#ConstanțaEsteBine Ziua 274 – 1.10.2022 Astăzi sărbătoresc hotarele

Iată-ne ajunși în prima zi a lunii octombrie. Mai avem exact trei luni calendaristice din anul 2022, adică exact 92 de zile și terminăm o altă rotație în jurul Zodiacului.

Când ne raportăm la timpul măsurabil prin ceasuri și calendare, observăm fluxul continuu al Forței vieții prin lume și înțelegem forța uriașă pe care acesta o reprezintă. Dacă îi spunem ”timp”, este doar un cuvânt mic și aparent inofensiv. Dacă folosim cuvinte precum îmbătrânire, învechire, maturare, acumulare de experiențe, ne raportăm mai autentic la fluviul energetic ce ne poartă zilnic cu el.

Suntem deja conștienți că toate calendarele și delimitările artificiale ale timpului sunt consensuri umane. Nu există ”luni”, săptămâni sau ore. Noi le numim așa, și suntem cu toții de acord cu privire la durata și înțelesul lor. La fel ca și banii, timpul reprezintă o energie de conexiune între oameni și ambele sunt obiectul consensurilor (adică acordurilor reciproce, pe care toți le respectă).

Măsurarea timpului definește hotare, limite artificiale între zile, luni, săptămâni sau între ore. De aici și până aici este septembrie, de aici și până aici este ora 2 sau 24 etc.

Hotarele temporale sunt la fel de reale ca și hotarele de pe hărți și granițele acestei lumi. Există doar datorită acordurilor reciproce ale oamenilor.

Când acestea nu mai funcționează, când cineva nu mai respectă consensul, dispar și granițele, dispare timpul, dispar toate jocurile pe care oamenii sunt de acord să le joace pentru a putea trăi împreună.

Astăzi sărbătoresc hotarele pentru că acest termen joacă un rol important în autonomia personală. Dincolo de consensuri și înțelegeri, există hotare reale, fizice și energetice, în special între ființe umane.

Pielea și mucoasele sunt bariere naturale ale unui corp biologic și hotare ce nu pot fi depășite decât cu multă dificultate. Menținerea lor în stare bună garantează starea de sănătate și de bine a corpului și ființei.

Alte hotare sunt reprezentate de componentele imunității. Cuvântul acesta medical ”imunitate” definește toate măsurile de apărare pe care întregul corp le ia, pentru a-și menține integritatea și structura, într-o lume în care relația predator-victimă este principalul joc.

Virușii, bacteriile, fungii și paraziții se găsesc peste tot și așteaptă doar o breșă în hotarele ființelor vii, pentru a pătrunde și a-și începe ”treaba lor”. Am văzut asta la copaci – când arborii își slăbesc apărarea și scoarța lor este afectată – ciupercile penetrează și încep festinul, diminuând treptat forța vitală a copacilor. La oameni este același lucru. Apariția ciupercilor și paraziților semnalează slăbiciunea organismului. În același timp, poarta rămâne deschisă și alți oportuniști pătrund și încep hrănirea.


Hotarele naturale sunt limite pe care biologia le stabilește și necesită menținere și întreținere, pentru o stare bună de sănătate.
Nu doar corpul fizic are hotare, ci si energia mentală are propriile sale hotare. Aici este vorba fie despre noțiuni ”așa este bine, așa este rău”, fie despre termenii mai moderni ”este util pentru mine” sau ”nu este util pentru mine”.

Reclamele și marketing-ul lumii, mass media și bârfa Internetului au tendința să spargă aceste hotare, să le penetreze continuu și să slăbească rezistența mentală (și apoi fizică) a oamenilor.

Ca ființe umane, avem o caracteristică fundamentală: o curiozitate imensă și insațiabilă. Dorim să știm, să cunoaștem, să aflăm, să ne informăm.
Dacă este să evaluăm principala hrană pe care o preferă ființele umane, aceasta ar fi ”informațiile”, sau ”noutățile”.
Această caracteristică este atât o abilitate de adaptare a oamenilor, cât și o slăbiciune ce este exploatată la maxim, de stăpânii lumii.
Curiozitatea ne face să ne angrenăm în experiențe în care ne pierdem hotarele mentale, hotarele fizice și ne lăsăm invadați și ”ocupați” de forțe străine.

Tuturor ni s-a întâmplat asta de zeci de ori în decursul vieții. Am fost ”convinși” de diverși prin mesaje ”ispititoare” și ne-am cheltuit toți banii pe himere, sau am lăsat alți oameni să ne stăpânească cu comenzile și controlul lor, ori am intrat în asocieri păguboase, în colaborări dăunătoare și în relații de dependență ce ne-au slăbit ficatul și suprarenalele.

Astăzi sărbătoresc hotarele pentru că suntem acum la un ”hotar” artificial între luni și această trecere ne oferă oportunitatea să ne uităm și la alte hotare (cele mai multe, la fel de artificiale) din viețile noastre. Fiind prezenți și respirând adânc, să observăm de câte ori permitem încălcarea hotarelor energetice sau fizice personale. Și de câte ori facem noi asta cu alte ființe (mai ales cu animalele de casă și cu copiii). Să observăm cum mass media încalcă toate hotarele mentale și cum cedăm în fața reclamelor. Dacă tot sărbătorim astăzi în Ortodoxie ”Acoperământul Maicii Domnului”, să observăm cu ne sunt acoperite simțurile pentru a ne ceda autonomia și a permite încălcarea hotarelor. Și ce avem nevoie pentru a le menține integre.

Să avem o zi de octombrie cât mai prezentă, vigilentă și trăită aici și acum.
Cu iubire, tuturor

ARticol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 318

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 373

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 404

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 554

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 453

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 432

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 424

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 428

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 438

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 507

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 12-6.04.2024. Luna este în semnul Peștilor

06 Apr 2024 472

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 448

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 10 4.04.2024 Astăzi este despre 4 (patru), structură și ordine

04 Apr 2024 569

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 9, 3 aprilie 2024. Suntem în mijlocul portalului de eclipse

03 Apr 2024 512

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 7 1 aprilie 2024 Ziua păcălelilor

01 Apr 2024 448