#ConstantaEsteBine Saptamana 15 a anului 2021. 5-11 aprilie. Alcalinizare

  • Am devenit conștienți, cu toții, că reala toxicitate este MULT mai mare decât ne-am închipuit vreodată.

Saptamana 15 a anului 2021
5-11 aprilie
Alcalinizare
Luna aprilie se strecoară printre noi, așa cum o face în fiecare an: pe nesimțite. Printre ploi, vălătuci de ceață, perioade mai însorite și altele friguroase, este una dintre lunile cele mai schimbătoare ale anului.
Corpul nostru reactionează la instabilitatea exterioară cu reactii interioare.
Povestim de ani buni de zile despre ”acidoza limfatică” și starea de ”toxicitate” din interiorul corpului nostru.
Am devenit conștienți, cu toții, că reala toxicitate este MULT mai mare decât ne-am închipuit vreodată.
 
Vedem lucrurile mai clar, mai evident, dar le și simțim cu tot corpul nostru.
Astăzi nu intenționez să vă sperii mai tare sau să vă înfricoșez. Dimpotrivă, în cadrul tentativei de împuternicire, astăzi vreau să vă reamintesc de un ingredient banal, simplu și adesea uitat: pătrunjelul.
Această plantă extraordinară este un mare alcalinizator al acidozei corpului.
L-am întâlnit mult în bucătăria turcească, unde în locantele obișnuite, nu era fel de mâncare neînsoțit de o mână de pătrunjel proaspăt.
L-am tot studiat și am văzut că este un adevărat curățător al rinichilor, apoi am descoperit beneficiile sale pentru ficat și ulterior, am realizat că alcalinizează întregul sistem limfatic.
Intenționez să vă propun o ”săptămână a pătrunjelului”, pentru a ne focaliza atenția pe ceva mai concret și evident folositor, decât doar pe cuvinte măiestrit așezate.
Vă propun salata de pătrunjel, pe care vă invit ca fiecare să o faceți o variantă personală a salatei ”tabuleh” din bucătăria arabă.

 
Vă voi descrie modul în care o fac eu, de cele mai multe ori (deși tot timpul schimb ingredientele și le rotesc) și vă încurajez să vă găsiți propriile variante.
Începem cu pătrunjel bio (dacă este posibil, am văzut că este in ofertă la MegaImage!) 1-2 legături.

Variantă 1 de salată:
Pătrunjel tăiat mărunt, mărunt, cu ardei capia tăiați cubulețe mici, cu ceapă verde tăiată mărunt, cu o jumătate de mango bio ras pe răzătoare și zeamă de lămâie. Se amestecă bine de tot cu mâna, pentru a se armoniza toate ingredientele și pentru ca organismul să aibă informația a ceea ce urmează să introducă în interior.
 
Varianta 2 de salată:
Pătrunjel tăiat mărunt, roșii tăiate cubulețe mici, ceapă normală tăiată cubulețe mici, puțin mango ras (este ingredientul secret, credeți-mă!) și conopidă crudă, câteva bucățele, taiată mărunt mărunt de tot. Se adaugă și zeamă de lămâie, și puțin de tot miere de albine (opțional).
Alte variante de salată: am adăugat pe lângă ingredientele de mai sus, sau în loc de conopidă - și semințe de cânepă, semințe de susan, sau alte mirodenii, precum sumac, sau chimen, sau puțin oregano - și am înlocuit uneori mango cu măr ras.
Această gustoasă salată de pătrunjel poate fi o garnitură excelentă pentru niște cartofi la cuptor, pentru orez fiert simplu sau o mâncare de linte, sau pentru un piure de dovlecei sau de sparanghel.
Si daca doriti sa impartasiti si cu alti membrii ai familiei aceasta minunata salata de patrunjel, tentati-i chiar cu niste cartofi taranesti sau cea mai blanda varianta de cartofi prajiti pe care reusiti sa o preparati. Va fi irezistibila pentru multi. Si uleiul prajit va fi mult neutralizat de patrunjel.
 
Patrunjelul poate fi consumat si sub forma de ceai sau ca ingredient important in supe sau ciorbe.
In orice fel de forma îl consumăm, el furnizează corpului nutrientii sai: vitamine (inclusiv B12!), minerale (oligoelemente), uleiuri aromate și altele. Este o planta salbatică, care nu are nevoie de ingrijiri speciale. Este o planta adaptabila si adaptogena - ajutandu-ne si pe noi sa facem acelasi lucru cu organismul nostru.
Patrunjelul este recomandat pentru cei care se simt epuizati si secatuiti, cu glandele suprarenale slabite.
 
Va propun sa folosim verdele din patrunjel pentru a ne acorda la verdele care sta sa apara pe crengile arborilor si pretutindeni in Natura.
In urmatoarea perioada, ne vom trezi din iarna in vara - pentru ca Natura va reinvia.
Sa sustinem corpul si sa ne bucuram simturile cu ajutorul unei plante nepretentioase, modeste, ignorate de multe ori, dar mereu alaturi si mereu sustinatoare pentru noi, oamenii.
Va doresc tuturor o saptamana cat mai usoara si alcalinizare eficienta cu ajutorul patrunjelului.
Cu iubire,
 
Sursa text si foto: Facebook.com/zyanna.orinda.7
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 407

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 15, 25 martie 2024, „Lună plină cu lumină”

25 Mar 2024 452

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 674

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 12. 22 martie 2024. Zi energetic intensă, cu soarele în Berbec

22 Mar 2024 399

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 9. Echinocțiul de primăvară

19 Mar 2024 412

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 6. 16 martie 2024. Luna în creștere începe să-și simtă din ce în ce mai intens energia

16 Mar 2024 507

#ConstanțaEsteBine 10 martie 2024. Luna nouă în Pești

10 Mar 2024 573

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 13. 8 martie 2024. La mulți ani de ziua femeilor tuturor sufletelor cu vibrația Creativității și Imaginației

08 Mar 2024 523

#ConstantaEsteBine Eliminările sunt multe și intensive

07 Mar 2024 411

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 9. Electromagnetismul pământului este intens

04 Mar 2024 778

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 7. 2 martie 2024. Fiecare om este o carte

02 Mar 2024 587

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energia - partea întâi - ziua 6. 1 martie 2024. Mărțișor cu bucurie pentru noi toți, de la mama Natură și ritmurile sale ciclice

01 Mar 2024 481

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 4. 28 februarie 2024. Avem astăzi o altă zi de lună în scădere și energie a eliminărilor și curățeniilor

28 Feb 2024 549

#ConstantaEsteBine 24.04.2024, Portal de energie

24 Feb 2024 701

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie - partea a doua - ziua 8. 17 februarie 2024. Luna continuă creșterea

17 Feb 2024 668