#ConstanțaEsteBine Proiectul anului 2023. O carte pe săptămână. Cartea acestei săptămâni- Caroline Myss – De ce nu ne vindecăm și cum putem să o facem. Pagina 193. Combustibil pentru focIdei principale

1) Învățați să spuneți ”nu”

Cel mai important lucru pe care puteți să-l faceți pentru voi înșivă, într-o situație de criză, este să învățați să vă gestionați timpul. Trebuie să vă puneți pe voi primii pe ordinea de zi. Cea mai bună modalitate prin care puteți să faceți aceasta este să învățați să spuneți ”nu”. Nu mai puteți să vă permiteți să trăiți cu percepția că veți pierde ceva care poate să vă schimbe viața doar pentru că nu sunteți acolo – fie că evenimentul este un film pe care îl va vedea toată lumea, o nuntă în familie sau o întâlnire de afaceri.
Rămâneți concentrați pe faptul, că acum, sunteți doar aici și nu știți ce o să vă aducă ziua de mâine.

2) Schimbați imediat cursul
Vindecarea este o provocare a ”timpului prezent”. Mulți oameni își încep procesul de vindecare prin studierea fiecărei forme de tratament disponibile. Însă pe parcursul acestei căutări, de fapt ei nu fac nimic în legătură cu starea lor. Își imaginează că acele cunoștințe pe care și le vâră în cap sunt, de fapt, o forță vindecătoare.

3) Practicați gândirea ciclică
Percepția că timpul și viața sunt experiențe liniare stânjenește procesul de vindecare. Exemple: ”dacă acest tratament nu dă rezultate timp de o lună, înseamnă că nu are efect, iar eu nu mă vindec” sau ”la vârsta mea, la ce mai pot să mă aștept?”. Atenția voastră ar trebui îndreptată nu pe ”timp” ci pe ciclurile naturii, care sunt oglindite în multe alte procese. În natură, anotimpurile care aduc căldură, confort și randament sunt urmate, inevitabil, de perioade de frig, dificultăți și restriște, însă aceste perioade grele, la rândul lor, sunt urmate de o revenire a căldurii și a bucuriei.

4) Stabiliți-vă scopuri realiste

Deși toate lucrurile pământești se schimbă – ele nu se schimbă neapărat peste noapte. Mulți oameni care vin la seminariile mele presupun că o să stăpânească într-o zi talente intuitive, pentru care mie mi-au trebuit cincisprezece ani ca să le dezvolt în întregime.

5) Dezvoltați-vă puterea voinței

Dorința de vindecare nu este același lucru cu a avea voință de vindecare. Unii oameni care vor să se vindece pot să nu aibă voința de a face schimbările de viață necesare pentru a se vindecare. Trebuie să vă antrenați mintea și emoțiile să reacționeze la comenzile pozitive pe care le creați.
Vindecarea nu este o călătorie prin care să vă rezolvați misterele, ci pentru a învăța cum să trăiți cu ele.

6) Cultivați grația
Învățăturile tuturor tradițiilor spirituale inspiră speranță. De asemenea, ele ne dau posibilitatea să surprindem puterea și compasiunea lui Dumnezeu și dimensiunea miracolului. Adevărurile universale pot să vă ajute să vedeți viața ca un flux etern și ca o putere nelimitată.
Spiritul trebuie hrănit ca să se vindece, la fel ca și mintea și corpul. Acumulați curajul de a acționa, inspirându-vă din povestea și înțelepciunea celor care și-au schimbat pentru totdeauna viețile, prin acțiune, pătrunzând neînfricat în noaptea întunecoasă a Sufletului.

7) Folosiți imagini sacre
Imaginile sacre ar trebui văzute ca o modalitate prin care cele cinci simțuri ale noastre pot stabili o legătură tangibilă cu Divinul. A vedea sau a vizualiza într-un anume fel este o nevoie omenească elementară, căci ne vine greu să ne putem în legătură cu ceea ce nu putem percepe. O astfel de conexiune fizică nu este atât o chestiune de credință, cât un mijloc de a simți o legătură intimă cu Divinul.

8. Învățați ceva nou, în fiecare zi
Există o mare putere în a învăța ceva nou în fiecare zi. Învățarea activează pasiunea, iar pasiunea este putere – de fapt, pasiunea este una dintre formele cele mai puternice de energie pe care le putem genera cu corpurile noastre. Pasiunea este o conexiune cu viața însăși, dându-ne motiv să vrem să vedem mai mult mâine.

