#ConstantaEsteBine Jocul Limbajul Iubirii (ziua 16 din 22)

Atingerile și îmbrățișările
De peste două săptămâni detaliem zilnic ”Limbajul iubirii”
Vă mulțumesc celor care mă însoțiți și apreciez comentariile voastre.
Observ că ”limba iubirii” este ”o limbă străină” pentru cei mai mulți dintre noi. O simt clar și în mine. Este mai ușor să vorbesc în ”limba conflictelor”, să mă simt ”atacată” și ”agresată” de opiniile celorlalți și de acțiunile lor, decât să răspund cu iubire la aparentele agresiuni.
Suferința, durerea și lipsa de iubire din lume persistă pentru că noi alegem să fie așa. Fiecare dintre noi.
Credeți că este ușor și simplu să ai o relație reușită și fascinantă, mereu în evoluție? Credeți că vine ”de la sine” o viață frumoasă și echilibrată? Totul este multă multă muncă și multă multă perseverență într-un proces de învățare continuu.
Dacă nu investim în IUBIRE, ea nu își găsește drumul către noi.
Iubirea ESTE o alegere.
Am convingerea că oricine își stabilește ferm, ca intenție, aplicarea Limbajului Iubirii în viața zilnic reușește să-și transforme viața, indiferent de circumstanțele în care se găsește.
Astăzi vă propun să discutăm despre o altă modalitate de exprimare a Limbajului iubirii: atingerile fizice, îmbrățișările, mângâierile și intimitatea.
În cele mai multe dintre relațiile inter-umane, proximitatea fizică și contactul direct reprezintă un semn evident de iubire.
Dacă în copilăria mică, din motive diferite, copiii nu au primit suficiente îmbrățișări care să le încarce depozitul afectiv, ei se transformă în adulți cu probleme în a primi gesturile fizice.
În pielea noastră avem multipli receptori și aceștia sunt răspândiți pe întregul corp. Dintre cele cinci simțuri ale noastre, cel tactil nu este limitat la o singură zonă a corpului (vederea este doar a ochilor, auzul al urechilor, mirosul al nasului și gustul al gurii).
În timpul unui contact fizic, simțim cu întregul corp, chiar dacă atingerea o realizează doar o parte a corpului.
Senzațiile directe de atingere pot fi senzații de durere sau de plăcere.
Contactul fizic poate consolida sau poate distruge o relație. Pentru că poate transmite iubire sau ură.
Asta o cunosc toți copiii bătuți, care devin părinți ce-și bat copiii.
Am întâlnit sute de mame (nu exagerez) care își promit solemn să nu-și bată copiii, cum au fost ele bătute în copilărie.
Și atunci când ”importanța de sine” a lor este pusă la încercare de copil (ce le înfruntă și le umilește continuu), ele se comportă EXACT ca mamele lor: agresează copiii (verbal, dar și fizic).
Conflictul nu este niciodată în exterior.
Conflictul este întotdeauna în Suflet și în modul în care am procesat realitatea.
Dacă am fost agresat în copilărie și nu lucrez cu emoțiile pe care eu ca adult le trăiesc amintindu-mi acea agresiune, înțelegându-le CA ADULT și nu ca un copil traumatizat, voi continua să port amintirea energetică a acelor emoții în corpul meu.
Când ”promit să nu mă port ca mama”, este o rețetă sigură că mă voi comporta EXACT precum mama.
Eu nu pot fi decât EU ÎNSĂMI.
Nu mă pot compara cu nimeni.
Însă am nevoie să mă descopăr pe mine însămi, să aflu cine sunt. și cine NU sunt.
Dacă nu am apucat să fac procesul personal de creștere înainte să am copii, îl voi face împreună cu copiii mei (și aplicând tratamente greșite lor, așa cum au făcut și părinții mei cu mine). Dar prin corectare, perseverență, îndreptare și lucru continuu (cu infinită răbdare) voi reuși să devin eu însămi și să eliberez conflictul interior.
Atingerile, mângâierile, o mână pusă pe umăr, o șuviță de păr dată la o parte, gesturile mărunte ale atenției transmit uneori mai multă iubire decât cuvintele, declarațiile, darurile și serviciile.
Astăzi vă propun să vă oferiți vouă înșivă și celor din jur mângâieri delicate, gesturi de atenție fizică și o apropiere tactilă cât mai plăcută. Să explorați relaxarea cu care puteți să faceți acest lucru.
Dacă aveți copii mici, aceștia vă învață cu siguranță CUM să-i îmbrățișați și cât de strâns au nevoie să vă simtă aproape.
Oare cu adulții din jur cum vă reușește acest lucru?
Ne putem juca cu ușurință astăzi, pentru că duminica, într-o zi liberă și relaxată, gesturile de intimitate sunt mai firești și ”au loc” mai bine în programul nostru.
Mă bucur să continuăm împreună Jocul Limbajul Iubirii și să alegem să ”muncim” zi de zi pentru ca el să devină obișnuința noastră.
Să petreceți o altă zi cu energie pozivită și să continuați umplerea depozitului afectiv interior.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 545

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 648

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 443

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 407

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 413

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 428

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2024 452

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 494

Primarul Vergil Chițac - „Îmi doresc să pot finaliza proiectele începute în Constanța“ (VIDEO)

06 Apr 2024 773

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 435

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

02 Apr 2024 508

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 7 1 aprilie 2024 Ziua păcălelilor

01 Apr 2024 429

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 5. 30 martie 2024. Week-end provocator, dar potențial foarte folositor

30 Mar 2024 444

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 4. 29 martie 2024. Zilele de primăvară au energia intensă a adolescenților

29 Mar 2024 437

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 885