#ConstanțaEsteBine Ziua 61 – 2.03.2022. Astăzi sărbătoresc Peștii

Zodia PestiNe aflăm în plină zodie a Peștilor, soarele aflându-se în mijlocul acestui semn zodiacal. Astăzi, luna este și ea în Pești, în același timp fiind o lună nouă. Adică influența energiei Peștilor este intensificată de toate aceste sincronicități energetice.

Vremea este tipică pentru perioada Peștilor, umedă și rece, cu multe precipitații. Iarna pare să se fi întors, după ce am crezut pentru o secundă că a venit primăvara.

În fiecare an, energetica schimbătoare și fluidă din perioada Peștilor ne păcălește, dându-ne false speranțe că mai scăpăm de hainele groase și facturile destul de mari de la încălzire. Dar știm că de fiecare dată este la fel (dacă observăm tiparele): frigul se reîntoarce, uneori la fel de intens ca la debutul iernii.

Câteodată, la finalul iernii, în semnul zodiacal al Peștilor, gerul este cel mai intens din întreaga perioadă rece. Fiecare anotimp pare că se agață cu insistență către final, să ne reamintească de existența sa.

Vorbind iar de finaluri, vă așteptăm în seara aceasta la Webinarul despre Onorarea finalurilor, cu multe surprize pentru participanți.
https://www.eduvisionlearning.ro/course...
Sărbătorim finalul unei serii de Webinarii, observând agățările și transformându-le în altceva mult mai benefic: celebrare și acceptare.

Este un comportament pe care și noi, oamenii, îl observăm la noi înșine. Când simțim că ceva se apropie de final, ne agățăm cu disperare, într-o naivă tentativă de a opri împlinirea acelui final.
Ne agățăm de servicii și slujbe care nu ne mai servesc pentru creștere și susținere, doar pentru confortul familiarului și puținii bani care ne intră lunar în cont.

Ne agățăm de relații de mult expirate (femeile sunt experte la această categorie) doar din teama de singurătate și frica de necunoscut și ”dacă nu mai este nimic, acolo, pentru mine?”

Ne agățăm de obiecte, locuri și structuri familiare, doar pentru a nu fi nevoiți să schimbăm ceva, odată cu eliberarea lor.

Comportamentul matur și natural este de acceptare și onorare a finalurilor, de împachetare a bagajelor și pregătire pentru plecare. Iar când vine semnalul de ”gata”, nu urlăm, țipăm și ne văicărim. Ci pășim în necunoscut. Cu încredere în Forța Vieții.

Da, ne este groază de schimbare. Pentru că niciodată nu știi dacă este spre mai bine sau spre mai rău.
Ne este groază de provocări.

”De ce mi se întâmplă mie asta? Nu-mi vine să cred ce se întâmplă! Nu este adevărat, este doar în închipuirea mea!”
Am auzit aceste replici de sute de mii de ori în cariera mea profesională.
Realitatea este formată din schimbări iminente. Care vin peste noi.

Dumnezeu, în bunătatea lui supremă, ne forțează să creștem. Dacă ar fi după noi, am rămâne niște papă lapte eterni. Cum fac mulți copii, dacă li se permite. Rămân atașați de țâța mamii, în forme simbolice (degetul în gură, țigara în gură, sticla în gură) o viață întreagă.
Dar Divinul nu permite aceste aberații.

Nu putem să copilărim la nesfârșit. În grija lui pentru integritatea spiritului uman, Divinul ne trimite exact provocările de care avem nevoie pentru a ne trezi din anestezia Sufletului și a continua procesul de creștere.

Peștii sunt un simbol pentru agilitate, versatilitate, curgere cu fluxul vieții și adaptabilitate. Toate persoanele născute în semnul Peștilor au aceste calități naturale, din care putem să învățăm și pe care le putem și noi, ceilalți, dezvolta.

Întrebând un grup de doamne ce calități ar putea descrie pentru zodia Peștilor, la oamenii apropiați din jurul lor, mi-au răspuns: zgârcenie, egoism, alunecoși, tipicari. Am putut să observ în plină acțiune mintea critică (aceea cu judecata și critica – cea pe care am pus-o ieri la exercițiul de tăcere – oare v-a ieșit?)

Personal, am găsit alt cuvânt care descrie mult mai bine Peștii, ca trăsătură dominantă de caracter: cumpătarea.
Pentru că știu foarte bine persoane apropiate născute în zodia Peștilor, le-am observat de-a lungul timpului și am remarcat această abilitate a lor, pe care realmente o admir: cumpătarea.

Sunt foarte atenți cu propria lor energie (cum o cheltuie, cui o dau, ce fac cu ea), cu resursele lor economice (timp, bani, bunuri), cu relațiile lor (foarte foarte pretențioși și mofturoși), cu hainele și mâncarea (aici sunt de-a dreptul tipicari) și cu vorbele, prezența, interacțiunea. Par timizi (deși nu sunt, doar sunt precauți). Par egoiști (deși nu sunt, au enorm de multă generozitate și dăruire, dar numai când vor și cui doresc ei). Par alunecoși (deși nu sunt, au o capacitate incredibilă de adaptare și rezistență la tot ce vine). Par fragili și vulnerabili (deși nu sunt, supraviețuiesc unor încercări care doboară caractere mult mai rezistente decât ei). Sunt discreți, blânzi, adaptabili; în același timp își apără cu neînduplecare nevoile, corpul, Sufletul și propria lor viziune asupra vieții.

