Acuzații grave la adresa unor infirmiere din Spitalul Județean Constanța. Cum s-ar fi comportat cu un bolnav

O constănțeancă, nemulțumită de condițiile în care a fost tratat un pacient diagnosticat cu accident cerebral în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a postat un mesaj pe contul său de Facebook. Aceasta a fost dezamăgită de comportamentul unor infirmiere care, confor m acesteia, ar fi lăsat pacientul imobilizat neschimbat. 

”Știu din tristele experiențe anterioare că în Spitalul de Urgență Constanța sunt și îngeri-medici minunați, asistențe și infirmiere care nu doar prestează o muncă, ci se dedică trup și suflet unei meserii pentru care îți trebuie chemare, har și inimă, dar există și oameni ce nu au ce cauta acolo, un blestem și o suferință în plus pentru bolnavi... Cum este posibil să te porți mizerabil și să tipi la un om adus cu targă, în urma unui infarct cerebral, să-i pretinzi, cu furie, să se miște singur și să se mute, când el este paralizat și are dureri? Cum este posibil că tu, infirmieră, să nu schimbi pampersul (pe care tot aparținătorii îl aduc) o tură întreagă, lăsând responsabilitatea turei următoare-dacă are bunăvoință? Cum este posibil că un bolnav paralizat aproape total să se chinuiască singur, cu o singură mână- și aceea beteagă-să își schimbe pampersul? Cum este posibil că atunci când ți se cere, cu smerenie, ajutorul să schimbi cearceaful ud de la pampersul de mult timp nefolositor, tu să îl iei și să îl întorci, mutând udătură din dreptul sezututlui și picioarelor în dreptul plămânilor????!!! Cum este posibil că tot vizitatorii și aparținătorii colegilor de suferința să se îndure să dea un strop de apă și mâncare omului ce nu se poate mișca când ar trebui ajutat de persoane abilitate?????” - se arată în mesajul postat pe Facebook. 


Constănțeanca a adus în atenție și atențiile oferite infirmierelor.
 

”Credeți că micile atenții sunt suficiente? S-a dovedit că nu. De la o tură la altă le cuprinde amnezia...și sunt multe, persoanele de care depind bolnavii. Dumnezeu să îi binecuvânteze pe medicii, asistentele și infirmierele-oamenii minunați care au milă și dăruire, iar factorii responsabili să verifice dacă bolnavii au venit într-un loc al salvării și al speranței, ori într-un iad!” - se mai arată în mesaj. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

BARZALE STEFAN

29 Aug, 2017 13:12

DRAGI DOMNI ,PROBLEMA NU ESTE DE ACUM ,ESTE DE ANI DE ZILE ,FARA O SPAGA DATA INFIRMIERILOR ,NU SCHIMBA LENJERIA ,NU TE AJUTA CU NIMIC ,IAR BRANCARDIERII DACA NU-I PLATESTI TE SCAPA PE JOS DIN TARGA ,ASTA AM PATIT-O EU DUPA 3 ZILE LA REANIMARE.DAR NU VA FACETI PROBLEME ,ACEEASI PROBLEMA ESTE SI IN INSTITUTIILE SANITARE PARTICULARE DE HEMODIALIZA ,AM RECLAMAT DIRECT IN GERMANIA DAR CE AM PATIT DUPA ACEEA NU VA SPUN ,MAU DISTRUS PSIHIC SI FIZIC ,FIIND NEVOIT SA PLEC LA ALTA UNITATE DE HEMODIALIZA UNDE AM GASIT ACEEASI PROBLEMA ,ASA CA NU SE POATE FACE NIMIC IN SISTEM ,NE BATEM GURA DE POMANA.

Gaby

04 Aug, 2017 09:34

Exista pe aici persoane care nu stiu ce atributii are asistenta, dar vorbesc asa, sa se afle in treaba.Sa vorbeasca si tantii Dana ca tot e libet la zis elucubratii.

Anghel Mariana

03 Aug, 2017 23:44

Nu poti sa arunci vina pe asistente, infirmiere sau pe medici. In toate aceste categorii se gasesc si exemple pozitive, dar si negative. Ceea ce trebuie sa facem pentru a le indrepta pe cele negative este sa reactionam. Ca doamna aceasta, care a postat pe facebook, sau ca altii, printre care si eu, care au facut reclamatia on line, pe saitul spitalului. Numai asa putem schimba lucrurile, popularizandu-le, incriminandu-le, si nu plecand capul. Doamna aceasta, care a postat pe facebook, este totusi destul de evaziva. Mi-ar fi placut sa vad nume al persoanei/persoanelor pe care le acuza. Dand date concrete, care se pot verifica, iti asumi ceea ce spui si esti mult mai credibil.

