#ConstanțaEsteBine Ziua 55 – 24 februarie 2022. Astăzi sărbătoresc declarația de apreciere

Știu că astăzi este sărbătoarea Dragobete în tradiția populară românească.
La fel ca și Sfântul Valentin, pe care l-am celebrat pe 14 februarie, este o altă oportunitate să ni se amintească de relațiile intime dintre oameni.

Suntem încurajați în aceste zile să ne punem atenția pe un aspect din viețile noastre despre care știm puține, experimentăm parțial în cursul vieții (nu avem cum să explorăm totalitatea posibilităților în cursul unei singure existențe) și visăm enorm: sexualitatea.

Deși atât Dragobetele, cât și Sfântul Valentin declară în mod ”oficial” că sărbătoresc iubirea, toate simbolurile folosite, culorile, alimentele și apropo-urile sunt conectate cu apropierea fizică, pe care o denumim sexualitate.
Astăzi mi-am propus să fac o declarație de apreciere către corpul meu fizic.

Și să evit cuvântul iubire (atât de împletit cu sexualitatea), fără a uita de alte cuvinte pe care le simt mai aproape: respect, recunoștință, valorizare, gratitudine.
În ultimii ani, în tot demersul de educație și creștere a conștientizării, am realizat importanța uriașă a trăirii în prezent.

Pentru corpul fizic, templul Sufletului și vehiculul energiei luminii, există doar timpul prezent, doar momentul de acum.
Corpul nu este interesat în experiențele din trecut, în poveștile interesante despre reușite și eșecuri, în emoțiile pe care le trezesc cuvintele, cântecel sau formee obiectelor lumii. Corpul nu prea are ce face cu trandafirii roșii, inimioarele stilizate și mai ales cu acea combinație interesantă între căpșuni și ciocolată (acid cu acid). Corpul este indiferent la toate planurile de viitor și proiectele despre ”cum să cucerim lumea”.

Pentru corpul nostru fizic, vorbăria minții este obositoare. Datorită ei, nu se poate odihni relaxat nopțile, datorită ei aleargă întreaga zi dintr-o parte în alta, făcând fel și fel de activități care nu-i sunt utile sau benefice.
A fi în prezent, în cea mai bună variantă energetică posibilă (adică fără pierderi de energie emoționale, mentale sau fizice), fără disconfort termic, alimentar sau relațional, reprezintă singura năzuință a biologiei corpului nostru.


Templul corpului nostru adoră să fie, să existe, să NU FACĂ NIMIC.
Știu că pare neobișnuit pentru mintea care scrie aceste cuvinte (și pentru cele care citesc), dar dinspre corp vine acest mesaj în multe dintre momentele aglomerate ale vieților noastre. L-ați auzit? L-ați perceput? Este discret, dar există acolo, dincolo de toate făcutele și nefăcutele din treburile zilnice.


Ființarea, existența, a sta în liniște, a contempla ceea ce este în jur, fără gânduri și planuri de acțiune, reprezintă o utopie, pentru mințile cuplate la Internet.
Tocmai pentru că este o raritate trăirea în prezent și pentru că personal am din ce în ce mai rare momente de reală liniște, am ales ca astăzi, de Dragobete, să sărbătoresc ziua printr-o declarație de apreciere pentru corp:

”Îți mulțumesc că reziști de atâția ani provocărilor continue ale Micului Tiran al Minții. Chiar dacă deciziile sale îți sabotează rezistența și structura, magia biologiei nu încetează să mă uimească. Te refaci, te regenerezi, continui să exiști și luminezi.
Îți onorez versatilitatea și adaptabilitatea. Oricare au fost și sunt provocările, găsești cele mai bune soluții pentru a rămâne viu. Regulile de folosire corporală pe care le-am învățat acasă și în școală s-au dovedit neputincioase (și incomplete) pentru a-ți descrie uimitoarele funcții și posibilități.

Ești o minune de structură, o rețea de conexiuni atât de complexă și simplă în conceperea sa, încât nu îmi ajunge o viață să te cunosc și să te apreciez și mai mult.
Ești prietenul meu cel mai bun pe acest pământ, corp minunat și armonios. Să învăț comunicarea cu tine și să-ți înțeleg semnalele a devenit mult mai important pentru mine decât să învăț o limbă străină sau să comunic cu plantele ori animalele. Comunicarea cu tine este la fel de dificilă sau la fel de simplă (depinde de modul în care o privesc) ca orice altă relație din viața mea.

Când mă interesează o persoană sau un lucru, sunt în stare să aloc o mulțime de energie pentru a mă apropia și a o cunoaște mai bine. Pot folosi aceste abilități în relația cu tine, corp frumos, și doresc să aflu și mai multe despre cum să mă port mai bine cu tine, cum să devin o persoană mai bună, datorită acestei relații.
Te apreciez, valorizez darurile tale de mișcare, respirație, adaptabilitate și putere și sunt recunoscătoare pentru toate funcțiile tale complexe. Nu este niciuna mai mică sau mai puțin importantă, toate îmi sunt utile pentru adaptare și buna desfășurare a vieții mele.

Sunt alături de tine, corp echilibrat și frumos, la fiecare pas al vieții și cu fiecare respirație care îți menține structura activă.
Te sărbătoresc astăzi și sunt cu tine întreaga zi.
Așa cum doresc să învăț să fiu și restul vieții.
Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc”.

Dacă vă inspiră această sărbătorire, scrieți sau rostiți fiecare o declarație personală de apreciere, respect sau recunoștință pentru corpul pe care îl aveți. Chiar mai detaliată decât am făcut-o eu mai sus.
Și în timp ce o faceți, observați-vă corpul și reacția sa. Oricare este.

Să avem cu toții o zi de Dragobete cu apreciere și recunoștință pentru minunea creației: corpul fizic
Vă invit la Webinarul de mâine, 25 februarie, în care vom continua sărbătorirea corpului fizic, discutând despre puterea sa de rezistență directă, numită imunitate:
https://alchida.ro/produs/webinar-25-februarie/
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 300

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 367

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 400

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 551

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 451

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 430

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 420

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 423

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 435

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 504

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 12-6.04.2024. Luna este în semnul Peștilor

06 Apr 2024 470

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 11. 5.04.2024. Luna în scădere merge înainte

05 Apr 2024 446

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 10 4.04.2024 Astăzi este despre 4 (patru), structură și ordine

04 Apr 2024 567

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 9, 3 aprilie 2024. Suntem în mijlocul portalului de eclipse

03 Apr 2024 507

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 7 1 aprilie 2024 Ziua păcălelilor

01 Apr 2024 443