#ConstanțaEsteBine Ziua 358 – 24.12.2022 Astăzi sărbătoresc pregătirea

Suntem într-a treia zi de stagnare astronomică. Soarele stă încă în zona lui de întuneric, cu ziua foarte scurtă și noaptea cea mai lungă. De trei zile stă în aceeași poziție și încă nu se decide să-și reînceapă ciclul dătător de viață pentru planeta noastră.
Toată săptămâna a existat o energie specială, ciclică, indusă social / comercial și numită ”pregătirea”.

Ne pregătim intens pentru câteva zile libere, ce urmează să le petrecem împreună cu familia sau prietenii, ori doar cu noi înșine.
Când transformăm acțiunile vieții în ritualuri și le asociem semnificații economice, consumul de energie este mare. Pregătirile ne iau enorm de multă energie. Știm de la evenimentele vieții: pregătirea unui examen, a unei petreceri, a oricărei reuniuni de familie este o mare investiție de energie și resurse. Cu alte cuvinte, consum de energie.
Suntem ghidați și susținuți să consumăm toată această energie.

Ni se oferă toate variantele posibile de ”terapie prin distragerea atenției”.
De fapt, avem la dispoziție trei mijloace de consum energetic în civilizația modernă:
1) Alimentația
2) Televiziunea (ecranele)
3) Cumpărăturile.

Dacă am scoate aceste trei direcții de consum energetic, ce ar mai rămâne în viața noastră?
Ce ne-am face cu timpul și energia, dacă nu am mai consuma totul pe mâncare, pe dispozitive electronice și pe cumpărături?
Dacă nu am petrece ziua întreagă procurând, preparând și consumând mâncare, plus curățând după (și odihnindu-ne), uitându-ne cu orele la poveștile altora, pe ecrane sau căutând on-line obiecte de care suntem convinși că avem nevoie, până când constatăm că suntem aglomerați de toate fleacurile procurate – ce am face cu timpul și energia?


Dacă nu aș avea curent electric și bani, pentru prelungirea zilei și posibilitatea de achiziție, ce aș face? Cum mi-aș structura realitatea?
Sunt întrebări care ne pot speria, pentru că acum dorim să fim lăsați în pace, să ne imersăm în plăceri și indulgențe răsfățate.

Astăzi sărbătoresc pregătirile, pentru că vom continua să le facem întreaga zi. Vom depune eforturi pentru a împlini așteptările oferite de narativul oficial și vom consuma din energia corpului fizic, dar și din prețioasa energie a atenției noastre, pentru a ne ocupa de fleacuri și jocuri de copii (împachetări și despachetări de cadouri, aranjări de mese și spălări de vase și multe altele).

Am discutat în toate postările acestui an despre focalizarea atenției pe consumul de energie și despre intenționarea ”economiei de energie”.
Dacă tot suntem la vânătoare, de o săptămână întreagă, să ne poziționăm astăzi și mâine, în aceste zile speciale, pe un teren de vânătoare extra-dificil.
Cu prezență, cu atenție sporită și cu vigilență, să ne observăm comportamentele, alinierea la energia grupului (nu sub-estimați puterea de presiune a socialului!) și dispariția voinței personale sub straturi de complianță și compromisuri.

Sărbătorim pregătirile pentru cele mai dificile și interesante zile de ”vânătoare” ale perioadei. Terenul este mai provocator ca niciodată: întâlnirea cu familia și prietenii înseamnă răscolirea tuturor rănilor necicatrizate și deschiderea tuturor conflictelor, ne-soluționate. Stăm la pândă, observăm, conștientizăm, suntem prezenți cu ceea ce este, dacă avem un pic de energie, lucrăm pentru echilibrare, iar dacă nu avem energie, doar observăm. Orice fel de prezență detașată contează.
Energia perioadei ne permite să fim centrați, să fim echilibrați și să ne auto-susținem. A trecut și luna nouă, s-au mai liniștit eliminările, putem să fim un pic mai adunați. Exact ce avem nevoie: detașare și energie pentru Observatorul interior.

Să petrecem o altă zi cât prezentă, cu atenția pe noi înșine și pe starea corpului fizic.
Sărbători cu odihnă, liniște și echilibru, pentru noi toți
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Matematica lunii martie. Bună dimineața în ziua de 22 martie.

22 Mar 2023 377

#ConstanțaEsteBine 20.03.2023. Matematica lunii martie. Echinocțiu fericit și cu bucurie!

20 Mar 2023 487

#ConstanțaEsteBine 14 martie 2023. Matematica lunii martie

14 Mar 2023 536

#ConstanțaEsteBine Matematica lunii martie. 8.03.2023

08 Mar 2023 544

Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina „Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“

08 Mar 2023 4812

Jandarmii Grupării Mobile Constanța, au donat pentru poporul turc, greu încercat de cutremure

07 Mar 2023 462

#ConstanțaEsteBine 4.03.2023 -4 (patru). Astăzi citim din cartea ”Numerologie și destin” de Valeriu Pănoiu

04 Mar 2023 774

#ConstanțaEsteBine 2.03.2023. 2 (doi). Prima dublare. Unul s-a împărțit în doi

02 Mar 2023 737

#ConstanțaEsteBine 24 februarie 2023. Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet. Cartea momentului- James Clear – Atomic habits – schimbări mici, rezultate remarcabile

24 Feb 2023 602

#ConstanțaEsteBine 22 februarie 2023. Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet Cartea momentulu- James Clear – Atomic habits – schimbări mici, rezultate remarcabile

22 Feb 2023 611

19 februarie 2023. Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet. Cartea momentului- James Clear – Atomic habits – schimbări mici, rezultate remarcabile

20 Feb 2023 609

#ConstanțaEsteBine Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet. Cartea momentului- Detox sufletesc de Tukaram. Frica

10 Feb 2023 720

#ConstanțaEsteBine Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet. Cartea momentului- Detox sufletesc de Tukaram

08 Feb 2023 754

Județul Constanța Trafic infernal în localitatea Ovidiu din cauza lucrărilor de pe pod! Se circulă bară la bară (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2023 1101

#ConstanțaEsteBine Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet. Cartea perioadei – Detox sufletesc – Tukaram. O postare utilă și provocatoare, pentru o zi de lună plină, în iarnă calendaristică și hibernare interioară

04 Feb 2023 822