#ConstantaEsteBine

#ConstantaEsteBine Robot de dezinfecție de ultimă generație, donat către Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și pacienții internați în unitatea medicală, în siguranță cu ajutorul unui robot de dezinfecție  de ultimă generație. Aparatul a fost donat de Camera Notarilor Publici din Constanța cu ajutorul Asociației Notarilor Pontus Euxinus Constanța și Asociatia E Civis, societăți comerciale și persoane fizice.

Radu Puia - președintele Camerei Notarilor Publici Constanța: "Am contribuit la cumpărarea unui aparat de dezinfecție totală a spitalului de Boli Infecțioase Constanța, aparat care poate fi folosit acum în ajutorul tuturor dobrogenilor. La achiziționarea acestui aparat au contribuit atât Camera Notarilor Publici, Asociația Pontus Euxinus Constanța, colegi notari, dar și o seamă de societăți comerciale și persoane fizice cu care notarii colaborează, care ne-au ajutat în efortul nostru pentru a strânge suma necesară".

Robotul de dezinfecție UVD, capabil să acționeze singur, are o eficiență de 99% în distrugerea virusurilor și bacteriilor și acționează deja în sectorul în care sunt internați pacienții infectați cu virusul COVID-19 internați în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.


La obținerea sumei pentru achiziționarea robotul de dezinfecție au contribuit cu sume importante ING TECH, ALLEZI BEACH RESORT, EURO VIAL LIGHTING, EUROVIAL RESIDENCE, CRISTMIH SRL, EASYCREDIT 4 ALL IFN, COMBINATUL DE ÎNGRĂȘĂMINTE CHIMICE S.R.L, clienți ai birourilor notariale și diverse persoane fizice. Camera Notarilor Publici mulțumește Asociatiei E Civis și Bucharest Robots, dar și tuturor sponsorilor pentru ajutorul, nu numai financiar pe care l-au acordat pentru realizarea acestui proiect.

Dr. Stela Halichidis - managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța: "Este un robot cu un soft instalat care se plimbă singur pe holurile și încăperile spitalului. Este un ajutor foarte util. Deja funcționează, a fost setat pentru tot spitalul și face dezinfecția și la parter și la etajul unu și la copii. Le mulțumesc tuturor sponsorilor care ne-au ajutat să achiziționăm tot ceea ce ne trebuie. Lucru acesta ne dă putere, am văzut că nu suntem singuri. Acest robot ne oferă o siguranță, personalul medical este expus, în ciuda faptului că avem toate echipamentele necesare. Cu ajutorul acestui aparat de dezinfecție, riscul de infectare tinde spre zero".

Ana Maria Stancu - reprezentant Bucharest Robots: "În acest moment, în mijlocul acestei pandemii este extrem de important, practic salvează viața cadrelor medicale. Este astfel programat încât are o zonă foarte bine determinată în care intră. Te anunță când termină dezinfecția așa că personalul medical poate lucra în siguranță".

Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care au ajutat cu materiale și aparatură Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în lupta împotriva COVID-19.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța cumpără oxigen (document)

27 May 2020 243

România în stare de alertă Ce decizii au luat judecătorii în două dosare importante pentru sistemul de sănătate din Constanța

16 May 2020 2424

#ConstantaEsteBine - VIDEO Managerul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, mesaj de Ziua Internațională a Asistentului medical

12 May 2020 7488

Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată cu un centru medical constănțean. Se contestă executarea silită

09 May 2020 1056

#ConstantaEsteBine Primăria Constanța anunță investiții de peste 25 de milioane de lei la Spitalul de Boli Infecțioase

06 May 2020 698

Tinmar Energy SA, furnizor de energie electrică pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa (document)

02 May 2020 1310

#ConstanțaEsteBine Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, beneficiarul donațiilor Fundației „Metamorphosis” a Universității „Ovidius”

28 Apr 2020 1281

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților

25 Apr 2020 6599

SGPI Security Force va asigura paza Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (document)

23 Apr 2020 1918

Coronavirus Încă 16 decese, înregistrate în România. Bilanțul a ajuns la 498

21 Apr 2020 793

Încă 11 decese cauzate de infectare cu coronavirus. Cazul 410 - un bărbat din Constanța

17 Apr 2020 4720

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, precizări despre testarea pacienților

16 Apr 2020 718

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, explică pentru ZIUA de Constanţa Despre vindecarea pacientului infectat cu noul coronavirus şi capacitatea de testare a suspecţilor COVID-19 (video)

15 Apr 2020 26540

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, contract cu o firmă din București pentru o achiziție (document)

09 Apr 2020 1747

UPDATE Ministrul Sănătății continuă verificările în teritoriu. Nelu Tătaru, prezent la Constanța (galerie foto+video)

05 Apr 2020 3613