#ConstanțaEsteBine Ziua 265 – 22.09.2022. Astăzi sărbătoresc Echinocțiul de toamnă



Ziua egală cu noaptea. Intrarea soarelui în zodia Balanței. Echilibrul. Centrarea.
Echinocțiul de toamnă va avea loc la noapte, între 22 și 23 septembrie la ora 04.04

Astăzi energia Pământului este liniștită și calmă. Zilele dinainte de Echinocții și Solstiții sunt zilele în care liniile de energie ale pământului își relaxează tensiunea, pentru a face schimbările. Avem 24 de ore de tăcere profundă, la care ne putem acorda corporal și energetic. Pământul schimbă ”macazul energetic” precum un tramvai.

Numerologic, totul vorbește despre stabilitate - cifra 4 este simbolul stabilității și structurii rezistente. Nu doar data de astăzi 22, ci și ora 04.04 – ne oferă indicii despre modul în care putem să folosim energia zilei de astăzi.

Vom observa foarte bine ce este instabil și descentrat în zilele noastre.
Avem ocazia și posibilitatea să acționăm sau să intenționăm echilibrare sau re-structurare.
Este o zi bună de luat decizii importante (deși este nevoie să fim atenți la Mercur retrograd, adică să citim de 2-3 ori actele sau documentele semnificative) și pentru făcut declarații cu privire la lucrul personal (astăzi mă angajez să....).

Persoanele preocupate de corpul fizic și starea lui de bine folosesc Echinocțiul pentru un post intermitent (12-15 ore fără mâncare și băutură) sau pentru un post cu sucuri, cu apă sau doar cu fructe. Orice micșorare a solicitării ficatului și rinichilor ajută mult corpul fizic.

Cei interesați de Spiritualitate fac ritualuri de conexiune cu Natura, în care mulțumesc pentru roadele primite, pentru viață și tot ceea ce o menține. Ziua recoltei este tot un ritual de gratitudine și recunoștință, ce ne amintește nu doar să luăm, ci să și dăruim atenția noastră Naturii, partenera noastră de viață pe pământ. Dar putem să ne organizăm propriile ritualuri personale, cu o lumânare aprinsă, un pahar cu apă, câteva simboluri dragi inimii noastre (cristale, pene de pasăre, o clepsidră, un ghiveci cu flori sau un aranjament florale, câteva fructe meșteșugit aranjate sau sculptate).


De Echinocțiu celebrăm energia feminină a Pământului, a Naturii și a corpului nostru.
Fertilitatea pământului și a corpului feminin reprezintă epicentrul în jurul căruia se derulează Jocul vieții. Modul în care ne comportăm cu femininul, cu corpul nostru, cu Pământul și cu Natura, este modul în care ne raportăm la inima noastră, la puterea sa creativă și la abilitatea sa de susținere a vieții, hrănire și îngrijire.


Astăzi sărbătorim Echinocțiul de toamnă, una dintre cele 4 zile speciale ale anului, când energiile se transformă în dansul periodic al anotimpurilor.
Oficial, energia verii ia sfârșit, iar toamna începe să-și anunțe clar venirea.
Să ne oprim periodic, de-a lungul zilei, indiferent ce activități desfășurăm și în ce alergătură suntem prinși, pentru a privi în jur, a respira adânc, a admira coroanele arborilor și a fi atenți la starea corpului nostru, conectat cu energia zilei.

Ce simțim?
Cum miroase aerul?
Ce culori ies în evidență?
Ce simte pielea noastră?

Au trecut trei sferturi din anul 2022. De 265 de zile sărbătorim Viața. În fiecare zi ne amintim că putem onora orice subiect, obiect sau cuvânt, pentru că totul în această lume este un dar de viață.

Astăzi celebrez Echinocțiul de toamnă ca marcaj important al derulării energiei.
Să ne acordăm la vibrația sa și să simțim inimile cum ne bat la unison.
Suntem vii, în acest moment al anului. Ce minune.
Echinocțiul de toamnă cu bucurie și echilibru, vouă tuturor!

Cu iubire,

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.