#ConstanțaEsteBine Ziua 123 – 2.05.2022 Astăzi sărbătoresc scintilația

”Nu ești obligat să fii aceeași persoană care erai cu 5 minute în urmă” Alan Watts
Astăzi sărbătoresc capacitatea naturală a luminii de a scintila.

Ieri, de 1 mai și de Beltaine am sărbătorit focul și puterea acestuia de regenerare / reparare prin distrugerea componentelor vechi și crearea de spațiu pentru o nouă Devenire.

Una dintre caracteristicile naturale ale luminii focului este scintilarea, pâlpâirea.
Tot ce este Natural și provine din lumea vie scintilează, pâlpâie. Intensitatea luminoasă este când mai mare, când mai mică – și asta face parte din variația naturală a vieții.

Stelele scintilează (pâlpâie) și orice lumină naturală de pe pământ (inclusiv luminozitatea forței vieții din corpurile noastre) face același lucru: focul, lumânările, căldura verii, aburii izvoarelor termale, totul scintilează (are variații).

Odată cu inventarea electricității și apariția becurilor (și ulterior, a lămpilor moderne) suntem expuși mai ales noaptea luminii continue (curentul electric continuu a câștigat competiția în fața curentului electric alternativ propus de Tesla).

Oamenii au simțit nevoia să fie constanți, la fel precum lumina artificială care ne-a invadat viețile. Pâlpâirea (scintilația) a fost înlocuită de emisia continuă, constantă în oscilație, cu aceeași frecvență, de lumină artificală, polarizată sau nu (ecranele, lămpile, telefoanele mobile etc). Creierul nu mai scintilează natural ci este activat continuu, mai ales seara. Nu este nicio uimire că apar tulburări de somn (dificultăți de adormire, de relaxare, de intrare în somn). Creierele noastre și-au pierdut de mult acordajul la ritmurile naturale ale lumii.

Tot ce este natural scintilează și pâlpâie. Doar computerele și mașinile emit vibrație constantă perioadă lungă de timp. Constanța și liniaritatea sunt proprii Inteligenței Artificiale, nu vieții biologice în Natură.

Odată cu lumina continuă, am început să dorim să fim ”la fel” perioade lungi de timp. Să ne manifestăm comportamental la fel, să ne concentrăm mintea perioade lungi de timp (ni se solicită asta în sarcinile de la școală, ex. învățatul pentru examene, sau în sarcinile de la muncă), să ne focalizăm prelungit pe anumite subiecte, dar mai ales, să ne exprimă ca persoane în același fel (care devine familiar pentru cei din jur).

Nu mai scintilăm, nu mai variem, nu mai oscilăm în frecvența de undă a luminii naturale. Mintea noastră scintilează, de aceea este natural să aibă momente de focalizare și momente de difuzie. Atenția, concentrarea și focalizarea noastră scintilează. Dar nu suntem mulțumiți de această abilitate naturală (la școală ni se spune că este ”rea”). Căutăm suplimente (produse din plante sau chimice) care să ne mențină focalizarea și concentrarea perioade lungi de timp (să fim mai mult ca mașinile, ca roboții și mai puțin ca oamenii). Așa am descoperit cafeaua, ceaiul, băuturile energizante și alte substanțe care ne forțează ne-natural să performăm la ”foc continuu” (cu prețul epuizării energiei și forței vitale din bateriile noastre naturale – suprarenalele și ficatul). Și așa am descoperit că lumina continuă a ecranelor acționează asupra creierului ca un drog: dă o dependență mai mare decât toate substanțele chimice laolaltă.


Devenim dependenți de starea de activare a creierului pe care ne-o dă uitatul la ecrane, la televizor, la telefoane, în computere. Și vrem mai mult, din ce în ce mai mult, cu prețul odihnei de noapte și sacrificând multe alte activități (cititul, activitățile manuale prin casă, mișcarea fizică, interacțiunea răbdătoare cu ceilalți din familie etc).

