#ConstanțaEsteBine Ziua 271 – 28.09.2022 Astăzi sărbătoresc păducelul



În perioada Echinocțiului de toamnă, înțelepții din emisfera nordică organizează ritualuri de acordaj la energia perioadei. Pentru că întregul câmp electromagnetic al Pământului este foarte instabil în aceste momente de trecere între anotimpuri, ritualurile bine țintite se pot alinia la Forța vieții și se poate împlini mai rapid intenția inițiatorilor.

Șamanii celți și druizii din vechime cunoșteau aceste subtilități ale folosirii energiei pământului pentru întărirea intențiilor proprii. La fel și dacii, strămoșii noștri, care erau Maeștrii abili în alianța cu forțele Naturii și ale Pământului.

Planta Echinocțiului de toamnă pentru celți era păducelul. Acest mic arbust țepos, care crește în periferia pădurilor umbrite de fagi, mesteceni sau stejari, dar și pe locuri virane acolo unde primește găzduire de la pământ, este simbolul Echinocțiului de toamnă prin cele două atribute ale sale: fructele roșietice și hrănitoare pentru păsări (și oameni, uneori), și țepii care țin la distanță predatorii prea îndrăzneți.

Păducelul (Crataegus oxyacantha) este o plantă mult folosită în medicina populară pentru întărirea curajului inimii. Se folosește atunci când persoana este atât de înfricoșată sau speriată de circumstanțele în care se află, încât inima începe să bată neregulat, tot corpul tremură, pielea devine palidă și o stare de slăbiciune intensă o cuprinde în întregime.

Tabloul descris seamănă cu ceea ce medicii moderni numesc ”atac de panică”.
Frica copleșitoare nu este altceva decât efectul unei povești a minții asupra corpului fizic.
Cele două componente ale corpului nostru, mintea și corpul, au o relație tip soț-soție. Dacă cei doi pot să trăiască în armonie și să comunice cât mai clar, la fiecare problemă a unuia dintre ei, conflictele ce apar se rezolvă mulțumitor și eficient pentru fiecare.
Dacă soția sau soțul încep fie să țină în ei, să nu mai exprime, fie să se reverse agresiv asupra celuilalt, apar nu doar conflicte și certuri, ci suferință și durere.

Mintea este o instalație puternică și dominatoare.

Din păcate, este bine programată de mass-media și influența celor din jur.

Suntem copii obedienți, care credem toate gogoșile care ni se toarnă continuu, ”în mod oficial”. Credem ce ni se spune despre politica și istoria lumii (învățăm informații inutile în școală, despre o istorie manipulată și scrisă de învingători, ce nu are decât vagi asemănări cu întâmplările reale). Ați auzit vreodată o femeie rănită de bărbatul ei, care povestește cu lux de amănunte nu ceea ce i-a făcut acel bărbat, ci interpretarea ei și judecățile sale cu privire la ce s-a întâmplat, folosit etichete și evaluări răutăcioase: ”egoistul”, ”nespălatul”, mincinosul”, ”puturosul”, ”nepriceputul” și altele?

Așa este și istoria pe care o învățăm în școli.

O interpretare plină de judecăți și evaluări a unor (posibil) întâmplări reale. Nu vom știi niciodată, pentru că noi nu avem cum să verificăm. Unul sau altul ne spune că ceva s-a întâmplat în trecut, și din cauza asta, eu trebuie să stau de o parte a graniței și altul de cealaltă parte a aceleiași granițe. Manipulare curată.

Mintea creează povești, iar cele mai multe subiecte oferite de mass media sunt povești de groază și pentru speriat copiii. Ați observat cu atenție? Parcă în mod deliberat se urmărește să fim umpluți, până la refuz, cu informații care să ne sperie, să ne slăbească, să ne ia puterea interioară de a putea alege?

Încercați să ascultați detașat orice vă povestește cineva. Citiți cu atenție reclame și anunțuri ”oficiale”. Ascultați un buletin de știri.
Ce simțiți? Calm, liniște, stare de bine?

Sau inima începe să bată rapid, respirația devine superficială, spatele se încordează, corpul devine tensionat și în interior ceva se agită, de îți vine să fugi încotro vezi cu ochii?

