#ConstanţaEsteBine Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet Cartea ”în lucru”- Arta parentajului plin de respect – Sura Hart și Victoria Kindle Hodson



Pagina 101

”Copiii vor să fie auziți și înțeleși


Când un copil este furios pe fratele, sora sau pe părinții săi, el strigă de fapt: ”am anumite nevoi neîmplinite”. Învinuindu-l sau certându-l nu veți face decât să-i sporiți suferința. În schimb, îi puteți oferi timpul necesar pentru a asculta cu respect ce se întâmplă în interiorul lui, auzindu-i sentimentele și nevoile. Mai mult decât orice, copiii (și toți oamenii) vor să fie auziți și înțeleși cu adevărat.

Când copilul țipă pentru că un alt copil i-a luat jucăria, puteți să vă întrebați dacă nu cumva își dorește mai mult respect din partea celorlalți sau să aibă mai mult control asupra jucăriilor sale. Oricare dintre aceste două variante (exprimate cu voce tare sau nu) vă va întări și legătura sufletească cu el, cu siguranță decât dacă i-ați judeca reacțiile ca fiind nepotrivite, prea intense sau imature, doar pentru că vă gândiți că ar trebui să vrea să își împartă jucăriile cu celălalt copil”.

Astăzi avem un citat scurt, dar profund.

Dacă noi, adulții, suntem atenți și conștienți de propriile noastre nevoi și emoțiile/senzațiile care apar când ele sunt împlinite (sau nu), putem să oferim acest dar copiilor noștri.

Dacă noi nu am lucrat asupra depozitului uriaș de emoții din corpul nostru, și ele sunt acolo aruncate una peste alta și niciodată procesate și exprimate, atunci furia copiilor, frica lor sau orice altă întâmplare, ne declanșează propriile noastre reacții emoționale intense.

Menis Yousry spunea că dacă dorim să fim părinți mai buni pentru copiii noștri, să lucrăm cu noi înșine.

Lectura și aplicarea practică a unor cărți precum ”Arta parentajului plin de respect”, dar și participarea la unele evenimente directe ne ajută să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine și să identificăm mai bine propriile nevoi.


Mă bucur să știu că femei inteligente și dăruite, precum partenerele mele de la Studioul Vitality din Constanța au început anul 2023 cu Evenimente cu participare directă.

Sâmbătă pe 28 ianuarie sunteți invitați la o întâlnire de suflet pe temele de interes special: alimentația și echilibrarea hormonală feminină
https://vitalitystudio.ro/alimentatia-si-suplimentele.../

Mă bucur să știu că sunt din ce în ce mai mulți oameni interesați de menținerea în stare de bine a corpului fizic, de alimentația cât mai adaptată nevoilor interioare și mai ales, de împărtășirea experienței și cunoașterii într-un cadru prietenos și intim.

Vă mulțumesc că suntem alături pe acest drum frumos, în care femeile se preocupă de educație și auto-evoluție, pentru a reuși să-și crească bine și echilibrat copiii.

Să avem o zi minunată și să ne continuăm drumul împreună

Cu iubire, tuturor


Articol şi foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.