#ConstanțaEsteBine Ziua 48 - 17.02.2022 Astăzi sărbătoresc lavanda

Ieri seară, în cadrul Webinarului de aromaterapie am discutat despre plante, uleiurile esențiale și conexiunea cu emoțiile noastre.

Noi oamenii suntem făpturi senzoriale. Tot ce ne stimulează simțurile, declanșează reacții corporale: senzații, trăiri, experiențe.

Aromele, adică mirosurile, sunt conectate intim cu amintirile și în mod deosebit, cu perioadele de confort sau disconfort corporale.

Ne amintim cel mai bine și ușor acele mirosuri / arome conectate cu circumstanțe, locuri, obiecte sau alimente din copilăria noastră, care semnifică fie confort (o circumstanță pe care o căutăm continuu de-a lungul vieții), fie disconfort (de care fugim, sau la care reacționăm, de câte ori apare).

Aromaterapia este o tehnică de echilibrare și armonizare a emoțiilor, folosind puterea uleiurilor esențiale ale plantelor, dar și conexiunea acestora cu emoțiile din copilărie.
Ce mirosuri sau arome vă amintesc de copilăria voastră?

Când vă gândiți la perioada 0-7 ani, ce mirosuri vă conectează automat cu experiențele voastre corporale din acea perioadă?

Participanții la seminar au oferit numeroase variante de răspunsuri, de la mirosul de copturi, cozonac sau pâine, până la gutuie, mirosul de ger, mirosul de mare, mirosul de dentist sau cel de petrosin (produs petrolier) cu care se spălau podelele de lemn.

Chiar dacă nu face parte dintre amintirile copilăriei voastre, dar cu siguranță că vă este familiară la vârsta adultă, astăzi vă propun să facem o sărbătoare pentru lavandă. O plantă delicată, de culoare mov, din florile căreia se prepară un ulei esențial blând și extrem de folositor.


Lavanda este un mare calmant pentru sistemul nervos și un foarte bun relaxant al stărilor de încordare și contractură musculară (poate fi folosită în cantități mici, 1-2 picături într-un ulei de măsline bun, sau alt ulei vegetal calitativ, pentru aplicare pe piele și masaj).

Poate fi folosită pentru calmarea și vindecarea rapidă a arsurilor sau iritațiilor de pe piele (mai ales la copii, unde mereu apar incidente și iritații ale pielii). Chiar și în căzături, lovituri, echimoze, aplicarea locală calmează, relaxează, grăbește vindecarea.

Viroza de sezon se însoțește de dureri mari de cap, sau de dureri generale, în tot corpul. Lavanda poate fi un mare ajutor, fie pusă într-un difuzor, fie aplicată 1-2 picături pe tâmple sau în zona capului dureroasă.
Acțiunile sale sunt numeroase.

Lavanda determină o scădere a tensiunii arteriale, așa că atenție puțin la cei hipotensivi (cei cu suprarenalele slăbite, cu oboseală cronică), să fie diluată și folosită cu atenție. Nu vă feriți de ea din acest motiv, doar să fiți precauți.

În plus, alături de uleiurile esențiale de mentă și lămâi, este un anti-alergic important, pentru perioada primăverii care urmează. Se poate folosi în difuzor, zilnic, dacă petrecem mai mult timp în încăperi (1-2 pic din fiecare, în apa din difuzor). Sau într-un ulei purtător, aplicată în zona nasului, ochilor sau a gâtului/ decolteului, acolo unde simțim că este nevoie.

Sunt multe indicații ale acestui ulei atât de versatil și ușor de folosit (și plăcut ca aromă). Vă reamintesc și de o dezinfecție a gurii și întărire a gingiilor, pentru cei cu sângerări gingivale sau acidoză a gurii și afectări importante ale dinților. 1 picătură de uleiuri esențiale de lavandă, lămâie și mentă, în ulei de cocos sau ulei de măsline și o gargară a gurii, 1-2 ori pe zi - apoi scuipat în toaletă - 2-4 săptămâni.

Să nu uitați că există uleiuri esențiale la diferite firme, de calitate bună și varietate diversă. Le-am folosit și le recomand atât pe cele de la DoTerra, cât și Young living, dar le testez în prezent (și sunt mulțumită) și de uleiurile de Born to bio.

Aici există diferit decât la alte firme, trei variante de lavandă, cu arome și acțiuni proprii:
Lavanda clasică https://alchida.ro/.../ulei-esential-de-levantica-bio-10ml/
Lavandina https://alchida.ro/.../ulei-esential-de-lavandina-bio-10ml/
Și lavandina super https://alchida.ro/.../ulei-esential-de-lavandina-super.../

Trei nuanțe de mov, de încercat fiecare separat și descoperit care este preferata corpului vostru. Chiar și când vorbim doar despre lavandă, avem varietăți și posibilități diferite.
Aroma uleiurilor esențiale depinde de calitatea solului în care cresc plantele. Uleiurile Born to bio vin din Franța, patria lavandei și locul în care acest produs a devenit un simbol pentru relaxare corporală și grijă de sine importantă.

Astăzi sărbătoresc lavanda. Mi-am reamintit ieri la Webinar cât de util și de susținător este acest ulei esențial pentru corp, suflet și minte. De aceea vă invit să-l (re) descoperim împreună astăzi și să-l purtăm pe încheietura mâinilor, în încăperea în care ne aflăm, în baie sau în orice situație în care simțim că avem nevoie de calm, liniște, confort.

Să avem o altă zi de sărbătoare a vieții, de culoare mov-violet, cu miros de lavandă și corp fizic relaxat. Cu lavandă (levănțică), viața este mult mai frumoasă.

Cu iubire, tuturor

Articol șți foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 425

#ConstantaEste bine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 1, 26 martie 2024, a trecut luna plină în Balanță

26 Mar 2024 475

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 15, 25 martie 2024, „Lună plină cu lumină”

25 Mar 2024 463

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 682

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 12. 22 martie 2024. Zi energetic intensă, cu soarele în Berbec

22 Mar 2024 404

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 419

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 9. Echinocțiul de primăvară

19 Mar 2024 413

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 7 17 martie 2024 Bine v-am regăsit într-o zi de odihnă și de conexiune cu Sufletul

17 Mar 2024 412

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 6. 16 martie 2024. Luna în creștere începe să-și simtă din ce în ce mai intens energia

16 Mar 2024 509

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 4 14 martie 2024 Energia lunii în creștere începe să se simtă

14 Mar 2024 439

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 1 11 martie 2024 Suntem bine cu toții

11 Mar 2024 774

#ConstanțaEsteBine 10 martie 2024. Luna nouă în Pești

10 Mar 2024 574

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 13. 8 martie 2024. La mulți ani de ziua femeilor tuturor sufletelor cu vibrația Creativității și Imaginației

08 Mar 2024 525

#ConstantaEsteBine Eliminările sunt multe și intensive

07 Mar 2024 413

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 10 5 martie 2024 ”Învață-i pe oameni să fie creatori, nu consumatori”

05 Mar 2024 538