#ConstantaEsteBine

#ConstantaEsteBine - Parteneriat între Teatrul de Stat Constanţa şi Inspectoratul Școlar Judeţean #pe scena bac-ului, un proiect pentru elevi în contextul izolării sociale cauzate de pandemie

Teatrul de Stat Constanţa, instituţie aflată în subordinea și subvenționată de Consiliul Judeţean Constanţa, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au încheiat marți, 31 martie 2020, un protocol de colaborare pentru organizarea și promovarea activităților curriculare și extracurriculare cultural-educaţionale, destinate elevilor din județul Constanța.

Parteneriatul, semnat de către dl. Erwin Șimșensohn, director general al Teatrului de Stat Constanța și prof. Mihai Sorin, Inspector școlar general, prevede, printre altele, „derularea unor acțiuni specifice în vederea sprijinirii elevilor din clasele terminale cu privire la parcurgerea programei școlare pentru participarea la examenul de bacalaureat 2020 și 2021 prin prezentarea în mediul online (în special pe durata perioadei suspendării cursurilor cu prezență fizică, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19) a unor creații literare sub forma unor reprezentații artistice. Aceste reprezentații vor putea continua și în afara spațiului online, odată ce se va reveni la o astfel de posibilitate.”

Fiind gândit pe termen lung, parteneriatul mai prevede realizarea de spectacole şi alte evenimente culturale dedicate, prin tematica lor, tinerilor, organizarea de recitări, dezbateri, întâlniri şi vizite de studiu pe parcursul anilor școlari 2019- 2020 și 2020-2021.

Obiectivele asumate de cele două instituţii sunt creșterea gradului de acces și participare a tinerei generații la fenomenul cultural, dezvoltarea personală a tinerilor şi încurajarea abilităților lor artistice prin implicarea directă în actul de cultură, sprijinirea elevilor în pregătirea pentru examenele naționale şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea publicului viitor al teatrului.

„#pe scena bac-ului” – un proiect al TSC pentru elevi

Marți, 31 martie, cu ocazia zilei naşterii poetului Nichita Stănescu, Teatrul de Stat Constanţa a lansat proiectul „#PE SCENA BAC-ULUI”, realizat în cadrul parteneriatului încheiat cu Inspectoratul.

Actorii Teatrului de Stat Constanţa îşi doresc să îi ajute pe elevii care studiază pentru bacalaureat să se apropie mai mult de literatură şi să înţeleagă mai bine operele scriitorilor români, oferindu-le interpretări variate, într-o formă accesibilă online.

Respectând izolarea socială impusă de situaţia de urgenţă din România, actorii noştri se filmează interpretând poezii, basme, dramatizări, contribuind astfel la mersul înainte al comunităţii culturale şi educaţionale constănţene, într-o perioadă în care împrejurările nefaste ale epidemiei de coronavirus îi împiedică să urce pe scenă.

Proiectul a debutat cu trei episoade dedicate poeziilor lui NICHITA STĂNESCU –„Leoaică tânară, iubirea”, „În dulcele stil clasic” și „Adolescenți pe mare”

Vor urma şi alte filme cu poezii din programa bacalaureatului, dar şi cu fragmente de proză. Avem convingerea că aceste activităţi culturale comune, desfăşurate într-o perioadă în care fiecare dintre noi se află într-o singurătate pe care nu şi-a dorit-o, vor întări legături comunitare la care, în împrejurări normale, nu aveam timp să medităm şi vor contribui la o coeziune benefică pentru toate proiectele culturale ce vor fi dezvoltate după ce epidemia va fi trecut.

Filmele vor fi publicate pe canalul Youtube şi vor fi promovate pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanţa. Vă rugăm să ne ajutaţi cu distribuirea lor, astfel încât să poată ajunge la cât mai mulţi dintre elevii interesaţi.

În aşteptarea vremurilor mai bune ce nu vor întârzia să vină, rămânem fideli culturii şi educaţiei, în serviciul comunităţii constănţene care constituie publicul nostru, a transmis un comunicat din partea Teatrului de Stat Constanța.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBine Donații primite de Spitalul Orășenesc Hârșova. Măști, combinezoane și bani – iată cine a sărit în ajutorul unității medicale

10 Jul 2020 323

#ConstantaEsteBine Imprevizibil

09 Jul 2020 366

#ConstantaEsteBine Spitalul Orășenesc Cernavodă, sprijin din mediul privat pentru a preveni infecția cu noul coronavirus. Ce donații au fost făcute

08 Jul 2020 1152

#ConstantaEsteBine Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, ajutat cu donații, pentru a se lupta cu noul coronavirus

07 Jul 2020 1170

#ConstantaEsteBine Unde-s mulți, puterea crește! Donațiile care au făcut diferența la Spitalul Județean Constanța

06 Jul 2020 1231

#ConstantaEsteBine Lună plină în Capricorn, cu eclipsă de Lună

05 Jul 2020 761

#ConstantaEsteBine Final de luna iunie și început de luna iulie

02 Jul 2020 770

#ConstanțaEsteBine Forțaje

27 Jun 2020 777

#ConstanțaEsteBine Zi ciudată

25 Jun 2020 547

#ConstanțaEsteBine Noaptea de Sânziene

23 Jun 2020 1105

#ConstanțaEsteBine Schimbare de perspectivă

23 Jun 2020 791

#ConstantaEsteBine Weekend de poveste pe plaiuri autohtone. Experiențe Dobrogene cu Parfum de Lavandă (galerie foto)

22 Jun 2020 1124

#ConstanțaEsteBine Oprirea lumii

21 Jun 2020 508

#ConstanțaEsteBine - Dress code alb-mov! Experiențe dobrogene cu Parfum de Lavandă au revenit și anul acesta

19 Jun 2020 1005

#ConstanțaEsteBine Consumul de energie

19 Jun 2020 405