#ConstanțaEsteBine Ziua 238 – 26.08.2022 Astăzi sărbătoresc măsurătorile

Suntem ființe senzoriale, dotate cu simțuri extraordinare, pe care le folosim prea puțin în evaluarea mediului și acțiunilor noastre.
În multe circumstanțe, ”simțim” fără să putem defini prea clar, când ceva este ”bine” sau ”nu bine” pentru corpul sau viața noastră. Dar dacă nu ne antrenăm simțurile, le putem suplimenta, uneori, cu aparate de măsură.

Așa cum v-am povestit în multe postări, nivelul radiațiilor solare (de tipul razelor X, gamma sau a fluxurilor de protoni) este foarte intens, de luni de zile, în ultima săptămână atingând iar vârfuri tip record. Ca și cum soarele se află într-o perioadă a evoluției sale în care intensifică trimiterea către pământ a unei cantități extrem de mari de radiații. Acestea afectează toate ființele vii, pentru că declanșează procese de uscare interioară (radiațiile încing, fierb și deshidratează corpurile oamenilor, dar și ale arborilor, plantelor și animalelor).
https://www.centrulnatura.ro/produs/radiat%cc%a6ii-iradiere/

Pe lângă aceste radiații naturale, venite de la astrul luminos al zilei, oamenii sunt expuși în prezent la radiații electromagnetice extrem de intense, de la tehnologia de comunicare și deplasare folosită: telefoane mobile, computere, diferite gadget-uri cu bluetooth (boxe, tablete, ceasuri, telecomenzi) și mașini electrice (adevărate computere pe roți).
Aceste radiații au evident acțiuni importante asupra corpurilor electromagnetice ale oamenilor, mai ales asupra inimii și creierului, organe cu activitate electromagnetică importantă și măsurabilă.
Reacțiile corpurilor noastre pot fi măsurate.

Când ne facem analize de sânge, obținem o serie de măsurători care evaluează modul în care corpurile noastre reușesc să mențină în echilibru funcțiile vitale.
În ultima perioadă, am văzut aproape la toată lumea câțiva parametrii modificați pe analizele de sânge. Încerc să îmi explic ce se întâmplă, în contextul general al lucrurilor. Pentru că, de fapt, caut soluții practice de protecție și echilibrare.

Am observat colesterolul general crescut la foarte multă lume (inclusiv la copii) și nivelul de vitamina D scăzut, la aproape toți cei care fac analize. Ca și cum corpul nostru nu mai reușește să sintetizeze suficientă vitamina D, pentru protecția pielii și bunul mers al metabolismului mineralelor (calciului și magneziului) în corp.

O explicație a oamenilor de știință a fost reducerea marcată a expunerii la soare, pentru că atât copiii, cât și adulții, petrec prea mult timp în interioare, în fața ecranelor (și sunt influențați de lumina lor rece, nu de lumina caldă a astrului zilei).


Personal, nu sunt total de acord cu această explicație, pentru că am văzut creștere de colesterol și scădere de vitamina D și la persoane care stau mult în aer liber. Consider că în contextul uriaș al iradierii la care sunt supuși oamenii, corpul se străduie să folosească colesterolul (produs de ficat) pe post de protecție (de aici și creșterea în greutate rapidă și ușoară, după vârsta de 35-40 de ani) cu ”sacrificarea” producției diferitelor substanțe care se construiesc din colesterol: vitamina D (calciu, oase și dinți), vitamina A (ochi, vedere), vitamina K (coagulare, pereți vase de sânge).

Toate aceste vitamine așa numit ”liposolubile” (adică solubile în grăsimi) sunt produse în cantități mult mai mici decât necesarul, întrucât corpul este mai preocupat de protecția anti-radiații (prin grăsime corporală) decât de producția de substanțe tip vitamine.
În orice fel de război, principala preocupare a entităților este apărarea (protecția) și nu construcția de structuri noi. Abia se reușește menținerea în stare acceptabilă a celor existente. Știm asta observând războaiele prostești purtate de stăpânii lumii în scopuri economice evidente.

