Constanteanul suparat

Acuzații grave la adresa unor infirmiere din Spitalul Județean Constanța. Cum s-ar fi comportat cu un bolnav

O constănțeancă, nemulțumită de condițiile în care a fost tratat un pacient diagnosticat cu accident cerebral în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a postat un mesaj pe contul său de Facebook. Aceasta a fost dezamăgită de comportamentul unor infirmiere care, confor m acesteia, ar fi lăsat pacientul imobilizat neschimbat. 

”Știu din tristele experiențe anterioare că în Spitalul de Urgență Constanța sunt și îngeri-medici minunați, asistențe și infirmiere care nu doar prestează o muncă, ci se dedică trup și suflet unei meserii pentru care îți trebuie chemare, har și inimă, dar există și oameni ce nu au ce cauta acolo, un blestem și o suferință în plus pentru bolnavi... Cum este posibil să te porți mizerabil și să tipi la un om adus cu targă, în urma unui infarct cerebral, să-i pretinzi, cu furie, să se miște singur și să se mute, când el este paralizat și are dureri? Cum este posibil că tu, infirmieră, să nu schimbi pampersul (pe care tot aparținătorii îl aduc) o tură întreagă, lăsând responsabilitatea turei următoare-dacă are bunăvoință? Cum este posibil că un bolnav paralizat aproape total să se chinuiască singur, cu o singură mână- și aceea beteagă-să își schimbe pampersul? Cum este posibil că atunci când ți se cere, cu smerenie, ajutorul să schimbi cearceaful ud de la pampersul de mult timp nefolositor, tu să îl iei și să îl întorci, mutând udătură din dreptul sezututlui și picioarelor în dreptul plămânilor????!!! Cum este posibil că tot vizitatorii și aparținătorii colegilor de suferința să se îndure să dea un strop de apă și mâncare omului ce nu se poate mișca când ar trebui ajutat de persoane abilitate?????” - se arată în mesajul postat pe Facebook. 


Constănțeanca a adus în atenție și atențiile oferite infirmierelor.
 

”Credeți că micile atenții sunt suficiente? S-a dovedit că nu. De la o tură la altă le cuprinde amnezia...și sunt multe, persoanele de care depind bolnavii. Dumnezeu să îi binecuvânteze pe medicii, asistentele și infirmierele-oamenii minunați care au milă și dăruire, iar factorii responsabili să verifice dacă bolnavii au venit într-un loc al salvării și al speranței, ori într-un iad!” - se mai arată în mesaj. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

BARZALE STEFAN

29 Aug, 2017 13:12

DRAGI DOMNI ,PROBLEMA NU ESTE DE ACUM ,ESTE DE ANI DE ZILE ,FARA O SPAGA DATA INFIRMIERILOR ,NU SCHIMBA LENJERIA ,NU TE AJUTA CU NIMIC ,IAR BRANCARDIERII DACA NU-I PLATESTI TE SCAPA PE JOS DIN TARGA ,ASTA AM PATIT-O EU DUPA 3 ZILE LA REANIMARE.DAR NU VA FACETI PROBLEME ,ACEEASI PROBLEMA ESTE SI IN INSTITUTIILE SANITARE PARTICULARE DE HEMODIALIZA ,AM RECLAMAT DIRECT IN GERMANIA DAR CE AM PATIT DUPA ACEEA NU VA SPUN ,MAU DISTRUS PSIHIC SI FIZIC ,FIIND NEVOIT SA PLEC LA ALTA UNITATE DE HEMODIALIZA UNDE AM GASIT ACEEASI PROBLEMA ,ASA CA NU SE POATE FACE NIMIC IN SISTEM ,NE BATEM GURA DE POMANA.

Gaby

04 Aug, 2017 09:34

Exista pe aici persoane care nu stiu ce atributii are asistenta, dar vorbesc asa, sa se afle in treaba.Sa vorbeasca si tantii Dana ca tot e libet la zis elucubratii.

Anghel Mariana

03 Aug, 2017 23:44

Nu poti sa arunci vina pe asistente, infirmiere sau pe medici. In toate aceste categorii se gasesc si exemple pozitive, dar si negative. Ceea ce trebuie sa facem pentru a le indrepta pe cele negative este sa reactionam. Ca doamna aceasta, care a postat pe facebook, sau ca altii, printre care si eu, care au facut reclamatia on line, pe saitul spitalului. Numai asa putem schimba lucrurile, popularizandu-le, incriminandu-le, si nu plecand capul. Doamna aceasta, care a postat pe facebook, este totusi destul de evaziva. Mi-ar fi placut sa vad nume al persoanei/persoanelor pe care le acuza. Dand date concrete, care se pot verifica, iti asumi ceea ce spui si esti mult mai credibil.