Copiii noștri mici, înainte de socializarea la grădiniță și școală, au o energie scintilantă. Sunt imprevizibili, nu știi în fiecare minut sau secundă cum vor reacționa și ce vor mai face. Această scintilație și variabilitate a comportamentului îi face atractivi, adorabili, dar și de temut (pentru că nu știi niciodată ce mai scot pe gură sau ce criză de nervi oferă în public).

Odată cu alinierea la valorile educaționale sociale, își pierd treptat scintilația și devin roboții bine crescuți pe care sistemele îi doresc.
Noi suntem acei copii, deveniți adulți, care ne-am pierdut pâlpâirea focului interior al vieții.
Noi avem așteptarea și pretenția să fim la fel, continuu, minut de minut, oră de oră.
Ne propunem să facem exerciții, să rostim vorbe și să reacționăm la provocările din viața noastră în același fel, iar și iar.

Cineva mă amenință, eu mă simt victimizată, plâng și mă jeluiesc.
Sau altcineva mă tratează nedrept, eu protestez, mă irit/enervez și mă înfurii (țin în mine sau exprim verbal, funcție de modul în care m-am învățat să reacționez).

Sunt un roboțel previzibil, cu butoane bine exersate, care performez după cum sunt aceste butoane apăsate. Butoanele de frică, furie și tristețe sunt cele pe care cântă sistemele sociale melodia folosirii forței vitale a corpului meu. O pot face, întrucât rămân la fel, minut de minut și sunt atât de previzibilă, încât mă plictisesc pe mine însămi de această constanță a reactivității interioare. Nici nu-mi place să mă uit la ea și o ascund sub comportamente compensatorii: mă duc la distracție, mănânc, beau sau muncesc până uit de mine.

Astăzi sărbătoresc scintilația și pot cel mai bine să-mi amintesc de mine când contemplu flacăra unei lumânări. Aceasta dansează continuu și reacționează la cel mai mic curent de aer. Mintea mea este la fel ca o lumânare aprinsă: dansează odată cu curenții de energie ai Forței vieții. La fel este și corpul meu. Scintilează, pâlpâie, are momente de intensitate mare și unele de intensitate mică.
Vă propun astăzi să observăm cu toții această scintilație a vieții. Și dacă avem curaj, mai stingem din lumina continuă a becurilor și aprindem lumânări, pentru o seară romantică cu scintilație și pâlpâire.

Ne reamintim de naturalul și normalul corpului uman, folosind elementele Naturii. Focul este un aliat în reamintirea abilităților noastre fundamentale. De curând, în noaptea de Paște, ne-am amintit cu toții cât de ușor putem să ”luăm lumina” unii de la alții, cu ajutorul lumânărilor pâlpâitoare.

Astăzi evocăm întreaga zi că suntem scintilația acestei lumini, în fiecare secundă a zilei.
Noi sărbătorim variabilitatea vieții pornind astăzi un curs de yoga pentru începători. Nu este prea târziu să ne fiți alături. Chiar avem nevoie să mai variem programul zilei!
https://vitalitystudio.ro/curs-yoga-practicant-incepator/

Să avem o altă zi interesantă, cu scintilație și variație, știind că este natural să nu fim la fel, ci să variem, de-a lungul energiei zilei.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 317

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 389

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 541

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 442

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 413

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 407

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 409

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 427

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 492

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 12-6.04.2024. Luna este în semnul Peștilor

06 Apr 2024 459

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 434

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 10 4.04.2024 Astăzi este despre 4 (patru), structură și ordine

04 Apr 2024 554

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 9, 3 aprilie 2024. Suntem în mijlocul portalului de eclipse

03 Apr 2024 496

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 7 1 aprilie 2024 Ziua păcălelilor

01 Apr 2024 426

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 5. 30 martie 2024. Week-end provocator, dar potențial foarte folositor

30 Mar 2024 443