#ConstanțaEsteBine Ziua 250 – 7.09.2022 Astăzi sărbătoresc pescuitul și vânătoarea

Când vorbim despre găsirea resurselor pentru viață, ne referim la ocupații conectate cu procurarea hranei: cultivarea, culesul, vânătoarea și pescuitul. Oamenii care sunt profund conectați cu pământul și Natura cunosc importanța acumulării de resurse, mai ales conectate cu hrana, dar știu că orice în viață se procură cu strategii asemănătoare.

Am primit la cabinet multe întrebări de la fete tinere, dar și de la băieți tineri, care au dificultăți în a-și găsi parteneri de relație.
Unde pot să găsesc un băiat bun? m-au întrebat mai multe fete.

Unde pot găsi o fată cu care să am o relație mulțumitoare? mă întreabă uneori băieții (cei care ajung la mine la cabinet sunt băieți pe care ”îi cresc” de la 4-5 ani, și sunt obișnuiți atât cu tratamentele naturale, cât și cu discuțiile deschise și profunde, de la inimă la inimă).
În ultima perioadă, am folosit metafora pescuitului și a vânătoarei, pentru că relațiile sunt niște resurse importante (la fel de importante precum hrana), așa că avem nevoie de abilități personale să procurăm ceva de calitate.

Pentru a fi un pescar bun, avem nevoie să știm UNDE să mergem să aruncăm undița (nu ne vom așeza pe malul oricărei ape, așteptând să ”pice” ceva). Un pescar cu ceva antrenament nu face asta. El știe UNDE să meargă, CÂND să meargă (sunt zile mai bune și zile mai proaste pentru a prinde pește) și CU CE momeală să atragă peștii doriți (fiecare categorie de pește necesită o momeală diferită).

Calitățile personale necesare sunt răbdarea, așteptarea momentului potrivit, stăpânirea de sine, disciplina și intenția clară mentală a scopului urmărit. Dacă vin după pește, fac tot ce-mi stă în putere să obțin peștele. Uneori, am nevoie de zile sau săptămâni de așteptare. Dar toate eforturile pe care le fac merită, pentru că știu exact ce urmăresc.

La fel, pentru a fi un vânător bun, am nevoie să-mi dezvolt foarte multe îndemânări personale: atenția la detalii, prezența și simțul de observație (să fac diferite conexiuni, între urme, crenguțe rupte, resturi de blană și prada pe care o urmăresc), intenția clară de a continua urmărirea, chiar și în locuri sau circumstanțe mai dificile, încrederea în propriile puteri, abilitatea de a fi cu un pas înaintea prăzii și agilitatea fizică și mentală de a face față confruntării finale.

Atât pescuitul, cât și vânătoarea dezvoltă abilități și însușiri interioare ce se dovedesc foarte folositoare în Jungla urbană în care are loc viața noastră zilnic.
Când intenționez să îmi găsesc o casă, sau un serviciu pe măsura așteptărilor mele (înainte de a porni la pescuit sau vânătoare îmi definesc clar ce caut) mă folosesc în strategia mea de toate aceste abilități: simț de observație, cuplat cu intuiția și prezența corporală, atenție la detalii, acumularea informațiilor din toate sursele, disciplina și stăpânirea de sine (nu mă las cuprins rapid de entuziasm, stau potolit și aștept ca ceea ce este pentru mine să se reveleze clar, nici nu abandonez la primele eșecuri, învăț să perseverez), plus rapiditatea și agilitatea corporală folosite în momentul cheie, de a acționa decisiv și a revendica ceea ce simt că-mi oferă Forța Vieții pentru mine.


Similar se întâmplă în căutarea unei relații.
O relație reală și adevărată nu se lasă la voia întâmplării.


Filmele romantice și Netflix-ul ne-au spălat mințile și ne recomandă direcții false pentru găsirea relațiilor (cluburi, petreceri, festivaluri, școală, facultate, serviciu), dovadă fiind starea actuală a majorității relațiilor în care ne aflăm: chinuite, muncite, peticite, precum autostrăzile din România. În loc să mergi cu maxim de viteză și din sinergia de cuplu să creezi viața cea mai bună pentru toți cei implicați, mergi pe un singur fir, bară la bară, chinuit și stresat, cu corpul obosit și resursele personale epuizate.

Niciun pescar sau vânător care real își dorește o captură de calitate nu se va duce să pescuiască acolo unde se duc toți oamenii, nu va face ce fac toți cei din jur și nu va aștepta ca rapid să dea peste prada sa. Dacă face asta și se așteaptă la ceva deosebit, normal că va fi dez-amăgit.

Terenurile de vânătoare pentru relații speciale NU sunt locurile obișnuite pe care le frecventează oamenii, programați de ecranele ce le spun cum să-și trăiască viața. Când mergi la ”pescuit” pentru o relație (și ai nevoie să o faci deliberat, cu intenție clară și atenție maximă, dacă dorești un rezultat de calitate) cauți o zonă mai îndepărtată de locul frecventat de toți, conectată cu ceva care îți place și te pasionează, investind timp și energie pentru a fi acolo și acordându-te la energia Forței vieții, care îți va spune când este timpul potrivit să o faci.

