Câinii s-au înmulţit în Constanţa. Curg sesizările către municipalitate! (galerie foto)

În timp ce Primăria Constanţa publică pe reţelele de socializare faptul că hingherii acţionează permanent, iar o parte dintre câinii comunitari sunt integraţi în familii care îi adoptă, cetăţenii oraşului transmit solicitări pentru strângerea animalelor fără stăpân de pe stradă.
 
Totuşi, problema pare una dificilă, ţinând cont că începe sezonul de împerechere la animale, iar comportamentul lor este diferit în această perioadă. Umblă în haite, iar lipsa apei şi a mâncării îi determină să fie din ce în ce mai agresivi.
 
O tânără care locuieşte în zona Cora Brătianu reclamă că pe la blocurile din apropiere de sensul giratoriu, cât şi în zona parcului de copii din zonă, dar şi a magazinului Cora, umblă haite mari de câini, care dorm noaptea pe unde apucă. Drept dovadă, reclamanta ne-a transmis imagini cu animalele care traversează pe la trecerea pentru pietoni. Câinii nu erau agresivi, dar femeia a declarat că îi este teamă să iasă seara cu copilul afară.
 
O altă reclamaţie vine de la un tânăr care locuieşte pe strada Ştefăniţă Vodă, fiind vorba de zona cuprinsă între sensul giratoriu de la Galeriile Soveja şi Cimitirul Anadalchioi. Bărbatul spune că sunt 4 câini în zonă care „fac legea”, aceştia fiind un potenţial pericol pentru locuitorii din zonă.
 
Revenind la acţiunea municipalităţii, fiecare maşină de capturare este inscripţionată corespunzător şi deservită de personal specializat, medic veterinar şi tehnician veterinar. „Adăpostul public pentru animale abandonate, situat pe strada Vârful cu Dor nr.5, a fost complet renovat, oferă condiţii decente de cazare pentru animale şi respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislaţia specifică. În incinta acestuia se află şi un cabinet medical dotat cu aparatură performantă. Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare“, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa.
 
Proprietarii care constată dispariţia câinelui sau care sunt anunţaţi că animalul se află în custodia Serviciului Gestionare Animale Abandonate au obligaţia să se prezinte la adăpostul pentru câini fără stăpân şi să îi preia în termen de maximum 7 zile lucrătoare de la data notificării. Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Constanţa, proprietarul care revendică are prioritate faţă de persoana care intenţionează să adopte acelaşi câine, chiar şi în cazul în care cererea de adopţie este anterioară cererii de revendicare. Încredinţarea câinilor spre revendicare se realizează numai după ce aceştia au fost consultaţi de medicul veterinar de liberă practică, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.
 
„Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001, completată şi modificată de Legea nr. 258/2013, şi ale normelor metodologice de aplicare a acestora. În acest sens, Primăria Municipiului Constanţa va efectua controale periodice prin echipe formate din inspectori ai Serviciului Gestionare Animale Abandonate şi poliţişti locali. Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numerele de telefon 0241.485873 şi 0733.045213. Adresa adăpostului de câini fără stăpân este strada Vârful cu Dor, nr. 5”, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 110

Primăria Constanța Campania „Salvează un cățel” Continuă (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 180

„Salvați Copiii” Conferință la Constanța Evaluarea situației copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 231

Primăria Constanța Atenție, călători! Iată când își reia activitatea linia 100M

24 Apr 2024 294

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 497

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 251

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 736

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 466

Exercițiu de pregătire în caz de cutremur cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Constanța (Galerie FOTO)

23 Apr 2024 311

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 501

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 462

Primăria Constanța Atenție! Se verifică sirenele – Vezi în ce perioadă

23 Apr 2024 629

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 663

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 456

Licitații Constanța Primăria Cobadin investește în lucrări pentru implementarea unei investiții publice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 412