#ConstanțaEsteBine Ziua 220 – 8.08.2022 Astăzi sărbătoresc Ajutorul

”Există numeroase moduri în care se poate da ajutor cuiva, dar nu orice ”ajutor” duce la libertate” Theun Mares, Învățăturile toltece, volumul II, Chemarea vulturului
”Singurul ajutor de care au nevoie oamenii este îndrumarea spre asumarea deplină a responsabilității pentru viața lor.” Theun Mares
Bine v-am regăsit astăzi, în maxim de portal al Leului, 8.08, ziua fără timp și fără spațiu.
Ziua în care putem să accesăm energia așa cum trece prin realitatea noastră.
Dacă deschidem bine ochii, în lumina intensă a zilei de astăzi, putem să vedem dincolo de iluzie, dincolo de povestea ”cu floricele” a minții.

Astăzi sărbătoresc ajutorul pentru că este un concept care m-a ajutat să ies din paradigma Salvatorului. De foarte mic copil am fost programată să înțeleg ajutorul ca fiind un sacrificiu de sine pentru altcineva. Eu nu aveam resurse, nu aveam energie, nu aveam cunoaștere, dar mi se solicita ”ajutorul” în diferite situații care mă depășeau mult. De exemplu, am fost solicitată la vârsta de 6-7 ani să ajut îngrijirea la pat a unei bunici bolnave și să am grijă de sora mea cea mică.

Desigur că ”la pachet” cu acest tip de ”ajutor” a venit vinovăția că nu am reușit să-mi îndeplinesc sarcinile (care erau, oricum, exagerate pentru un copil) și cu toate stările interioare de neîncredere în propriile puteri.
Ca adult, procesând întâmplările din copilărie, am realizat că există multe feluri de ”ajutor” pe care le poți oferi celor din jur.

Un ajutor din ”prea plin” (când ai și poți să oferi) și un ajutor din ”sacrificiu” (nu ai pentru tine, dar din ce nu ai, oferi și altuia/altora).
Un ajutor oferit când este nevoie, la momentul potrivit sau un altul oferit ”cu forța” pentru că ”știu eu mai bine” sau ”te rezolv eu / te repar eu”.

Când îi împovărezi pe alții cu ”ajutorul” tău și vii peste voința lor (și dorințele lor), ajutorul tău devine realmente o greutate pe umerii lor.
Când le oferi ajutorul chiar și în momentul în care vezi că se pot descurca cu puterile lor, iar este o situație de dez-împuternicire. Văd părinți ce oferă ”ajutorul” lor copiilor de 30 ani, 40 de ani și mai mult. Fără să observe iritarea acestora și ”primirea” de formă a așa-zisului ”ajutor” de la părinți.


Nu orice formă de ajutor duce la libertate, spune Theun Mares, un înțelept care caută puterea personală a celui care știe că este Lumină, și nu doar corp fizic.
În portalul Leului intenționez astăzi să văd mai clar ce fac cu ”acordarea” și ”primirea” ajutorului, în toate relațiile în care aleg să fiu.

Și să introduc conceptul de ”detașare” despre care am discutat atât de mult în cartea ”Sănătate 5D” (www.centrulnatura.ro/e-shop).

Orice fac, orice întreprind, cu oricine interacționez, particip și mă bucur intensiv, dar în același timp sunt detașată interior. Pot să fiu alături de oricine și să mă bucur, dar și când nu este nimeni în jurul meu, continui să mă bucur.
Bucuria mea nu depinde de prezența cuiva sau de acțiunile mele.
Sunt bucuroasă pentru că aleg să fiu bucuroasă, orice fac, cu oricine sunt și în orice moment.
Am avut nevoie de ajutorul unor oameni mult mai înțelepți ca mine să mă eliberez de gunoaiele programării din copilărie și să învăț să mă bucur de adultul care am devenit, cu detașare și prezență.

Ajutorul cel mai bine-primit a fost cel sub formă de ghidare: o replică potrivită, care a ”amorsat” comportamente ce au dus la schimbări de viziune.

Sau o tehnică interesantă, care aplicată a declanșat schimbări în energia interioară. Așa cum a fost dieta, sau tehnicile de respirația, EFT, practica Yoga, Tai chi sau tehnica Alexander.
Odată ce toate aceste ghidaje și tehnici au intrat în ”obișnuința” corpului meu și le-am integrat cu ușurință ca obiceiuri zilnice de viață, am încetat să am nevoie de ajutorul acelor învățători.

Ca orice călătorie în viețile noastre, ajutorul are un început și un final.
Sau este de cele mai multe ori punctual. Un moment de șansă. O ghidare corectă. Un sfat la momentul potrivit. O susținere într-o perioadă de slăbiciune.
Să observăm astăzi unde și cui oferim ajutorul. Dacă acesta este bine primit sau dovezile din viața persoanei spun că irosim energia în direcția nepotrivită (importanța de sine a Ego-ului celuilalt nu-i permite să accepte ce avem de oferit).

Să observăm și de la cine solicităm ajutorul și dacă suntem satisfăcuți de modul în care îl primim.
Și să luăm decizii conștiente, astăzi, de eliberare sau echilibrare energetică.
Astăzi este o zi extraordinară să ne echilibrăm balanța energetică interioară.

Orice economisire, de la orice relație sau acțiune care nu este în avantajul nostru sau al altora, ne crește capitalul de putere personală [😊] energia disponibilă să luăm decizii în propria viață).
Pușculița de economie a energiei a Portalului Leului stă deschisă întreaga zi.

Și portalul Leului își continuă efectul până la Luna plină în Vărsător de pe 12 august.
Așa că, avem o săptămână întreagă să stăm cu ochii deschiși și prezenți.
Să petrecem o zi eficientă, în afara timpului și spațiului, pândindu-ne cu atenție scăpările de energie din fluxul ajutorului.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 284

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 418

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 677

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 12. 22 martie 2024. Zi energetic intensă, cu soarele în Berbec

22 Mar 2024 403

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 418

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 397

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 6. 16 martie 2024. Luna în creștere începe să-și simtă din ce în ce mai intens energia

16 Mar 2024 507

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 440

Constanța. Campioana Cătălina Ponor, mamă pentru a doua oară „Bine ai venit în această lume şi în familia noastră, micuţă rază de soare!“

13 Mar 2024 1634

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 485

#ConstanțaEsteBine 10 martie 2024. Luna nouă în Pești

10 Mar 2024 573

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 13. 8 martie 2024. La mulți ani de ziua femeilor tuturor sufletelor cu vibrația Creativității și Imaginației

08 Mar 2024 523

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 11. 6 martie 2024. Tot ce posedăm, inclusiv corpul fizic, se degradează în timp

06 Mar 2024 580

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 10 5 martie 2024 ”Învață-i pe oameni să fie creatori, nu consumatori”

05 Mar 2024 536

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 7. 2 martie 2024. Fiecare om este o carte

02 Mar 2024 587