#ConstanțaEsteBine Ziua 344 – 10.12.2022. Astăzi sărbătoresc ”locul”De-a lungul unei zile ni se întâmplă foarte multe. Acțiuni, emoții, gânduri, trăiri, interacțiuni. Toate necesită energie. Ne trezim dimineața cu o cantitate de energie. Prin somn ne facem ”plinul” bateriei corpului, și peste zi consumăm treptat, această energie.

Da, somnul și odihna sunt principalele surse de energie ale corpului.
NU mâncarea.
A discuta despre alimente care aduc energie este dificil și contra-productiv (mâncarea, prin digestie, ne ia energie, nu ne-o dă), dar continuăm să o facem.

Când suntem obosiți și epuizați, tot ce dorim este să ne odihnim și să tragem un pui de somn. Doar astfel ne ”reîncărcăm” corpul fizic. Cu toții constatăm asta în practica corporală.
După o noapte de odihnă bună, dimineața suntem în formă și avem destul avânt pentru a ne derula activitățile din program. Încetul cu încetul, pe măsură ce ziua avansează, constatăm cum se acumulează oboseală și încetinim în eficiența de acționare.

În anumite momente ale zilei, bateria energetică este atât de goală, încât realmente nu mai avem loc pentru comunicări și discuții importante. Poate cineva apropiat (partenerul, copiii) are nevoie de susținere și de ascultare. Dar realmente nu mai avem loc energetic pentru solicitările lor.

Hai să discutăm acum CE FACEM fiecare în această situație?
Personal, am fost de nenumărate ori în acest loc. Este ca o destinație turistică foarte frecvent vizitată.
După zile foarte aglomerate la cabinet, familia sau prietenii mă așteptau / mă așteaptă să conversăm, să socializăm sau să mergem la cumpărături. Eu abia aveam / am energie să stau pe picioare. De multe ori m-am forțat să le fac pe plac, să discut cu ei, să susțin o conversație sau să facem programul agreat, deși am simțit că intru pe ”credit” energetic.


N-am știut că se poate altfel. Am considerat (în lipsă de altă informație) că așa este singura modalitate: să mă ”dăruiesc” până la epuizare. Să fiu disponibilă pentru toți, indiferent cât loc energetic aveam.

Când au apărut resentimente împotriva celor apropiați (detestam când copilul sau partenerul doreau să împărtășească ceva dificil sau serios și realmente nu aveam loc în mine să-i urmăresc mental sau emoțional) am realizat că este ceva în neregulă. Dar mult timp nu am înțeles ce anume, până am reușit să găsesc termeni care să definească situația.

Astăzi sărbătoresc ”locul” pe care îl avem fiecare energetic în noi înșine, să fim pentru noi înșine sau ceilalți. Să observăm în fiecare moment ce putem face și cum putem să ne raportăm la situație, funcție de energia disponibilă.

Dacă am baterie, am energie, am disponibilitate, atunci am loc pentru multe: să fiu calmă dacă altul este înfuriat, să găsesc o variantă alternativă de rezolvare, când mă confrunt cu o provocare, să văd semnele și să evit oameni sau situații dificile etc.

Dacă nu am baterie, nu am energie și sunt prea obosită / epuizată, atunci nu mai am loc pentru nimeni; tot ce doresc este să mă ”reîncarc”. Și atunci am o posibilitate: îmi stabilesc bariere și granițe clare și spun celuilalt: ”îmi pare rău, dar nu am loc să te pot asculta / susține așa cum mi-aș dori să o fac. Putem să amânăm discuția / acțiunea pe mâine, la ora 11.00? Acum sunt foarte obosită și tot ce am nevoie este o baie caldă și un somn bun. Îți mulțumesc că mă înțelegi”.

Locul se delimitează prin granițe, prin garduri, prin împrejmuiri. Nu doar în planul fizic. Ci și în planul energetic. Uneori deschid porțile disponibilității. Alteori le închid. Învăț că am aceste posibilități.

Astăzi vă invit să privim cu onestitate în viețile noastre și să descoperim ce loc liber mai avem, pentru noi înșine și ceilalți. Învățăm și ne antrenăm să ne poziționăm optim în fiecare moment al vieții. Aflarea locului potrivit, fizic sau energetic, este un alt mic secret al eficienței trăirii zilnice.

Dacă veți descoperi că mai aveți un pic de loc energetic să fim împreună luni seara, pe 12 decembrie, la ultimul portal energetic al anului 2022 (12.12) în ultimul Webinar online susținut anul acesta, vă aștept să despovestim un basm popular românesc, foarte util pentru fiecare dintre noi. Vom afla care este finalitatea eforturilor de vindecare, de obținere a succesului și de mers pe calea vieții. De ce facem tot ce facem?

https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-succes-sau.../

Dacă însă veți simți nevoia luni seară să vă odihniți și să vă ocupați de corpul și Sufletul vostru, faceți exact așa cum sunteți ghidați.
Mă bucur să știu că fiecare va fi exact acolo unde este bine pentru a crea un loc de maxim beneficiu pentru sine și toți cei din jur.

O zi echilibrată și frumoasă pentru noi toți

Cu iubire, 


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine 6.06.2023. Ce zi frumoasă de portal energetic, pentru creativitatea feminina!

06 Jun 2023 315

Fotbaliști de la Farul, ofertați Hagi - „E foarte bine că sunt curtați. Ca fata, dacă e frumoasă, trebuie să fie curtată“

28 May 2023 2052

#ConstanțaEsteBine Astăzi avem o conexiune puternică cu mama Pământ și cu tatăl Soare

23 May 2023 796

#ConstanțaEsteBine 19 mai 2023. Luna nouă (neagră) în Taur, în ultima zi de lucru a săptămânii

19 May 2023 1097

#ConstanțaEsteBine 17.05.2023. O altă zi puternică și energetică, în derularea săptămânală a finalului de primăvară

17 May 2023 871

#ConstanțaEsteBine 15 mai 2023. Bine v-am regăsit la început de săptămână puternică energetic

15 May 2023 962

#ConstanțaEsteBine 13 mai 2023. O zi bună și frumoasă. Ca toate zilele trăite în prezență și cu mintea liniștită.

13 May 2023 755

#ConstanțaEsteBine ​Am intrat oficial în week-end, o perioadă de relaxare și liniștire

13 May 2023 588

Gheorghe Hagi, după Farul - Rapid 7-2 „O seară magică. Toți jucătorii noștri au fost fantastici!“

07 May 2023 4059

#ConstanțaEsteBine 30 aprilie 2023. Ultima zi calendaristică a lunii

30 Apr 2023 691

#ConstanțaEsteBine ​28 aprilie 2023. Rezumatul cărții Revoluția glucozei

28 Apr 2023 671

#ConstanțaEsteBine 27.04.2023. Continuăm parcurgerea cății Revoluția glucozei, discutând despre alte trei metode de echilibrare a glicemiei

27 Apr 2023 779

#ConstanțaEsteBine 26.04.2023. Continuăm lectura ”Revoluția glucozei” și discuția despre Metodele de echilibrare ale glicemiei

26 Apr 2023 693

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. Bine v-am regăsit pe toți într-o frumoasă zi de primăvară

24 Apr 2023 713

#ConstanțaEsteBine 20.04.2023. Lună nouă în Berbec cu eclipsă de Soare

20 Apr 2023 692