#ConstanțaEsteBine Ziua 194 – 13.07.2022. Astăzi sărbătoresc Luna plină în Capricorn


O altă super-lună plină ne luminează cerul și transformă întunericul nopții într-o mini-zi.

Aduce în plus o activare suplimentară a sistemului nervos, cu dificultăți de somn (adormire sau trezire) și cu mai multă reactivitate la stimuli (iritare, nervozitare, nerăbdare, lipsă de toleranță sau înțelegere față de șovăielile altora etc). Poate să aducă și eliminări (secreții, nas înfundat, dureri de cap, tuse sau eliminări digestive).

Ne-am obișnuit ca lunar să trecem prin aceste faze de intensificare.

Fac parte dintr-un ciclu ritmic al forțelor pământului.

Luna plină din Capricorn de astăzi face o conjuncție cu Pluto, planeta subconștientului, patroana umbrelor și informațiilor ascunse sau îngropate. Astăzi pot să iasă la suprafață multe dintre cele nespuse și uitate, oarecum brusc și neprevăzut, pentru a ne permite să vedem lucrurile diferit, dintr-o nouă perspectivă.

Creșterea umană se face prin schimbarea punctelor de viziune asupra lucrurilor.

Dacă ne uităm la toate din același unghi ca și copil, adolescent și adult înseamnă că ne-am fixat pe direcția ”gândirii magice” și o ținem așa întreaga viață.

Este o modalitate de a trăi viața și lumea, cu ochi veșnici de copil.


”Sperăm”, ”năzuim”, ”dorim” și continuăm să ne amăgim că lumea este ca în filmele de televiziune sau cărțile pe care le citim.
Animalele, plantele, oamenii și alte părți ale acestei lumi sunt doar caricaturi pe ecranul minții noastre.


Vedem numai iepurași cu fundițe la gât ori căței în lesă și bine crescuți sau dulăi fioroși de care ne apărăm continuu.

Nu trecem dincolo de imaginile copilăriei, pentru a vedea lumea drept ceea ce este cu adevărat: un miracol în continuă prefacere și transformare, cu bine și rău amestecate într-o textură măiestrită și cu singura provocare reală, demnă de Lumina umanității noastre: libertatea percepției.

Să vezi lumea CUM ESTE, real și nu cum ți se spune la fiecare pas că este reprezintă o libertate pe care o câștigăm cu efort și cu o strădanie de o viață.

Sistemele lumii (pornind de la sistemul de educație) se întrec în a manipula percepția umană și a oferi povești fanteziste.
Condiționarea socială ne ține pe toți în lanțuri de confuzie, ce ne epuizează de puterea interioară cu care ne naștem.

Astăzi, în Luna plină de Capricorn, semn practic și de eficiență, putem să punem la îndoială multe dintre fixismele minții noastre și să ne descoperim urmele ”gândirii magice” din copilărie care ne fac să ne amăgim continuu.

Este momentul să mai curățăm un strat de ceață mentală de pe ochii noștri.

Să vedem dincolo de îngrijorările de zi cu zi, sau dincolo de mila de sine.

Victima interioară și copilul plângăcios ne țin în stări de neputință sau ”bietul de mine”.

Astăzi le observăm mai bine ca niciodată manipularea.

Și alegem să ne uităm la toate provocările din viața noastră, așa cum sunt sau așa cum vin ele, drept ”greutățile de antrenament” ale puterii interioare.

Astăzi ne reamintim că fiecare dintre noi este doar un călător pe calea puterii interioare, că cea mai importantă sarcină a fiecăruia dintre noi este descoperirea interioară, prin observare și evaluarea propriilor experiențe de viață. Și că reala maturizare este doar acceptarea măreției interioare, conținută în fragilitatea învelișului exterior.

Un Univers infinit prins în limitele delicate ale corpului fizic.

Asta este făptura umană.

Sărbătoresc Luna plină în Capricorn pentru că astăzi văd mai bine și măreția, și nimicnicia.

Așa cum vă mai spuneam și în alte postări, astăzi – mai mult ca în alte zile ale lunii, realizez că suma calităților și a defectelor mele este zero.

Acceptarea ZERO-ului ființei mele este o mare liniștire și un cadou al înțelegerii lumii.

Un zero nu poate să se îngrijoreze, nu poate fi afectat sau deranjat de valurile lumii și curge fără probleme cu forțele destinului.
Ne putem lupta cu forțele destinului nostru sau putem să ne aliniem Forței vieții și să o ajutăm să ne împlinim destinul, oricare ar fi acesta.

Luna plină, cu provocările emoționale și fizice pe care le aduce în fiecare lună ne amintește faptul că orice rezistență consumă inutil de multă energie. Orice fixitate a viziunii noastre, orice blocaj în ”gândirea magică” a copilăriei (lucrurile trebuie să fie așa și pe dincolo) ne face să ne epuizăm inutil. Așa că învățăm să ne acceptăm limitările, provocările și destinul. Și să curgem cu ceea ce ne aduce ziua din cea mai bună și eficientă postură pe care și-o poate asuma un om: acceptarea senină a unicității fiecărui moment al unei vieți frumoase, misterioase și miraculoase.

Să avem cu toții cea mai interesantă și deplină zi de Lună plină posibilă și să plutim curgând cu energia zilei, lunecând pe lângă sau prin provocări și zâmbind: suntem în viață!

Cu iubire, tuturor


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 354

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 14. 24 martie 2024. Ce zi mai bună de început o provocare sau un proiect nou, dacă nu astăzi?

24 Mar 2024 453

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 11. 21 martie 2024. Suntem la mijlocul unei săptămâni provocatoare

21 Mar 2024 362

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 399

Hagi, după Rapid - Farul Constanța 1-2 „Am făcut probabil unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare din acest campionat“

15 Mar 2024 1734

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 441

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

14 Mar 2024 1036

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 486

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 14. 9 martie 2024. Astăzi avem luna întunecată, ziua dinainte de luna nouă

09 Mar 2024 577

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 11. 6 martie 2024. Tot ce posedăm, inclusiv corpul fizic, se degradează în timp

06 Mar 2024 583

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 8. 3.03. 2024. Repetarea cifrei 3 în simbolica zilei de astăzi

03 Mar 2024 715

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 5. 29 februarie 2024.Ocazie unică pentru recapitulare și revizuire

29 Feb 2024 626

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 2. 26 februarie 2024. Luna începe să își scadă din intensitate

26 Feb 2024 639

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie – partea a doua – ziua 11. 20 februarie 2024. Continuăm să urcăm pe valul de energie

20 Feb 2024 651

Farul Constanța Hagi - „Am primit o lecție și sper ca jucătorii să înțeleagă că lucrurile nu pot merge în direcția aceasta“ (GALERIE FOTO)

13 Feb 2024 1121