#ConstanțaEsteBine Ziua 131 – 10.05.2022 Astăzi sărbătoresc ”Re”-urile

Bine v-am regăsit în cea mai paradoxală energetic zi a săptămânii.
Chiar și studenții de nota 10 ajung la ”re”-uri.

Nu este vorba despre ”re-examinări”, neapărat, ci despre ”re-capitulări” și ”re-vizuiri” ale cunoștințelor și experiențelor anterioare.
Planeta Mercur, care energetic patronează comerțul, negoțul, comunicațiile și schimburile de bunuri și servicii dintre oameni intră în tranzit retrograd începând de astăzi, pentru următoarele 3 săptămâni. Mecanismele mentale ale rațiunii și logicii funcționează cu încetinire și în reluare, astfel încât atenția noastră și prezența vigilentă necesită mai multă energie.

Am uitat să vă menționez că simbolul Mercur este considerat și ocrotitorul hoților?
Ce legătura au tranzacțiile comerciale cu hoții?
Și de ce ”re” vizuirea și re-ajustarea contractelor și asocierilor este necesară în timpul tranzitelor de trei săptămâni de Mercur retrograd?

Vă las să vă răspundeți singuri la aceste întrebări (care sunt ”re”torice – v-ați ”prins” deja).
Suntem în plin sezon de eclipse (se cheamă portal energetic) și acum ies la suprafață toate nodurile și încâlcelile de întuneric pe care ne-am făcut că nu le vedem, ele fiind prezente evident în viețile noastre.

Mercur retrograd accentuează tot ceea ce ne slăbește energia, ne descarcă de beneficiul muncii și eforturilor noastre și ne face să re-vedem cu alți ochi deciziile nu prea favorabile ale trecutului (dacă acestea au fost, desigur).
Sunt multe aspecte din viețile noastre care nu ne plac. Și le acceptăm așa cum sunt, în compromisuri și jumătăți de măsură, din lipsă de ceva mai bun. Nu ne este ușor să le schimbăm (pentru că orice măsuri de re-novare necesită energie și tulburări importante ale stării de fapt). Sunt părți întregi ale vieții moștenite ca atare din copilărie, adolescență sau chiar de la părinții noștri, guvernate de valori vechi și convingeri care nu mai sunt valabile (expirate). Avem încă aparatură de o generație veche, pe care ne încăpățânăm încă să o folosim (cu dificultate) și de la care așteptăm performanțe care să facă față noii aparaturi dezvoltate în lume.

Am să mă dau pe mine drept exemplu, pentru a înțelege mai ușor despre ce vorbesc.
M-am agățat de un computer (pe care îl folosesc intensiv, după cum știți și observați) ani de zile. Vechiul meu Mac, din generația note-book-urilor de acum 6-7 ani, avea câteva taste șterse (doar eu mai știam ce litere sunt acolo) și de curând, alte câteva taste care săreau din laptop, dacă le apăsam mai tare: m-am trezit de câteva ori cu tastele lipite de buricele degetelor. Și în ultimul an, m-am trezit că nu mai am destulă memorie pentru aplicațiile din ce în ce mai numeroase și complexe, necesare la upgradările periodice.

Da, minunatele computere Mac-uri au uneori probleme tehnice destul de serioase, dacă rămân variantele vechi și nu le schimbi la timp (întocmai precum mașinile vechi).
În ciuda acestor dificultăți, m-am încăpățânat să nu schimb computerul, pentru că știam ce înseamnă schimbarea de la un aparat la altul nou: o săptămână minim de haos și re-amintire a tuturor parolelor și cheilor de setare pentru configurațiile cu care sunt familiară.
Mercur retrograd a venit peste mine în forma fiicei mele care m-a împins să am un computer nou și m-a asistat în procesul tranziției de la cel vechi la cel nou, găsind soluții de o surprinzătoare simplitate și eficiență, la care nu m-aș fi gândit 1000 de ani (pentru că nici măcar nu le aveam în paradigma viziunii vieții)

Mă întrebați dacă am trecut prin săptămâna de haos anticipată?
Da, am trecut prin ea. Dar mai acceptabil decât alte dăți. Cu câteva soluții tehnice la îndemână, care realmente m-au ajutat enorm să fac tranziția gestionabilă. Însă neplăcerile și dificultățile au fost zilnic, la fiecare pas. Exact ca în procesele de detox. Agravările, înainte de starea de bine, reprezintă ”nota de plată” a tuturor cântecelor în ”Re” (revizuiri).