Poate vreți exemple clare de ”terenuri de vânătoare pentru relații speciale”. Astăzi vă ofer unul, pentru că îl am la îndemână.
Făcând un traseu de munte, am dat peste un grup de 9 băieți tineri (cu vârste între 19 și 30 de ani), înalți, frumoși, atletici, rezistenți, veseli, vii, cu ochii sclipind luminoși, conectați la natură, agili, rapizi și mai ales prezenți. Acei băieți nu consumau sigur alcool, să fie cu mintea încețoșată (muntele este neînduplecat cu greșelile de stil de viață), nu stăteau cu fundul pe scaun în cluburi, așteptând să fie serviți, învățau să se descurce singuri, indiferent de vreme, loc și circumstanțe, dar mai ales, erau uniți prin iubirea față de corpul lor fizic, pe care îl mențineau în cea mai bună stare posibilă.

Vă mai spuneam că în apropierea zilelor voastre de naștere, este un timp special în care energia Destinului se derulează mai rapid. În loc să faceți petreceri cheltuitoare și zgomotoase, în care singurul câștigător este industria de divertisment, mai bine folosiți timpul și acele zile pentru a merge într-o expediție de pescuit ori vânătoare (la propriu sau la figurat) după o resursă pe care vi-o doriți în viață: o carieră, o casă, un proiect, o abilitate sau însușire de învățat, o aventură de trăit sau o relație de căutat.

Astăzi sărbătoresc pescuitul și vânătoarea pentru că privindu-le dincolo de aspectele duale și morale (bine/rău, corect/greșit) le văd drept oportunități de antrenament ale unor abilități umane importante. Dacă le practic zilnic, atunci când merg la cumpărături sau intenționez să-mi rezolv probleme cu hârtii sau documente, descopăr cum mă strădui să nu mai las lucrurile la voia lor și să fac o strategie din fiecare activitate a vieții mele.

Tot ce fac devine mai pasionant, interesant și rezultatele finale sunt diferit acceptate de persoana care devin, când mă comport ca un pescar sau un vânător.
Pentru că învăț să valorizez acțiunea / activitatea și să las rezultatul în seama Forței Divine (cu care am conlucrat activ la fiecare pas, spunându-i ce am nevoie).

Să avem o zi cât mai interesantă de miercuri, Mercur, planeta ce guvernează relațiile și comunicările (comunicațiile) și să aplicăm pescuitul ori vânătoare în derularea acestei zile. Să ne bucurăm de acțiune și la final de zi, să observăm ce am primit, ca urmare a eforturilor făcute.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Ziua 337 – 3.11.2022 Astăzi sărbătoresc scorțișoara

03 Dec 2022 413

#ConstanțaEsteBine Ziua 335 – 1.12.2022 Astăzi sărbătoresc Festivitățile

01 Dec 2022 481

#ConstanțaEsteBine Ziua 333 – 29.11.2022 Astăzi sărbătoresc săpunurile

29 Nov 2022 570

#ConstanțaEsteBine Ziua 331 – 27.11.2022 Astăzi sărbătoresc recele

27 Nov 2022 528

#ConstanțaEsteBine Ziua 330 – 26 noiembrie 2022 Astăzi sărbătoresc puzzle-ul

26 Nov 2022 541

#ConstanțaEsteBine Ziua 329 – 25.11.2022 Astăzi sărbătoresc funcționalitatea

25 Nov 2022 652

#ConstanțaEsteBine Ziua 327 – 23.11.2022 Astăzi sărbătoresc co-operarea

23 Nov 2022 624

#ConstanțaEsteBine Ziua 325 – 21.11.2022 Astăzi sărbătoresc oaspeții

21 Nov 2022 523

#ConstanțaEsteBine Ziua 323 – 19.11.2022 Astăzi sărbătoresc coșurile

19 Nov 2022 739

#ConstanțaEsteBine Ziua 319 – 15.11.2022 Astăzi sărbătoresc Lupoaica

15 Nov 2022 616

#ConstanţaEsteBine Ziua 317 – 13.11.2022 Astăzi sărbătoresc dependența

13 Nov 2022 661

#ConstanțaEsteBine Ziua 315 – 11.11.2022 Astăzi sărbătoresc anticorpii

11 Nov 2022 644

#ConstanțaEsteBine Ziua 313 – 9.11.2022 Astăzi sărbătoresc mângâierea

09 Nov 2022 491

#ConstanțaEsteBine Ziua 311 – 7.11.2022 Astăzi sărbătoresc Stăpânirea de sine

07 Nov 2022 515

#ConstanțaEsteBine Ziua 309 – 5.11.2022 Astăzi sărbătoresc melatonina

05 Nov 2022 648