Astăzi sărbătoresc Luna nouă în Pești și Peștii, ca și arhetip (simbol, semn) care îmi amintește de abilitatea înnăscută de a economisi energia numită CUMPĂTARE. Este exact vibrația pe care intenționez să o însămânțez de lună Nouă în Pești, pentru a crește și a se dezvolta în viața mea, în zilele care urmează.

Cumpătarea mentală: nu mai las gândurile să zburde unde doresc și cum doresc – le mențin ancorate în afirmații pozitive și lecturi care să îmi facă bine. Cum aud vești formulate în energia panicii, fricii sau terorii, aleg să închid urechile și să le reformulez în capul meu. Am aflat de mult că trăiesc într-o lume ”cu capul în jos” – așa că reformulez PE DOS tot ceea ce primesc exagerat din ”canale oficiale”.
”O să muriți cu toții. Faceți așa și așa, și poate veți trăi” spun știrile oficiale. ”Aha, deci este o mare șansă să trăiesc, dacă NU voi face așa și așa, cum mi se spune”.
”Cumpărați asta și ailaltă, să vă fie bine” spun reclamele oficiale. ”Bun, deci dacă NU cumpăr astea, îmi va fi bine”.
”Vine sfârșitul lumii” spun voci panicate. ”Deci începe ceva nou și interesant”.

Cumpătarea emoțională: chiar dacă lucrurile și evenimentele din fața ochilor mei iau o turnură la care nu mă aștept, mă centrez în cea mai puternică stare de liniște pe care o pot accesa cu afirmațiile, meditațiile și rugăciunile mele. Și știu că Spiritul Divin mă ghidează la fiecare pas. Cu Divinul înainte și eu după el, nu pot să mă pierd în Jungla nebuniei umane. Oricum destinul meu este scris. Dacă pot afla o soluție, o să o aflu. Asta face și o persoană din zodia Peștilor. Se strecoară printre tot ce se întâmplă și supraviețuiește. Am văzut prea mulți dintre acești oameni realmente strecurându-se printre provocări, boli și diferite șocuri și ieșind la capătul celălalt zâmbitori și plini de lumină. Atâta putere este în spiritul uman!

Și cumpătare fizică: nu investesc energie în direcții în care cheltui în gol. Nu trag de corpul fizic la sală sau în activități consumatoare de adrenalină, dacă nu sunt făcute într-un mod strategic și inteligent. Nu pierd nopțile și nu stau inutil la ecrane, să mă încarc cu programarea lumii. Nu introduc în corpul meu rezistent, templul sufletului meu, gunoaie din ambalaje numite mâncare. Hrana nu crește pe rafturile magazinelor.

Aleg creația Divină, în această perioadă în care creațiile umane încep să semene a deșeuri.
Hrana reală a corpului meu, parte din Natură, crește în Natură. Merg la cumpărături în piață, la oameni, la tarabe și aleg alimentele create de Forța vieții, care m-a adus și pe mine aici în experiența lumii. Consum puțin, bun și pe îndelete. Asta fac cei născuți în zodia Peștilor.

Astăzi sărbătoresc peștii pentru că m-au învățat cumpătarea, grija de sine, adaptabilitatea și fluiditatea curgerii cu Forța vieții. Continui intenția economiei de energie, prin cumpătarea în vorbe, în gândire, în judecată și critică și în orice fel de răspuns emoțional la provocări.

Să avem cu toții o Lună nouă în Pești cât mai liniștită, cu echilibru și cumpătare
Cu iubire, tuturor

Articol preluat de pe facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 428

#ConstantaEste bine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 1, 26 martie 2024, a trecut luna plină în Balanță

26 Mar 2024 489

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 15, 25 martie 2024, „Lună plină cu lumină”

25 Mar 2024 465

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 684

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 12. 22 martie 2024. Zi energetic intensă, cu soarele în Berbec

22 Mar 2024 404

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 419

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 9. Echinocțiul de primăvară

19 Mar 2024 413

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 7 17 martie 2024 Bine v-am regăsit într-o zi de odihnă și de conexiune cu Sufletul

17 Mar 2024 412

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 6. 16 martie 2024. Luna în creștere începe să-și simtă din ce în ce mai intens energia

16 Mar 2024 509

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 4 14 martie 2024 Energia lunii în creștere începe să se simtă

14 Mar 2024 439

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 1 11 martie 2024 Suntem bine cu toții

11 Mar 2024 775

#ConstanțaEsteBine 10 martie 2024. Luna nouă în Pești

10 Mar 2024 574

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 13. 8 martie 2024. La mulți ani de ziua femeilor tuturor sufletelor cu vibrația Creativității și Imaginației

08 Mar 2024 525

#ConstantaEsteBine Eliminările sunt multe și intensive

07 Mar 2024 413

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 10 5 martie 2024 ”Învață-i pe oameni să fie creatori, nu consumatori”

05 Mar 2024 538