V-am dat acest exemplu personal pentru a vă arăta că nimeni nu scapă de ”umbra” lui Mercur retrograd (care a început, practic, acum două săptămâni, când m-a prins și pe mine în proces) sau de tranzitul propriu-zis ce începe astăzi.
Astăzi sărbătoresc ”Re”-urile pentru că muzica în cheia Re este una solemnă, serioasă, uneori înălțătoare, alteori jeluitoare. Am mai făcut postări despre Cântecele scrise în cheia Re major și vă povesteam despre melodia formației Queen ”The show must go on” (spectacolul trebuie să continue).

Da, iubiții mei, Mercur retrograd și sărbătoarea ”Re”-urilor ne amintește că Jocul Repetițiilor continuă, zi după zi, dacă îi permitem și îl acceptăm.
Ne învârtim în aceleași cercuri (CERC – avem aici RE-ul inversat!) iar și iar.
Repetăm aceleași comportamente, menținem aceleași convingeri, ne îmbătăm cu aceleași povești până ne umplem rezervorul interior și ne RE-vărsăm (”re”-uri peste tot).

Astăzi vă invit să petrecem o zi în care să fim atenți la RE-petițiile puțin avantajoase ale comportamentelor noastre (cele care ne iau energie, cele care ne fac să ne simțim slăbiți și fără putere): comportamente alimentare, corporale (lipsa exercițiilor sau grijii față de propriul corp, de ex), comportamente sociale (modul în care comunicăm cu ceilalți), comportamente tip afaceri (cum circulăm banii în economia prosperă din jur) și desigur, comportamentele lucrative.

Portalul eclipselor RELEVEAZĂ (sau revelează), scoate la suprafață, întunericul ne-explorat și ne-conștientizat
Mercur retrograd ne împinge să Re-capitulăm, să re-vedem, să re-aranjăm, să re-novăm, să re-facem și să re-orientăm direcția vieții.
Cu multă RE-cunoștință accept să folosesc tranzitul de Mercur pentru a-mi rearanja (a câta oară?) structurile vieții într-o formă cât mai eficientă, simplă și avantajoasă. Asta este ce am de făcut și la asta mă împinge energia de astăzi.

Dacă viața arată bine și este echilibrată, Mercur retrograd NU mă va deranja, dimpotrivă. Îmi va accentua exact ce este bine și în echilibru. Oglinda funcționează perfect.
Să avem o zi de ”re” cât mai utilă și avantajoasă. Și să repetăm azi ceea ce ne face bine, nu doar ceea ce ne face rău.
Merităm să ne recompensăm cu reamintirea realizărilor recente.
Cheia RE.
Jocul trebuie să continue.
Cu iubire, tuturor.

Artixol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 427

#ConstantaEste bine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 1, 26 martie 2024, a trecut luna plină în Balanță

26 Mar 2024 485

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 15, 25 martie 2024, „Lună plină cu lumină”

25 Mar 2024 464

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 684

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 12. 22 martie 2024. Zi energetic intensă, cu soarele în Berbec

22 Mar 2024 404

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 419

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 9. Echinocțiul de primăvară

19 Mar 2024 413

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 7 17 martie 2024 Bine v-am regăsit într-o zi de odihnă și de conexiune cu Sufletul

17 Mar 2024 412

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 6. 16 martie 2024. Luna în creștere începe să-și simtă din ce în ce mai intens energia

16 Mar 2024 509

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 4 14 martie 2024 Energia lunii în creștere începe să se simtă

14 Mar 2024 439

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 1 11 martie 2024 Suntem bine cu toții

11 Mar 2024 775

#ConstanțaEsteBine 10 martie 2024. Luna nouă în Pești

10 Mar 2024 574

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 13. 8 martie 2024. La mulți ani de ziua femeilor tuturor sufletelor cu vibrația Creativității și Imaginației

08 Mar 2024 525

#ConstantaEsteBine Eliminările sunt multe și intensive

07 Mar 2024 413

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 10 5 martie 2024 ”Învață-i pe oameni să fie creatori, nu consumatori”

05 Mar 2024 538