9) Creați-vă un vocabular nou
Deși nu este nimic rău în a vă exprima față de altul durerea și frica pe care o aduce boala în viața voastră, este de preferat să evitați să cădeți în capcană și să vorbiți mereu despre durere.
În acest scop, creați-vă un vocabular nou, care să vă descrie starea în termeni optimiști, de vindecare sau spirituali.
De exemplu, referiți-vă la boala voastră ca la ”o călătorie spirituală într-o nouă parte a sinelui vostru” sau ”un prieten care a venit să mă învețe adevăruri mărețe”. Numind boala ”prieten”, se poate diminua frica de întreaga situație, pentru că nu avem prieteni de care să ne fie frică.

10) Manifestați recunoștință, de fiecare dată când vă simțiți copleșiți
Este foarte ușor să vă simțiți confuzi, din pricina multitudinii de sugestii de vindecare, pe care le primiți. Până să duceți la bun sfârșit toate practicile voastre de meditație, lucrarea terapeutică și exercițiile zilnice, s-ar putea să vi se pară că v-ați epuizat toată energia, dar și ziua. În realitate, situația nu trebuie să fie atât de copleșitoare pe cât pare.
Puține practici ne alină spiritul, la fel de mult ca cea a recunoștinței. Sentimentul de apreciere a tot ce ne-a oferit și continuă să ne ofere viața face ca ea chiar să înflorească în sistemele noastre. Transformați recunoștința într-un exercițiu. Nu căutați doar ceea ce este mare și evident, ca motiv pentru recunoștință. Învățați să vă vedeți viața dintr-un unghi larg de vedere, care cuprinde fiecare detaliu.”

Am finalizat această săptămână cu cartea Carolinei Myss – De ce nu ne vindecăm și cum putem să o facem
Vă invit să o procurați, să o lecturați și să vă bucurați de frumusețea conținutului său, dacă Sufletul vostru vă spune că este ceea ce aveți nevoie în acest moment.
Primiți din tot ce este oferit doar ce sunteți dispuși să primiți, sau mintea este pregătită să primească.
Acesta este și titlul Webinarului organizat de AlexaEvents pe 16 februarie 2023, la orele 19.00-21.00

Primești?

https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-primesti-cu.../

Explorăm capacitatea ficatului (și corpului) de a primi tot ce i se oferă, de a se ajusta, adapta, întinde, extinde, cuprinde și a face orice pentru a ne menține în viață.
Mă bucur să știu că reluăm întâlnirile on-line, care vor fi derulate aproximativ lunar, de-a lungul lui 2023.

Am încheiat a doua săptămână a anului, a doua carte de lectura (este prea rapid ritmul, doriți să fie mai lent?) și să ne revedem cu bine, săptămâna ce începe, cu o nouă lectură.

Cu iubire, tuturor


Sursa foto-text: facebook/ Zyanna Orinda 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine 24.03.2023. Cărți de suflet. Cartea perioadei – Pisica lui Dalai Lama – David Michie

24 Mar 2023 452

#ConstanțaEsteBine Matematica lunii martie. Bună dimineața în ziua de 22 martie.

22 Mar 2023 489

#ConstanțaEsteBine 20.03.2023. Matematica lunii martie. Echinocțiu fericit și cu bucurie!

20 Mar 2023 540

#ConstanțaEsteBine 18.03.2023. Matematica lunii martie

18 Mar 2023 566

#ConstanțaEsteBine 16.03.2023. Matematica lunii martie

16 Mar 2023 499

#ConstanțaEsteBine 14 martie 2023. Matematica lunii martie

14 Mar 2023 554

#ConstanțaEsteBine 12.03.2023. Astăzi suntem în 12 (doisprezece) martie. Și ne acordăm la vibrația numărului 12

12 Mar 2023 562

#ConstanțaEsteBine 10 martie 2023. Matematica lunii martie. 10 (zece)

10 Mar 2023 652

#ConstanțaEsteBine Matematica lunii martie. 8.03.2023

08 Mar 2023 555

Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina „Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“

08 Mar 2023 4832

#ConstanțaEsteBine 6 (șase) martie 2023. Început de săptămână, zi de luni, numită și ziua Lunii

06 Mar 2023 491

#ConstanțaEsteBine 4.03.2023 -4 (patru). Astăzi citim din cartea ”Numerologie și destin” de Valeriu Pănoiu

04 Mar 2023 788

#ConstanțaEsteBine 2.03.2023. 2 (doi). Prima dublare. Unul s-a împărțit în doi

02 Mar 2023 745

#ConstanțaEsteBine 28.02.2023. Terminăm astăzi a doua lună a anului. Un rezumat pentru noi toți, la final de februarie

28 Feb 2023 622

#ConstanțaEsteBine 24 februarie 2023. Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet. Cartea momentului- James Clear – Atomic habits – schimbări mici, rezultate remarcabile

24 Feb 2023 612