Eduard

02 Aug, 2017 21:11

Sunt fel si fel de infiermiere eu sunt satul de stat prin spital si sunt femei care isi dedica mesia din toata inima dar si scorpii multe care asteapta bani altfel nici o sansa pana nu te certi xu ele mai rau ca in piata . Asistentele nu pot face si treaba de infirmiere ca tot mentiona cineva treaba asta si in legatura cu ele aceasi treaba e valabila . Nu ai ce sa faci asa e in tara noastra si tot noi le-am atat asa

Dana

02 Aug, 2017 16:39

Nu infirmierele sunt vinovat ci insusi asistentele e treaba lor sa schimbe un bolnav si sa-l ingrijeasca nu doar o injectie si atat.

Ilie

02 Aug, 2017 14:49

Nu degeaba sunt agresate infirmierele. Ele insusi sunt agresive, atat verbal cat si fizic. De fiecare data cand intram in spital pentru a vizita pe cineva drag, eram intampinat de infirmiere agresive care aveau comportament de mahala. Atat de putine infirmiere serioase sunt, incat nu dam de ele.

Marinel

02 Aug, 2017 12:50

Atat timp cat sunteti platite din banii statului + spaga care va intra in buzunar..+ juramantul pe care l-ati depus..sunteti obligate sa va faceti meseria..de asta v-ati ales meseria asta..daca nu va place,faceti alta meserie..nu va bateti joc de omenii bolnavi..oricum si voi o sa ajungeti ca acei batrani neajutorati..si sa va dea Dumnezeu dupa cum va comportati voi acum..sa aveti aceeasi soarta

killer

02 Aug, 2017 12:41

De ce nu te porti uman si incerci sa scoti in evidenta tot ce inseamna mizeria umană din spitalul jud.Constanta? Ce vrei sa evidentiezi cu asta? Nu iti convine,schimbati meseria! Nu face ceva ce te depăseste si nu iti place.

fara nume

02 Aug, 2017 10:26

Pentru Marilena Dumitru: E plin de agentii zip escort in spital. Daca sunteți "agresati"( ma îndoiesc, o minciuna sfruntata), e suficient sa ii chemati, sunt foarte agresivi cu apartinatorii si pacienții. La fel ca unele cadre medicale.

marinela dumitru

02 Aug, 2017 08:18

De ce când sunt agresate infirmierele de pacienți sau aparținători nu se scrie! Știe cineva că pacienții cred că ay doar drepturi?

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Spitalul Județean Constanța investește în servicii de prelucrare date (DOCUMENT)

12 Apr 2024 419

Investiție de 3,2 milioane de euro la Spitalul Județean Constanța! Licitație deschisă pentru un sistem robotic dedicat intervențiilor ortopedice (DOCUMENT)

12 Apr 2024 491

Licitații publice CJC O companie din Craiova va promova „Departamentul Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța“

06 Apr 2024 590

Cumpărări directe Constanța Spitalul Județean Constanța, asigurat prin Omniasig Vienna Insurance Group SA (DOCUMENT)

31 Mar 2024 570

Se fac angajări la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța

30 Mar 2024 1191

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 1037

Ședință CLM Constanța Aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 520

Bolile de rinichi, a opta cauză de deces la nivel mondial. Atenționările medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

14 Mar 2024 817

Scandal în holul Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Constanţa! S-a lăsat cu o trimitere în judecată, după șase ani de anchetă

13 Mar 2024 1083

Licitații publice CJC organizează o nouă achiziție pentru reabilitarea bazinelor de tratament de la secția de Balneologie din Eforie-Sud

12 Mar 2024 654

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, Constanța, scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

11 Mar 2024 1094

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța cumpără oxigen medical lichid. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

06 Mar 2024 695

Concurs de angajare la Spitalul Clinic Județean de Urgența „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Cine poate participa

05 Mar 2024 1558

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”, Constanţa angajează. Ce post este scos la concurs

05 Mar 2024 936

Angajări Constanța Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa scoate la concurs un post vacant

03 Mar 2024 1484