Astăzi sărbătoresc Păducelul pentru că efectele sale tonice asupra inimii sunt importante. Regularizarea bătăilor, calmarea respirației, îmbunătățirea circulației cardiace, dar și a circulației, în general, calmarea emoțiilor și clarificarea mentală sunt atributele efectului terapeutic ale folosirii păducelului.
Fie servim un ceai de păducel, zilnic, 2-3 săptămâni la rând, în această perioadă de tranziție, fie folosim Extractul din Păducel D1 (Plantextrakt), 20-25 pic in apă, de 1-2 ori pe zi, 30-40 de zile, fie avem la îndemână o formulă complexă precum Poly-gemma cardio (plantextrakt Cluj) ce susține stabilizarea tensiunii arteriale (ce o poate lua prea în jos sau prea în sus) și reglează și bătăile inimii.

Ieri noapte în Constanța am fost martorii unui spectacol electromagnetic al naturii – fulgere, tunete, ploaie, vânt în rafale – un spectacol de lumini și sunete impresionant. Corpul nu a fost prea fericit, pentru că energia sa electromagnetică a luat-o razna: atât inima, cât și mintea (câmpuri electromagnetice la rândul lor) intraseră în agitație, alături de Natura ce-și face echilibrările sale, numai de ea știute.

Un ceai de păducel a fost remediul ce m-a ajutat să mă odihnesc bine, să-mi calmez corpul care se speria ca un cal înfricoșat de forța copleșitoare a Naturii, și să nu permit minții să accentueze starea de agitație în care intra corpul.

Acest lucru se întâmplă în atacurile de panică: corpul începe să se simtă rău – slăbit, dezenergizat, cu bătăi neregulate ale inimii, nod în gât, respirații superficiale sau chiar oprirea secunde bune a inspirului. Are el motivele sale să fie așa, pentru că tot ce se întâmplă în jur, în materie de câmpuri electromagnetice, îl menține blocat și stimulat. Însă vine și mintea, cu poveștile sale ”aoleo, ce mi se întâmplă! Aoleo, mor! Acum să mă ajute cineva! Aoleo, bietul de mine!” – și accentuează starea deja dificilă a corpului.

Pentru oricine simte nevoia de susținere în astfel de situații, am realizat un material simplu de folosit - https://www.centrulnatura.ro/.../stari-de-rau-sustinere.../

Resurse există, important este să știți unde să le căutați.
În stările de rău, dacă organismul este lăsat în pace și pus în stare de repaus, la orizontală, cu un pahar de suc de portocale, limonadă sau o cană de ceai de păducel (sau orice plantă calmantă, sunătoare, roiniță, mușețel, gălbenele), cu puține uleiuri esențiale sau Remediul salvator al dr. Bach, orice aveți la îndemână, el își revine singur. Și se străduie să se autoregleze. Asta știe să facă el cel mai bine. Să se mențină în viață.
Repet, pentru reținere: corpul fizic ȘTIE să se mențină în viață (indiferent ce povești inventează mintea). Este o mașină biologică performantă.
Dacă este biciuit cu povestea minții, starea de rău se accentuează, escaladează, un bulgăre de zăpadă se transformă într-o avalanșă mentală și energetică, care înghite până la epuizare atât persoana suferindă, cât și anturajul.

Astăzi sărbătoresc păducelul pentru puterea lui de prevenție a conflictului minte-corp, pentru abilitatea lui de calmare a inimii și poveștii din cap, pentru faptul că ține la exterior energiile nocive și ne ajută să locuim în corp și să nu fugim în basme și cuvinte rău-cuvântătoare. Forța Naturii ne amintește de forța biologiei noastre. Având încredere în corp, avem încredere în viață.

Să avem o altă zi cât mai echilibrată astăzi și să ne acordăm la puterile de vindecare ale Naturii. Sunt cu noi toată această perioadă.

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 10. 18 aprilie 2024. Suntem în creștere de presiune atmosferică

18 Apr 2024 349

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua – ziua 7. 15 aprilie 2024. Începem o săptămână de lună în creștere intensă

15 Apr 2024 366

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 435

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

02 Apr 2024 521

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea 1 – ziua 6. 31 martie 2024. Finalul oficial al perioadei de ”întuneric” mai lung

31 Mar 2024 483

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 496

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 14. 24 martie 2024. Ce zi mai bună de început o provocare sau un proiect nou, dacă nu astăzi?

24 Mar 2024 563

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 11. 21 martie 2024. Suntem la mijlocul unei săptămâni provocatoare

21 Mar 2024 453

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 494

Hagi, după Rapid - Farul Constanța 1-2 „Am făcut probabil unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare din acest campionat“

15 Mar 2024 1823

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 536

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

14 Mar 2024 1252

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 574

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 14. 9 martie 2024. Astăzi avem luna întunecată, ziua dinainte de luna nouă

09 Mar 2024 661

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 11. 6 martie 2024. Tot ce posedăm, inclusiv corpul fizic, se degradează în timp

06 Mar 2024 682