#ConstanțaEsteBine Ziua 357 – 23.12.2022 Astăzi sărbătoresc Luna nouă în Capricorn

Suntem în plină transformare energetică.
Tot ce este în jurul nostru se schimbă, chiar dacă mental încercăm să ne agățăm de o stabilitate și structură fixă.
Corpul nostru este în schimbare. La fel și energia din interior, care se ajustează la valurile de energie primite din exterior.
Singura reală constantă în care ne putem ancora în fiecare moment în care trăim este respirație. Aerul intră, aerul iese, cât timp acest flux este menținut, suntem în viață.

Energia Capricornului permează întreaga zi. Atât luna nouă, cât și soarele, se află în acest semn zodiacal cardinal. Semnele zodiacale cardinale sunt considerate începuturile unei etape noi, dintr-un ciclu natural, firesc. Vom descoperi că fiecare anotimp astronomic începe cu un semn zodiacal cardinal. Așadar, intrăm oficial în iarna astronomică, ce își aduce energia și amprenta vibrațională asupra tuturor.
Noaptea este lungă, corpul ne trage la odihnă și somn (este prea frig afară să umblăm mult, pierdem energie exagerată încercând să ne adaptăm la mediu), apare nevoia de recapitulare și revizuire a comportamentului din timpul anotimpurilor muncite – pentru a observa ce a funcționat bine, ce a mers mai puțin bine, ce am putea face diferit, în anul care urmează, în vederea sporirii eficienței personale.

În această zi de Capricorn și sub semnul lunii noi, putem să inițiem un exercițiu interesant: să observăm cu atenție, cu vigilența vânătorului interior, pe care îl antrenăm de o săptămână întreagă – ce hrănim, ce îngrijim și ce susținem în viața noastră.
Importanța de sine (persoana noastră socială, Ego-ul, Individualitatea) – care ne face să ne simțim speciali, ne face să ne simțim ofensați când cineva nu se poartă bine, ne face să reacționăm când ”drepturile” noastre nu sunt respectate, ne face să fim vocali în a ne stabili locul pe lume, să dăm cu pumnul dacă este cazul sau să devenim agresivi, când considerăm că doar așa obținem ce dorim – este o parte virtuală a noastră – pe care o hrănim, o susținem și o răsfățăm zilnic.

La serviciu, la mesele sociale, pe stradă, în toate circumstanțele în care ne aflăm printre oameni, hrănim importanța de sine.
Corpul fizic, biologia noastră de suport, este hrănit, susținut și îngrijit atunci când ne focalizăm pe el și importanța sănătății fizice, în viața zilnică. Când îi dăm stimulente tip droguri (cafea, alcool, zahăr), când nu îl odihnim la oboseală, când întindem programul de muncă și interacțiuni sociale ore întregi, îi dăm semnale că nu ne pasă de disconfortul său și că TREBUIE să servească poveștii mentale care îl duce de multe ori unde nu dorește.

Astăzi este o zi foarte bună să-l ascultăm și să observăm ce-și dorește cu adevărat acest minunat corp fizic al nostru. Ce hrană îi face bine și-l face să se simtă confortabil?
Ce mai putem hrăni, dincolo de Minte, Importanța de Sine și Corpul biologic?

Suntem oare mai mult de atât?

Sau ne auto-limităm la părți din noi folosite de social pentru a-și menține sistemele?

Nu este rău să petrecem puțin timp cu noi înșine astăzi și să ne observăm.
Marii înțelepți ai lumii spun că suntem un mare mister, necunoscuți nouă înșine și celorlalți.

Uneori, în situații de ”pus la zid”, ne descoperim părți interioare și puteri de care n-am avut habar că există.
Poate, dacă am petrece mai mult timp în propria noastră companie, ne-am re-descoperi, cu totalitatea abilităților și calităților existente. Energia Capricornului, care susține solitudinea și grija de sine, ne este de mare ajutor în această zi (și în toate aceste zile de final de an).

Să avem o altă zi cât mai focalizată pe nevoile noastre interioare și pe toate acele componente din structura noastră ce necesită hrănire.
Ce hrănesc, asta trăiește în fiecare moment, ca Sinele meu.
Cu iubire, tuturor,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 395

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 15 23 aprilie 2024 Vârful valului de energie, zi de Sfântul Gheorghe

23 Apr 2024 369

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 913

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 390

#ConstanțaEsteBine. Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 12 20 aprilie 2024 Suntem aproape de maximul perioadei energetice intense în care ne aflăm

20 Apr 2024 522

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 383

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 582

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 701

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 479

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 439

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 447

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 463

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2024 482

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 530

Primarul Vergil Chițac - „Îmi doresc să pot finaliza proiectele începute în Constanța“ (VIDEO)

06 Apr 2024 807