#ConstantaEsteBine Săptămâna 18 a anului 2021. Stăpânirea de Sine



Intrăm într-o săptămână puternică energetic. Ne-a anunțat de venirea sa prin învolburările ce sosesc în valuri de câteva zile.
Săptămâna Mare este rezumatul provocărilor omenești posibile.
Când foarte mulți oameni își focalizează atenția pe o direcție sau un subiect, se construiește o realitate valabilă pentru acei oameni.
Ce facem noi în Săptămâna Mare?
Intensificăm postirea (pentru că ne pregătim de micul dezmăț culinar de Paște).
Intensificăm ”pregătirile” pentru Sărbători, curățenia din case și organizarea festivităților Pascale.
Când repetăm mulți ani obiceiurile și rutinele, dobândim o cunoaștere directă de neprețuit. De altfel, cunoașterea prin experiență directă este singura valoroasă pentru învățarea reală a noastră, ca oameni.
Nimic de valoare nu se obține ușor, simplu și rapid pe acest Pământ. Cunoașterea prin care creștem și evoluăm se dobândește cu trudă și în timp.
De cele mai multe ori cunoașterea se capătă datorită provocărilor.
Mulți oameni consideră provocările drept poveri și le întâmpină cu proteste și jeluiri. Este o modalitate infantilă de a ne raporta la ceea ce apare pe drumul vieții.
”De ce mi se întâmplă asta? De ce mie? Nu este drept”
Provocările sunt doar provocări.

Fie că sunt reprezentate de prea multe activități înghesuite într-o singură zi, de responsabilitatea pe care ne-o asumăm pentru copii, bătrâni, familie și alți oameni, de dificultățile financiare sau sociale, provocările nu reprezintă decât testări ale puterilor personale (nu primim nimic mai mult decât putem duce).

Când confruntăm impecabil o provocare, cu stăpânire de sine, auto-control și poziționare eficientă pentru propria noastră energie, aceasta este depășită și ne oferă un dar de putere.
Dacă am expus prea complicat ideea, să o repet, mai simplu, întrucât este cheia săptămânii în care intrăm: o provocare înfruntată și trecută impecabil aduce mereu un supliment de putere personală.
Din acel moment știi fără drept de apel că ai putere să faci față unei situații de acel fel.

Săptămâna mare ne oferă multe provocări (ce nu sunt decât situațiile noastre obișnuite de viață, dar intensificate prin lupa măritoare a puterii lunii pline).
Cum ne uităm la ele și cum reacționăm emoțional și mental reprezintă cheia păstrării energiei sau a pierderii sale.
Bazați-vă întreaga săptămână pe cunoașterea directă pe care ați obținut-o prin propria stăpânire de sine. Dacă ați mai trecut prin situații în care ați câștigat mult prin menținerea auto-controlului și ținerea limbii sub control, folosiți cunoașterea și aplicați-o practic. Nu vă luați după ce vă spun unii sau alții. Nu ascultați nici măcar ce vă spun eu în postările mele. Luați-vă doar după propria cunoaștere. Doar aplicând practic stăpânirea de sine constatați puterea interioară și Voia Forței Vieții.
Cum putem să stăpânim mai ușor haosul mental și reacția emoțională?
V-am oferit de multe ori o soluție posibilă, dar nu mă satur să o repet, întrucât este atât de importantă (deși atât de simplă):
Ancorarea în corpul fizic.
Dacă ne punem atenția pe corpul fizic, mișcându-l, respirând, făcând un duș (alternativ cald/rece), făcând masaj sau o saună, ajutăm mintea să iasă din haos.
Nu rămâneți pe gânduri. Dacă vă aflați într-o situație pentru care nu aveți nicio soluție logică, ieșiți afară, plecați din locul în care s-a creat problema, schimbați viziunea, priviți la ceva din natură (o apă, pădurea, un parc, dealuri, vârfurile munților) sau suiți-vă în cel mai înalt turn pe care îl puteți găsi la îndemână (o clopotniță, un far sau un bloc înalt, la ultimul etaj). Priviți în depărtare. Orizontul infinit al lumii îți schimbă viziunea.
Iar corpul fizic, mișcând și respirând, eliberează cunoașterea profundă adăpostită în fasciile și fibrele sale musculare.
Soluția oricărei provocări este în afara zonei în care a fost creeată. Pentru a o putea accesa, aveți nevoie de stăpânire de sine, de auto-control. Sau, cum o mai numesc unii oameni, voință. Nu este o abilitate înăscută, ci dobândită a ființei umane. Dar extrem de valoroasă. Pentru că favorizează viața socială.
Persoanele cu auto-control și stăpânire de sine au mult mai mult succes la serviciu și în viața de familie.
Săptămâna aceasta avem ocazia să antrenăm abilitatea care ne face umani și sociali. Modelul biblic al lui Iisus ne învață despre stăpânirea de sine supremă: acceptarea morții, atunci când știm că este menită să fie. Cedarea rezistenței și permiterea destinului să se întâmple.
Când încetăm să ne batem cu destinul nostru personal și îi permitem să aibă loc, apare liniștea interioară și darul de putere al auto-controlului: energia necesară momentului prezent.
Să trecem împreună de ziua cu Lună plină în Scorpion și să călătorim cu atenție și vigilență între Florii și Paște, folosind fiecare provocare și situație dificilă ca pe o oportunitate de a exersa stăpânirea de sine și auto-controlul. Observând calitatea energiei interioare și prețuind fiecare manifestare a Forței Vieții.
Fără așteptări.
Fără să cerșim recompense pentru cât de buni suntem.
Doar cu intenția de a face impecabil o călătorie între un punct de plecare și o destinație.
Un mic exercițiu de antrenament pentru viață.
Putem să facem 15 genuflexiuni zilnic?
Putem să consumăm un suc de măr, castravete și lămâie în fiecare dimineață?
Putem să nu cedăm poftelor și gândurilor 7 zile?
Putem să fim amabili cu oameni grosolani? Sau măcar să-i ignorăm fără să dăm replică?
Stăpânirea de sine este virtutatea de antrenament pentru Săptămâna Mare.
Să ne fie bine tuturor și să economisim cât mai multă energie,
Cu iubire

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBineValul 4 de energie – partea a doua – ziua 8. 16 aprilie 2024. Energia de lună în creștere se simte din ce în ce mai intens

16 Apr 2024 345

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 551

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 451

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 418

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 504

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 12-6.04.2024. Luna este în semnul Peștilor

06 Apr 2024 470

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 446

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 9, 3 aprilie 2024. Suntem în mijlocul portalului de eclipse

03 Apr 2024 506

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 5. 30 martie 2024. Week-end provocator, dar potențial foarte folositor

30 Mar 2024 452

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 4. 29 martie 2024. Zilele de primăvară au energia intensă a adolescenților

29 Mar 2024 444

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 611

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 15, 25 martie 2024, „Lună plină cu lumină”

25 Mar 2024 589

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 837

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 12. 22 martie 2024. Zi energetic intensă, cu soarele în Berbec

22 Mar 2024 500

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 9. Echinocțiul de primăvară

19 Mar 2024 526