#ConstanțaEsteBine Jocul Limbajul iubirii (ziua 18 din 22)

A fi om
Este greu să rămâi OM în lumea prezentului.
Presiunea stimulilor exteriori asupra corpului fizic și energic al oamenilor este mai mare ca niciodată în istorie.
Sunt atâtea de făcut în activitatea zilnică, de dimineață până seară, încât atenția noastră este realmente consumată până la epuizare de multiplele sarcini și activități.
Oboseala și confuzia își spun cuvântul. În postarea zilei de ieri, am amestecat cifrele (data zilei calendaristice, pe care am pus-o 17 în loc de 7, ziua Jocului, pe care am pus-o 18 în loc de 17). Am observat cum amestec literele, semnele de punctuație și expresiile.
Aceste mici greșeli se strecoară și în activitățile zilnice și mă costă întârzieri, gafe și nevoia de refacere - de multe ori. Totul se întâmplă pentru că zilnic sunt mult prea multe de făcut și doresc să le acopăr pe toate. De cele mai multe ori o fac, sacrificându-mi energia vitală (orele de somn, de odihnă, sau de mișcare).
Când oboseala și ”prea mult”-ul își spune cuvântul în viața noastră (și suprarenalele slăbite își exprimă dificultățile, fie la nivelul memoriei, corpului fizic sau eficienței acțiunilor) umanitatea se dă ușor la o parte și permite animalității (supraviețuirii instinctuale) să preia conducerea Jocului.
Limbajul iubirii se transformă în Limbajul poruncirii sau al fricii. Asta observ și la părinții obosiți, mai ales la cei cu copiii mici, unde prea multele sarcini ale creșterii copiilor, gospodăriei casei, câștigării traiului zilnic și întreținerii relațiilor din jur determină o epuizare vizibilă a suprarenalelor.
Apare frica, apar grijile și mai ales, apare furia (agresivitatea) din străfundurile părții noastre animalice.
Limbajul Iubirii este prin definiție abilitatea Umanității noastre.
Este greu să rămâi OM în zilele noastre.
Umanitatea necesită o orientare spirituală clară (să crezi și să te ancorezi într-o forță mai mare decât tine, să te vizualizezi și să acționezi ca o parte dintr-un întreg mult mai mare).
Iar spiritualitatea ”se muncește”.
Știu că nu vă place conotația ”muncii” și ideea de efort, dar toate lucrurile real prețioase din viață se obțin cu insistență, perseverență și dedicație.
Animalitatea este instictuală și vine ”de la sine”.
Emoțiile, care aparțin animalității din noi, sunt declanșate spontan. Văd ceva care îmi place, salivez. Mă sperii de ceva, fug.
Mă îndrăgostesc și vreau sex.
Copiii și animalele mici exprimă continuă animalitatea.
Ne mușcă și ne mângâie cu aceeași rapiditate.
Umanitatea este construită și învățată.
Ca orice proces de învățare, durează și are etapele sale.
Nu vine de la sine, se lucrează, se muncește și se antrenează.
Limbajul Iubirii pe care l-am prezentat timp de 17 zile se dobândește dacă ALEGEM să-l folosim.
(cu alte cuvinte, dacă dorim să-l folosim, învățăm să o facem, îl aplicăm repetitiv și îl facem să devină automat, prin folosirea frecventă).
Vorbele frumoase și de încurajare nu vin spontan, pentru cei mai mulți dintre noi.
Când privim la ceva care ne sperie și ne îndurerează, primele gânduri NU sunt legate de partea pozitivă a suferinței, de darul din spatele durerii. Nu vedem chinurile personale sau ale altuia drept oportunități de creștere. Nu încurajăm pe nimeni să treacă prin suferință, spunându-i continuu că ”este în stare să o facă”.
Nu vedem ”durerile de creștere” ca momente de evoluție, ci le considerăm automat ”suferință”. Și primul lucru pe care animalitatea din noi îl face este să fugă de durere (să o evite cu orice preț), nu să se afunde în ea, să o înfrunte și să o depășească.
Umanitatea știe să înfrunte suferința, animalitatea o evită și fuge de ea.
Umanitatea înțelege vizunea de ansamblu și vede orice dificultate apărută drept oportunitate de evoluție, în timp ce animalitatea judecă, bombăne, critică și plânge la orice pas.
