#ConstanțaEsteBine Ziua 276 – 3.10.2022 Astăzi sărbătoresc împrumutul

Lumea în care trăim funcționează cu energie. Acesta este un termen ”general” prin care descriem forța dinamică ce mișcă lucrurile și ființele.
Îi putem spune ”forță vitală” și în corpul nostru este definită ca fiind ”sângele”.

Sau îi putem spune ”forță economică” și la nivel social este definită ca ”bani”.
Sau îi putem spune ”emoție” (e-motion = energia în mișcare) și la nivel social, emoțiile și sentimentele sunt baza relațiilor.
Sau o mai putem denumi ”imaginație” sau ”e-magie”, cu alte cuvinte, forța gândurilor de a crea vise și structuri virtuale, care prin acțiuni și intervenție umană pot deveni materiale.

Pentru viața noastră corporală, energia este reprezentată de căldură și mobilitate. De aceea, electricitatea, petrolul, gazele naturale reprezintă industrii prioritare și esențiale ale civilizației umane prezente.
Indiferent cum denumim ”energia”, aceasta stă la baza lumii în care trăim.

Fără energie, la orice nivel, începe stagnarea și degradarea.
Observăm asta în corpurile noastre, în relații, în minte, în casele noastre și în economie.
Astăzi am decis să folosesc un termen bancar pentru a vă face conștienți de o realitate importantă a energiei vieții noastre: împrumutul.

Începem chiar de luni, de la primul pătrar în Capricorn, știind că la final de săptămână, duminică, avem luna plină în Berbec. Astăzi este 3 octombrie, cu primul pătrat în Capricorn, duminică va fi 9 octombrie, la luna plină în Berbec. 3 este cifra dinamicii și a transformării, este simbolul energiei și de cele mai multe ori este reprezentată printr-un triunghi.

Oriunde folosim triunghiul ca simbolică înseamnă prezența masivă de energie.
Atenție mare. Uitați-vă peste tot cu ochii deschiși
9 înseamnă 3x3. Adică ai timp de trei ori să testezi cum este să lucrezi cu multă energie și să observi ce se întâmplă, cum te descurci în mânuirea sa. 9 înseamnă ”o lecție învățată”.


De cele mai multe ori, energia intensă pe care o avem la dispoziție este obținută cu împrumut. Foarte puțini oameni trăiesc pe acest pământ pe propria lor energie. Majoritatea o împrumută, din toate părțile, și o folosesc nesăbuit. Asta facem cu împrumuturile, ne comportăm lipsiți de responsabilitate. Și apoi suntem supărați când se termină și ni se cere returnarea lor.

Copiii și adolescenții împrumută masiv energie de la părinții lor. Folosesc banii, forța vitală, timpul și atenția părinților, pentru procesul lor de creștere și primele explorări ale lumii. Cei mai mulți devin dependenți de ”împrumuturi” și ar prelungi această exploatare la infinit.

Este atât de ușor și convenabil să irosești energia altuia, încât uiți de orice noțiune de cumpătare sau responsabilitate.
Am văzut în majoritatea familiilor și cuplurilor cum se trăiește ”pe împrumut” din energia partenerului. Se împrumută forță vitală, se împrumută forță financiară, se împrumută chiar valoare de sine. Un partener așteaptă mereu de la celălalt apreciere, validare și prețuire.