Eduard

02 Aug, 2017 21:11

Sunt fel si fel de infiermiere eu sunt satul de stat prin spital si sunt femei care isi dedica mesia din toata inima dar si scorpii multe care asteapta bani altfel nici o sansa pana nu te certi xu ele mai rau ca in piata . Asistentele nu pot face si treaba de infirmiere ca tot mentiona cineva treaba asta si in legatura cu ele aceasi treaba e valabila . Nu ai ce sa faci asa e in tara noastra si tot noi le-am atat asa

Dana

02 Aug, 2017 16:39

Nu infirmierele sunt vinovat ci insusi asistentele e treaba lor sa schimbe un bolnav si sa-l ingrijeasca nu doar o injectie si atat.

Ilie

02 Aug, 2017 14:49

Nu degeaba sunt agresate infirmierele. Ele insusi sunt agresive, atat verbal cat si fizic. De fiecare data cand intram in spital pentru a vizita pe cineva drag, eram intampinat de infirmiere agresive care aveau comportament de mahala. Atat de putine infirmiere serioase sunt, incat nu dam de ele.

Marinel

02 Aug, 2017 12:50

Atat timp cat sunteti platite din banii statului + spaga care va intra in buzunar..+ juramantul pe care l-ati depus..sunteti obligate sa va faceti meseria..de asta v-ati ales meseria asta..daca nu va place,faceti alta meserie..nu va bateti joc de omenii bolnavi..oricum si voi o sa ajungeti ca acei batrani neajutorati..si sa va dea Dumnezeu dupa cum va comportati voi acum..sa aveti aceeasi soarta

killer

02 Aug, 2017 12:41

De ce nu te porti uman si incerci sa scoti in evidenta tot ce inseamna mizeria umană din spitalul jud.Constanta? Ce vrei sa evidentiezi cu asta? Nu iti convine,schimbati meseria! Nu face ceva ce te depăseste si nu iti place.

fara nume

02 Aug, 2017 10:26

Pentru Marilena Dumitru: E plin de agentii zip escort in spital. Daca sunteți "agresati"( ma îndoiesc, o minciuna sfruntata), e suficient sa ii chemati, sunt foarte agresivi cu apartinatorii si pacienții. La fel ca unele cadre medicale.

marinela dumitru

02 Aug, 2017 08:18

De ce când sunt agresate infirmierele de pacienți sau aparținători nu se scrie! Știe cineva că pacienții cred că ay doar drepturi?

Articole asemanatoare

Stop SRL și-a modificat obiectul de activitate. Detalii

16 Jul 2019 519

Firma în care este asociat un consilier judeţean se va ocupa de servicii de spălare în Spitalul Judeţean Constanţa (document)

11 Jul 2019 828

Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la judecată cu Agenţia Naţională de Integritate

05 Jul 2019 923

Gemini Trade DDD a reclamat Spitalul Judeţean Constanţa la CNSC. Ce a decis Consiliul

01 Jul 2019 893

Contestaţia depusă de Oxygas SRL împotriva Spitalului Judeţean Constanţa, declinată de CNSC către Tribunal

29 Jun 2019 741

Imagini de la eveniment. Constanţa Accident rutier lângă Spitalul Judeţean, cu două maşini implicate. O persoană rănită (galerie foto + video)

25 Jun 2019 2408

Ce va livra o firmă din Iaşi Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa (document)

21 Jun 2019 1068

UPDATE. Final sângeros al minivacanței de Rusalii. O femeie a fost înjunghiată lângă o discotecă din Costinești (galerie foto+video)

18 Jun 2019 17808

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

03 Jun 2019 947

Cine va livra kiturile de reactivi gaze în sânge Spitalului Judeţean Constanţa (document)

31 May 2019 616

Cine va livra incineratoare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa (document)

30 May 2019 704

Ce firmă va livra consumabile pentru mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța (document)

18 May 2019 696

Ce firmă va furniza materiale sanitare Spitalului Judeţean Constanţa (document)

16 May 2019 506

Ce societate va actualiza sistemul „Hipocrate“ al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

15 May 2019 721

Ce firme vor furniza materiale sanitare Spitalului Județean Constanța (document)

13 May 2019 640