agresivitate” ascunsă și de lipsă de considerație pentru starea celuilalt. Femeile vorbărețe au depozitul afectiv gol pentru că nu-l pot umple cu empatie și susținere reală.
DESTĂINUIREA presupune o discuție deschisă și vulnerabilă cu o persoană în care ai încredere în acel moment, căreia să-i poți spune ce simți, ce gândești și ce ți se întâmplă.
Nu uita ca înainte de destăinuire să spui persoanei că ”doresc să fiu ascultat, doar să mă aud cu voce tare. Nu am nevoie de soluții sau de comentarii, cu atât mai puțin de critică. Doar doresc puțină atenție”.
Și întotdeauna se pune întrebarea cheie: ”Ai timp și disponibilitate să mă asculți?”
Nu se fac destăinuiri ad-hoc, fără să ne intereseze starea ascultătorului. Acesta are nevoie și el de pregătire, pentru a se aseza într-o stare mentală și emoțională eficientă și pentru el, și pentru cel care se confesează.
Destăinuirea seamănă mult cu spovedania, care se face în context oficial în religia ortodoxă și duce la obținerea unei stări de relaxare interioară, a unei stări de bine și de liniște.
A realiza că poți discuta despre emoții și gânduri reprezintă o mare eliberare și ușurare, fiind o componentă importantă a Limbajului Iubirii.
Astăzi vom evalua posibilitatea pe care o avem de a face o destăinuire sau de a susține destănuirea cuiva din jurul nostru.
Să aplicăm în mod practic Limbajul Iubirii, folosind o altă ”cărămidă” importantă, care contribuie la îmbunătățirea comunicării.
Învățăm alte ”litere” și ”detalii” ale Limbajului Iubirii - care este atât de COMPLEX și atât de necunoscut.
Și atât de DIFERIT, de la om la om.
Dragii mei frumoși, mă bucur că înțelegem pas cu pas cum vorbim în LIMBI DIFERITE în iubire, și ne așteptăm ca celălalt să ne înțeleagă (să ne ghicească) gândurile și intențiile.
Haideți să mai facem un mic pas în aplicarea Limbajului Iubirii.
Des-tăinuirea, ca și des-cântecul și des-povestirea - reprezintă o eliberare dintr-o legătură energetică interioară MENTALĂ (pentru că MINTEA o folosește să ne lege de suferința corpului fizic).
Să o aplicăm astăzi și în zilele următoare, când este Momentul potrivit, pentru a ne ușura și permite energiei Iubirii să curgă.
Să aveți o altă zi frumoasă și utilă,

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. Fluxul Energiei

10 Oct 2020 1472

#ConstantaEsteBine - Jocul Școala FEM-IN-NA Jocul Lunii și al câmpurilor electromagnetice

01 Oct 2020 1828

Vergil Chițac - primar al municipiului Constanța. Inginer, inovator, rector, senator, primar. Date din CV

01 Oct 2020 3005

#ConstantaEsteBine Jocul Școala Femina. Ce ne face să stăm în starea de femeie de serviciu / Cenușăreasa?

29 Sep 2020 1734

#ConstantaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. Cenușăreasa – sau Magia forței Vieții

27 Sep 2020 1463

#DobrogeaDigitală - „Geografia județului Constanța și cu generalități asupra României”, de D. Bujilă și M. Mitache Dobrogea, „un colţ de raiu al ţării noastre”

26 Sep 2020 1620

#ConstanțaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. Conversația cu femeia de serviciu

25 Sep 2020 1379

#ConstanțaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. Echinocțiul de toamnă - zona de „potențial”

23 Sep 2020 1077

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidat USR PLUS – “27 septembrie este despre viitorul copiilor noștri aici, acasă, la Constanța. Este despre noi toți într-un oraș curat, verde, civilizat și prosper”! (video)

23 Sep 2020 1488

#ConstanțaEsteBine A cincea ediție TEDxConstanța s-a mutat online

23 Sep 2020 550

#alegerilocale2020 Mohammad Murad îl susține pe Stroe Felix la președinția Consiliului Județean Constanța!

22 Sep 2020 934

#ConstanțaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA

21 Sep 2020 469

#ConstantaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. TEMA 1 – Cenușăreasa și femeia de serviciu

19 Sep 2020 986

#ConstanțaEsteBine Jocul ȘCOALA FEM-IN-NA

17 Sep 2020 963

#ConstantaEsteBine Școala FEM-IN-NA - Un nou Joc experimental

16 Sep 2020 1033