#ConstanțaEsteBine Ziua 284 – 11.10.2022 Astăzi sărbătoresc neprevăzutul

Una dintre trăsăturile izbitoare ale minții noastre este controlul. Mintea intenționează să programeze, să structureze și să detalieze fiecare amănunt, înainte de punerea în practică, pentru a controla rezultatele.

Orice ne decidem să facem, fie că învățăm pentru un examen, scriem un articol sau o carte, facem un plan de afaceri sau un dosar pentru un împrumut la bancă, ne pregătim de o întâlnire cu un posibil partener de viață sau pregătim un concediu mult dorit, ne situăm mental în poziția măgarului cu ochii la morcov: stăm fixați pe rezultatul dorit.

Sunt foarte mulți morcovi pe care ni-i atârnăm singuri în fața ochilor, în bazarul lumii moderne. Ofertele marketing-ului modern nu sunt multe, dar sunt insistente.
”Vreau să mă mărit/ însor” – este morcovul persoanelor singure. Conversațiile cu cei apropiați se învârt în jurul acestui subiect: ”tu când îți găsești pe ”cineva”? sau ”ai de gând să rămâi fată bătrână?”

Relația de cuplu este ”morcovul” după care alergăm, fără să realizăm că nu putem noi să controlăm acest morcov.
”Vreau copil”.
”Vreau casă”.
”Vreau mașină”.
”Vreau excursii”.
”Vreau distracții”
”Vreau bani”.
”Vreau putere”.

Cam ăștia sunt morcovii principali oferiți în bazarul lumii. Așa cum vă spuneam, nu sunt mulți, dar sunt varietăți diverse din morcovii principali. Cu ochii la acești morcovi, înaintăm ca sedați și hipnotizați prin structura vieții, fără să înțelegem prea bine cine suntem, ce suntem, ce este lumea din jur și ce alte opțiuni sunt posibile.

În ultima perioadă, ”morcovul” în jurul cărora se învârt toți este ”nu știu ce vreau” (mai ales dacă ai obținut o parte din morcovii principali și ai descoperit că erau doar momeli pentru a-ți oferi energia unor sisteme și entități). Sau dacă nu prea te interesează morcovii principali, observând în jur ce efecte au asupra celorlalți.


Controlul și perfecționismul minții duce la neluarea în seamă a elementului definitor al acestei lumi: neprevăzutul.
Trăim într-un mare mister, într-un tărâm magic în care forțe invizibile și necunoscute ne imprimă direcția și ne stăpânesc destinul. Tentativa de a le înțelege cu mintea noastră limitată duce la scurtcircuitarea și fracturarea minții. Este greu de trăit calitativ, dacă mintea nu este întreagă și funcțională.

În schimb, îmbrățișarea neprevăzutului și folosirea lui, în orice pas al deciziilor noastre zilnice ne ajută să economisim energie. De fapt, asta este ”morcovul” practic ce ne susține să mergem înainte într-un mod avantajos: gestiunea înțeleaptă a propriei energii.
Venim pe pământ cu bateria corporală plină de energie. Și o folosim de-a lungul a zeci de ani, de multe ori investind-o acolo unde ne spun alții. Stăm într-o stare de ”sclavie emoțională” multe decenii, interesându-ne mai mult ce gândesc ceilalți, ce simt ceilalți, ce fac ceilalți. Este faza jocului ”de-a reparația”. Avem tendința să-i reparăm pe ceilalți, mai ales pe cei apropiați.

La un moment dat, constatăm următoarele:
- nu mai avem energie să o facem pe reparatorul,
- ceilalți nu se lasă reparați, pentru că de fapt, nu au nimic defect
- nimeni nu este real interesat de propriile noastre nevoi
- Moș Crăciun nu există.

Trecem printr-o fază de revoltă și furie, în care suntem nesuferiți și iritabili, nemulțumiți de toți și toate, inclusiv de noi înșine.
Și pas cu pas, ne recăpătăm independența emoțională, pe măsură ce ne transformăm în oameni de afaceri ai propriei energii.
Lucrând cu propria energie ca și cu o afacere, învățăm să investim energia în direcții eficiente, din care primim dividende și devenim precauți cu pierderile de energie (știm să ne revenim rapid când se întâmplă).

Neprevăzutul devine o parte esențială în business-ul gestionării energiei personale. Știm că noi putem să facem cât de bine reușim partea noastră și acceptăm că lucruri imprevizibile se întâmplă. Am constatat de multe ori că suntem ghidați în direcții eficiente la care nu ne-am gândit, că apar oportunități pe care mintea nu le putea prevede și că se leagă sincronicități ce ne susțin gestionarea benefică a energiei. Datorită intervenției Divinității sau neprevăzutului, învățăm rapid și înaintăm eficient pe drumul vieții.
Independența emoțională este posibilă doar cu includerea neprevăzutului în planul de afaceri al vieții și cu menținerea controlului doar asupra propriilor emoții și gânduri.

Mutăm controlul din aplicație exterioară (controlăm ceilalți oameni, controlăm ce se întâmplă în lume) în aplicație interioară (îmi controlez comportamentul, gândirea, vorbele și acțiunile).
ȘI lăsăm în exterior parteneriatul cu neprevăzutul. Ne facem propriile schițe ale drumului, ne ocupăm impecabil de ceea ce stă în puterea noastră și când constatăm că ne-am atins limitele, adăugăm ”Facă-se voia Ta” și ne acordăm la Forța Vieții prin acceptul interior.

Neprevăzutul este componenta feminină a creației.
Controlul este componenta masculină a creației.
Ambele sunt necesare pentru a ne crea și construi circumstanțe cu energie de înaltă calitate.
Singuri ne construim combustibilul vibrațional al vieții: calitate bună versus calitate îndoielnică.

Astăzi sărbătoresc neprevăzutul pentru că este un partener zilnic al vieții și vă invit să constatați de câte ori lucrurile se întâmplă astăzi diferit decât v-ați programat.
Să aveți la îndemâna tehnica principală de întâmpinare a imprevizibilului: zâmbetul.

Când lucrurile se întâmplă cum vor ele, nu cum vreți voi, zâmbiți, uitați-vă în sus și înțelegeți că Forța Vieții chiar vă iubește.
O zi minunată tuturor,
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 294

#ConstantaEsteBine Valul 5 de energie – partea întâi – ziua 2.Trecerea de la o frecvență de vibrație la alta se poate face cu multă ușurință.

25 Apr 2024 307

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 417

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 381

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 393

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 388

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 432

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 431

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 585

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 481

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 450

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 440

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 449

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 465

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 531