#ConstantaEsteBine Naşterea în contextul pandemiei de Covid19. Ce spun reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa


Naşterea reprezintă în continuare o urgenţă medicală. Ea nu poate să fie nici anulată şi nici amânată până trece problema pandemiei de coronavirus. Dacă până de curând femeile însărcinate îşi făceau planuri despre cum vor naşte, ţinute de mână de soţii, trăind împreună bucuria naşterii,  iată că lucrurile au luat pentru ele o întorsătură complet neprevăzută.
 
De la intrarea în vigoare a ordonanţelor militare şi până pe 30 aprilie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol  Andrei" Constanţa s-au născut 332 copii.
 
„Toţi pacienţii, care sunt internaţi, sunt triaţi epidemiologic. Gravidele care urmează să nască se prezintă la UPU unde sunt consultate, completează chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnavire cu COVID-19. Dacă pacienta prezintă risc atunci este redirecţionată către Spitalul Medgidia (spital suport Covid-19). Dacă nu prezintă niciun risc, pacienta se internează în SCJU, în urma unei testări prealabile“, au declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa reprezentanţii unităţii sanitare.
 
Dar ce întâmplă atunci când naşte o femeie infectată cu Covid19, ce proceduri se aplică de unitatea sanitară pentru a evita răspândirea virusului? „În situatia in care pacienta este suspectă, dar este în travaliu, aceasta va naşte în sala de operaţii desemnată pentru COVID-19, fiind asistată de personal medical echipat conform metodologiei în vigoare“, au mai precizat reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol  Andrei" Constanţa.
 
Mai, mult, aceştia au menţionat că în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu au fost cazuri de gravide sau nou născuţi infectaţi cu COVID-19.
 
Citeşte şi:
 
București Ce maternitate va prelua eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu coronavirus

Clarificări ale Organizației Mondiale a Sănătății despre clasificarea deceselor cauzate de COVID-19


Personalul sanitar de la Spitalul Județean Constanța și Spitalul de Pneumoftiziologie, cazat la hotel, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.