Citesc acum o carte scrisă de Peter Wohlleben, intitulată ”Viața secretă a copacilor”, în care aflu despre biologia pădurilor și a arborilor, care se aseamănă izbitor cu cea umană. Derulată la scară de sute de ani (nu zeci de ani, ca în cazul oamenilor) viața copacilor este identică cu cea umană. Copacii se războiesc între ei (specii precum fagii sunt de o agresivitate și intruzie familiară pădurarilor, dând la o parte inclusiv rezistenții stejari) și se protejează împotriva exteriorului, ca și oamenii.

Multe dintre pădurile moderne sunt plantate de oameni, arborii sunt foarte vulnerabili (exact precum orășenii răsfățați, bine hrăniți și sedentari, de la orașe) și acțiunea radiațiilor, a schimbărilor climatice și a altor specii (ciuperci, insecte, ierbivore etc) îi afectează ca pe noi. Ei se află într-un stres continuu și război intens cu exteriorul (exact precum oamenii).
Copacii se usucă sub acțiunea intensă a radiațiilor (solare sau electromagnetice, umane) și vedem asta la mulți arbori din preajma blocurilor de locuințe în care sunt rutere de wi-fi sau pe care tronează antene de 5G.

Am tot descoperit pe youtube măsurători artizanale ale fondului de radiații la care suntem supuși: https://www.youtube.com/watch?v=RCdEUNzIwMk
Dar am reușit să măsor și alte valori ale poluanților care intră în corpurile noastre.
Aparate de măsură a nivelului nitraților din fructe și legume ajută la evaluarea măcar a unui parametru din zecii de poluanți chimici care ne afectează corpul:
https://www.youtube.com/watch?v=D-r9bJhkALk

Datorită acestui aparat de măsură, am învățat să mă feresc de mulți dintre pepenii din comerț, sau legumele din supermarket. Numai când văd ”roșu” pe ecran, și nivelul nitraților de zeci de ori mai mare ca naturalul, îmi trece pofta, foamea, și cheful de a le mai consuma.

Astăzi sărbătoresc măsurătorile, pentru că obiectivizează tot ceea ce simt corpurile noastre și toate viețuitoarele din jur: schimbări masive în factorii de viață umană.

Aparatele de măsură nu sunt perfecte și cu siguranță pot da erori. Dar măcar ne orientează simțurile atrofiate, în oceanul de poluare prin care navigăm în ultimii ani.
Sunt utile, ca instrumente de orientare și ne pot ghida, precum GPS-urile, să luăm decizii favorabile pentru susținerea noastră, în lume.

Oameni, arbori, plante, animale – toți suntem viețuitoare afectate de mediul în care ne dezvoltăm. Cu ajutorul simțurilor noastre, învățăm să supraviețuim în circumstanțe provocatoare. Doar scopul vieții pe pământ este adaptarea și găsirea soluțiilor la probleme.
Adică, evoluția prin conștientizare. Sărbătoresc astăzi măsurătorile pentru că mă ajută la obiectivarea provocărilor și mă motivează să găsesc soluții practice.
Să avem o altă zi interesantă, cu ochii deschiși și simțurile acordate la tot ce este.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 15 23 aprilie 2024 Vârful valului de energie, zi de Sfântul Gheorghe

23 Apr 2024 313

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 872

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 376

#ConstanțaEsteBine. Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 12 20 aprilie 2024 Suntem aproape de maximul perioadei energetice intense în care ne aflăm

20 Apr 2024 510

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 373

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 570

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 685

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 468

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 434

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 439

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 453

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2024 475

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 521

Primarul Vergil Chițac - „Îmi doresc să pot finaliza proiectele începute în Constanța“ (VIDEO)

06 Apr 2024 799

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 454