Limbajul Iubirii format din atingere este mângâiere și plăcere, dacă Umanitatea preia Jocul, dar poate fi agresiune și durere, când Animalitatea vine la conducere.
Este o alegere.
IUBIREA ESTE O ALEGERE - acest enunț este regula cea mai importantă din tot ce am discutat până acum.
Și va rămâne concluzia de bază a Jocului.
Pentru că ne apropiem de Finalul Jocului Iubirii (toate lucrurile bune se finalizează), vom trage concluzii și le vom enunța în ultimele postări.
Vă invit și astăzi să faceți un efort și să țineți la suprafață Umanitatea și viziunea spirituală a vieții.
Să considerați că în spatele la tot ce este acum, astăzi, în realitatea voastră, sensul Vieții este logic și toate se întâmplă pentru creșterea și evoluția tuturor.
Forța Vieții pe Pământ (Divinul din noi și din jurul nostru) acționează în binele cel mai înalt al tuturor celor implicați.
Iubirea este Regula principală a Jocului.
Dar pentru că ”v-ați ascunselea” este jocul cel mai des jucat de oameni, Iubirea se ascunde adesea, uneori în cele mai întunecate colțuri posibile.
Ca să rămânem oameni în zilele prezentului, avem nevoie să găsim, fiecare, cele mai bune modalități să ne păstrăm viziunea spirituală asupra lumii. Indiferent ce sistem folosim, ce tehnici întrebuințăm, cât de mult avem de repetat - avem o singură soluție să ne păstrăm umanitatea: repetiția ei zilnică.
Limbajul Iubirii este expresia tip dăruire a Umanității către ceilalți și către totul din jur.
Haideți să alegem astăzi să aplicăm Limbajul Iubirii ca și dăruire a Umanității din fiecare din noi către ceilalți oameni, către Natură și către Lumea din jur.
Să anunțăm planetei pământ ALEGEREA noastră.
Suntem și rămânem OAMENI.
Limbajul Iubirii este alegerea noastră zilnică.
Astăzi folosim complimente, încurajări, aprecieri, validări și mulțumiri pentru toți cei din jur. Astăzi folosim rugăminți și nu porunci, mângâieri verbale și nu critici, cuvinte pozitive și nu săgeți verbale. Suntem atenți ce ne iese pe gură și oferim declarații ale Limbajului Iubirii la fiecare pas.
Și de câte ori vine ocazia folosim și restul de Limbaje de iubire:
- atingerea fizică
- petrecerea de timp calitativ în doi
- serviciil și îngrijirile pentru ceilalți
- darurile din Suflet
Astăzi, de nașterea Fecioarei Maria, un om care s-a pregătit o viață pentru a putea naște OMUL, cel ce ne-a ghidat drumul spiritual în ultimii 2000 de ani, să alegem vibrația cea mai înaltă prin comportamentul și vorbele noastre.
Astfel, ne acordăm și armonizăm între noi și cu totul din jur.
Să aveți o altă zi cât mai binecuvântată,

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 286

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 550

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 653

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 451

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 418

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 423

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 435

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2024 460

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 504

Primarul Vergil Chițac - „Îmi doresc să pot finaliza proiectele începute în Constanța“ (VIDEO)

06 Apr 2024 779

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 446

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

02 Apr 2024 519

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 7 1 aprilie 2024 Ziua păcălelilor

01 Apr 2024 442

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 5. 30 martie 2024. Week-end provocator, dar potențial foarte folositor

30 Mar 2024 452

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 4. 29 martie 2024. Zilele de primăvară au energia intensă a adolescenților

29 Mar 2024 444