Resurse educaționale pe tema cetățeniei digitale, prin programul Erasmus + Platformă de învățare online inițiată de o asociație constănțeană și finanțată cu aproape 200.000 Euro

  • Consorțiu internațional, format din organizații din România (Asociația TEAM4Excellence din Constanța), Cipru, Grecia, Germania
  • Pedagogii și metode inovatoare pentru predare, învățare și evaluare
Asociația TEAM4Excellence din Constanța a decis să schimbe lucrurile în bine și a inițiat un parteneriat care își propune să creeze un mediu de învățare inovator pentru învățarea abilităților de cetățenie digitală.




Abilitățile de cetățenie digitală sunt esențiale pentru dezvoltarea tinerilor în era digitală. Acestea sunt importante pentru interpretarea informațiilor, exprimarea prin intermediul mijloacelor digitale, comunicarea în lumea digitală și luarea unor decizii informate. Chiar dacă aproape totul migrează spre digital, organizațiile de tineret nu sunt încă pregătite pe deplin pentru a ajuta tinerii, în special pe cei cu oportunități reduse, în dobândirea acestor abilități.
În acest context, Consorțiul este format din patru organizații:
• Asociatia Team 4 Excellence, Romania
• Cyprus Organization For Sustainable Education And Active Learning, Cipru
• Athens Lifelong Learning Institut Eastiki Mi Kerdoskopiki Etairia, Grecia
• Arbeitskreis Ostviertel e.V., Germania


Propunerea de proiect a Asociației TEAM4Excellence din Constanța a fost evaluată și acceptată pentru a fi finanțată de Agenția Națională Română pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).
Astfel, ANPCDEFP acordă proiectului acestei asociații constănțene „DIGCIT - Strategic partnership to develop open educational resources for teaching digital citizenship”, cofinanțare în valoare de 198.874 Euro.
După cum informează Ovidiu Acomi, președinte Team4Excellence, întâlnirea de lansare programată în România, a avut loc online, din cauza crizei internaționale provocate de focarul COVID-19. Întâlnirea Skype organizată recent a fost o bună ocazie pentru parteneri să se cunoască și să se pună de acord asupra etapelor principale pentru implementarea proiectului.

„Proiectul își propune să promoveze cetățenia digitală prin activitatea de tineret. Astfel, am ales să dezvoltăm pedagogii și metode inovatoare pentru predare, învățare și evaluare care să sprijine formatorii și elevii să utilizeze tehnologii digitale în mod creativ, colaborativ și eficient. Vom proiecta un MOOC (platforma de învățare online) cu resurse educaționale gratuite pentru domenii digitale esențiale lumii digitală de astăzi:

1) Acces și incluziune

2) Învățare și creativitate
3) Alfabetizarea media
4) Etică și empatie
5) Sănătate și bunăstare
6) E-prezență și comunicații
7) Participarea activă
8) Drepturi și responsabilități
9) Confidențialitate și securitate
10) Conștientizarea consumatorilor

Acest parteneriat multidisciplinar și complementar, împreună cu peste douăzeci de parteneri asociați, vor contribui la distribuirea pe scară largă a rezultatelor proiectului grupurilor de tineri, formatori, profesori, lucrători de tineret și organizații de tineret.
Timp de doi ani de acum înainte, organizațiile partenere vor colabora pentru crearea de materiale de învățare atractive, vor organiza cursuri pilot și vor informa despre evoluția activităților prin intermediul paginii web a proiectului https://trainingclub.eu/.

Aici vor fi actualizări și detalii despre fazele de implementare a proiectului susținut prin programul ERASMUS + finanțat de UE”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.