Valoarea de Sine, care înseamnă valoarea pe care fiecare ne-o dăm nouă înșine, nu se poate crește cu împrumuturi. Temporar, pare că funcționează. Dar aici este muncă multă, responsabilizare și lucru cu tine și propriile slăbiciuni (niciodată o treabă confortabilă).
Să iei cu împrumut Valorizare de Sine de la celălalt înseamnă exact ca la bancă, să te folosești de atenție și energia celuilalt pentru a te valida, dar apoi, să plătești înapoi (și cu dobândă) același tip de serviciu. Împrumuturile în cuplu stau la baza conflictelor în relații. Aici este mult de discutat și o altă poveste, în sine. Ce poate rămâne pe altădată.
Am văzut familii întregi aflate în situații de împrumut economic pentru a realiza diferite himere și iluzii ale ”reușitei” sociale, așa cum le este prezentată de mass media. Se împrumută sume uriașe pentru achiziții de case, mașini și alte obiecte, și se intră în complicații financiare ce prind într-o rețea multe ființe umane. Cu alte cuvinte, se împrumută forță vitală și se folosesc oamenii drept baterii de energie, pentru visul unuia sau altuia.

Astăzi sărbătoresc împrumutul pentru că-mi amintește de această capcană uriașă de prins energia personală, valoarea de sine personală și autonomia individuală. Să ne uităm cu atenție în viața noastră și să observăm de unde am împrumutat și dacă suntem încă în situația să folosim ”împrumuturi”. Dacă ne aflăm acolo, să respirăm adânc și să începem din momentul prezent, trecerea spre independență: creșterea valorii de Sine.

Ce pot să fac să simt că eu mă valorizez mai mult pe mine, să nu mai am nevoie de cuvintele și expresiile celorlalți, pentru a mă simți bine cu mine?
Simplu: mă felicit și mă îmbărbătez continuu. La finalul zilei, îmi spun: bravo, ai reușit.
Dacă am o zi bună, îmi spun – bravo, ți-a ieșit ce ți-ai propus, meriți o baie cu săruri și un mic masaj cu uleiuri esențiale (pe care tot tu ți-l faci)

Dacă am o zi proastă îmi spun – bravo, ai făcut față și ai supraviețuit unei zile oribile, meriți o baie cu săruri și un masaj cu uleiuri esențiale.
Așa îmi cresc valoarea de sine și îmi scad obișnuința de a împrumuta aprecieri, evaluări și energie de la alții, pentru a-mi menține valoarea de sine.
Pe măsură ce îmi cresc valoarea de sine, gândesc strategii să achit și să lichidez alte împrumuturi făcute în ignoranță și entuziasm.

Astăzi sărbătoresc împrumutul și mă focalizez pe ceea ce pot face, concret, pentru a-mi fi mai bine. Urmăresc semnele, triunghiul va fi prezent întreaga săptămână. Să avem o săptămână de lună în creștere, dinspre 3 spre 9, cât mai eficientă. Lumina sa crescătoare va face vizibile, zi de zi, toate zonele pe care le am de lucru.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 407

#ConstantaEste bine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 1, 26 martie 2024, a trecut luna plină în Balanță

26 Mar 2024 410

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 15, 25 martie 2024, „Lună plină cu lumină”

25 Mar 2024 452

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 674

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 12. 22 martie 2024. Zi energetic intensă, cu soarele în Berbec

22 Mar 2024 399

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 418

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 9. Echinocțiul de primăvară

19 Mar 2024 412

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 7 17 martie 2024 Bine v-am regăsit într-o zi de odihnă și de conexiune cu Sufletul

17 Mar 2024 411

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 6. 16 martie 2024. Luna în creștere începe să-și simtă din ce în ce mai intens energia

16 Mar 2024 507

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 4 14 martie 2024 Energia lunii în creștere începe să se simtă

14 Mar 2024 438

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 1 11 martie 2024 Suntem bine cu toții

11 Mar 2024 771

#ConstanțaEsteBine 10 martie 2024. Luna nouă în Pești

10 Mar 2024 573

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 13. 8 martie 2024. La mulți ani de ziua femeilor tuturor sufletelor cu vibrația Creativității și Imaginației

08 Mar 2024 523

#ConstantaEsteBine Eliminările sunt multe și intensive

07 Mar 2024 411

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 10 5 martie 2024 ”Învață-i pe oameni să fie creatori, nu consumatori”

05 Mar 2024 536